Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:07, 21 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Sebek natchnąłeś mnie. a moze by tak ogrodowiskową wyprzedaż/wymianę ozdób świątecznych zrobiC?

Chyba nawet są takie wątki dotyczące wymian. Niestety nie wezmę udziału, bo u mnie wszystkie ozdoby powstały z... "odpadów zielonych"
Lawendowy zawrót głowy 21:05, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja zamast czytać książkę... czytam forum Do ukulturalniania się można to zaliczyć?

Taki Wielki umysl to powinien wiedziec Sam )))))
Coś jeszcze, coś więcej... 21:04, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Iza - bo ja w tym roku oszczędzam i świeczki mam z odzysku - tzn. niewypalone z zeszłego roku Moje świąteczne zakupy zakończone w zeszły czwartek na giełdzie (drut florystyczny, wianek z korzeni i mini bombki za 5 zł ) - żadnych odstępstw od budżetu nie przewiduję

Czekam na Twoje dekoracje

ale tak nie mozna. Wieniec adwentowy wlasnie na tym polega, ze swiece musza byc nowe i co niedziele zapala sie kolejna i najpierw plonie jedna, potem dwie potem trzy a na koniec 4
Erst eins, dann zwei, dann drei, dann vier, dann steht das Christkind vor der Tür.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:03, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Aaaa... tu się mylisz Na świąteczne dekoracje wydałem gdzieś 35 zł i ani złotówki więcej nie zamierzam Mam tyle klamotów z zeszlych lat, że... starczy Resajkling przede wszystkim

No to popatrz
Wyrzuciłam dynie przed dom, uwiłam wianek z liści ambrowca, po kilku latach wystawiłam stare krzesło z szopki, nacięłam trochę świerkowych i dereniowych gałązek i.... WELCOME

Lawendowy zawrót głowy 21:03, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja zamast czytać książkę... czytam forum Do ukulturalniania się można to zaliczyć?

Sebek, no ba . Toż tu sama kultura .
Lawendowy zawrót głowy 21:02, 21 lis 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:00, 21 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Sebek natchnąłeś mnie. a moze by tak ogrodowiskową wyprzedaż/wymianę ozdób świątecznych zrobiC?

No nie wiem... Jestem mocno przywiązany do tych bombek - z niektórymi już 6-7 lat latam z jednego miejsca w drugie
Coś jeszcze, coś więcej... 21:00, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Znaczy, że mam dobry styl?
jak dla mnie to oczywista oczywistość
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 20:59, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Aaaa... tu się mylisz Na świąteczne dekoracje wydałem gdzieś 35 zł i ani złotówki więcej nie zamierzam Mam tyle klamotów z zeszlych lat, że... starczy Resajkling przede wszystkim
Coś jeszcze, coś więcej... 20:58, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

6 stycznia pewnie też zaczniemy nowy sezon na ogrodowisku - u nas wolne to pewnie część ogrodniczek ruszy trawy wycinać

nie miałabym nic przeciwko
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 20:56, 21 lis 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Sebek
- U Ciebie na pewno będzie na bogato. Ja ostatnio wyznaję zasadę jak najmniejszych kosztów. Ozdoby są z tego, co mam pod ręką. Nawet ze starego krzesła, które od kilku lat stało w naszej szopce

Coś jeszcze, coś więcej... 20:51, 21 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
choineczka urocza. a "wianek" adwentowy bardzo w moim stylu

Znaczy, że mam dobry styl?
Coś jeszcze, coś więcej... 20:51, 21 lis 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ostatnio widziałam wieniec adwentowy zrobiony z pomalowanej foremki do ciasta i miniaturowych Gwiazd Betlejemskich...i te gwiazdy mi nakazują giełdę w Tychach odwiedzić. Chyba tam dostanę takie maleństwa?

Jasne Jakby Ci się nie chciało jechać to w marketach zaraz pewnie rzucą takie maleństwa - pewnie jeszcze w lepszych cenach
Coś jeszcze, coś więcej... 20:49, 21 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha Ktoś tu mówił, że jakoś tak dziwnie wyciągać dekoracje w listopadzie

Bardzo mi się podoba tegoroczna skrzynka adwentowa, a to dlatego, że też coś w tym stylu planuję

Poli - no nie miałem Ale spojrzałem na mój grudniowy grafik i być może będę w domu tylko 5 grudnia - jeśli się mi nie uda to... dopiero 22-go wieczorem Nie ogarnąłbym tego logistycznie A święta last minute raczej nie w moim stylu - wolę się już nacieszyć choćby gałęziami czy wełnianym szalikiem

