Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:27, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

hmmmm skopiuje i wydrukuje sobie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:19, 15 mar 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

I jeszcze to, co dodaje blasku Waszym ogrodom.
Urodę, wdzięk i subtelność.

hmmmm skopiuje i wydrukuje sobie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:18, 15 mar 2015

Do góry
Widzisz Karol, Marzenka odpowiedziała ja mam