Twoja skrzynka pewnie w betonu? Nie wyobrażam sobie innej
Typografia ogrodu 20:46, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Kiedyś na spacerze napatoczyłem się na takie gałęzie świerka - i to one zdecydowały o dekoracji na kominek W tym mam już je od paru godzin przed wejściem
ja jeszcze się powstrzymuje
swierka w trym lesie niewiele. same dęby i buki. normalnie jak marzenie. nawet kilka grabów się znalazło
Coś jeszcze, coś więcej... 20:44, 21 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Lindsay ja juz zaczelam dekorowac. U nas punktualnie na pierwszy adwent dom musi byc udekorowany. W wigilie jeszcze choinka i na 3 Kroli ´wielkie sprzatanie dekoracji

Choinka w Wigilię? Nie wytrzymałbym tak długo

6 stycznia pewnie też zaczniemy nowy sezon na ogrodowisku - u nas wolne to pewnie część ogrodniczek ruszy trawy wycinać
Coś jeszcze, coś więcej... 20:42, 21 lis 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Miro bo to niemiecki zwyczaj

W sensie 4 świece symbolizujące 4 niedziele adwentu? Nie wiedziałem, że z zachodu do nas te wianki przywiało
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 20:42, 21 lis 2016

Do góry
Wiuniu - u jednych się rozsiewają, u innych nie. Każdy musi znaleźć sposób na to, jak okiełznać swój ogród. Ja znowu spóźniłam się ze ścięciem nasienników i chociaż większość wylądowała w worku na odpady zielone, to teren wokół rozplenic niestety usłany jest nasionami... Brrr... Znowu będę się męczyć z wyrywaniem siewek.
Co do tarasu - bardzo go lubię Poranna kawa to letni tarasowy rytuał. Teraz wystarcza mi nawet przycupnięcie na chwilę...

Sebek
- U Ciebie na pewno będzie na bogato. Ja ostatnio wyznaję zasadę jak najmniejszych kosztów. Ozdoby są z tego, co mam pod ręką. Nawet ze starego krzesła, które od kilku lat stało w naszej szopce

iwonadm
- jak miło Witaj i rozgość się.
PS Oglądałam dzisiaj moje róże. Mimo mrozów, Edenka walczy o rozwinięcie pąków! Najbliższe dni z temperaturą powyżej 10 stopni i słońcem dają duże szanse na kwitnienie w ostatnich dniach listopada

Iwk4 - Iwonko - to dereń posadzony przez moich Sąsiadów w granicy działki, pod samym ogrodzeniem. Nie jest zatem mój, ale... gałęzi na swojej części mam sporo Sąsiedzi śmieją się, kiedy zabraniam je ciąć w czasie jesiennych porządków. Wolę sama się z nimi rozprawić i... wykorzystać do ozdób

Dorotko123 - dla takiej Babci jestem gotowa na wszystko! Zachwyciłaś mnie. Życzę Ci zdrówka i sił do kolejnych zabaw z Wnuczkiem. Ależ On ma wspaniale!
PS Ogród dziękuje za komplementy.

AniMa - donice nie są żeliwne. I rzeczywiście miały baaaardzo dobrą cenę. To była świetna okazja. Kupiłam je dwa lata temu w swoim centrum ogrodniczym, ale niestety w tym roku takich nie widziałam.

AgnieszkoW
- masz rację, rozplenice wycięte, ale i tak zrobiłam to za późno... Muszę pstryknąć fotkę, by pokazać, ile nasion leży wokół nich...
Donice nie są żeliwne, ale i tak mi się podobają
Lubię dekoracje, które nie obciążają portfela. Przed domem nawiązałam do tego, co na tarasie. I nie wydałam ani złotówki

malkul
- Dzięki, Koko Po mrozie oczywiście nie ma śladu, a obecna pogoda bardziej mi się podoba Chętnie bym już przygarnęła wiosnę...

Coś jeszcze, coś więcej... 20:41, 21 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no jak juz choinka przed drzwiami jest to właściwie okres oczekiwania na BN rozpoczęty.
Na mojej krótkiej uliczce, gdzie jest zaledwie 6 domów przed dwoma już od kilku dni stoją świecące świąteczne dekoracje, nie będę mówić jakim słowem mój eM to określił jak zobaczył

konkurencja?

Coś jeszcze, coś więcej... 20:41, 21 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ładniscie )))))

Moj adwentowy fest podobny ))))))

Wielkie umysły myślą to samo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies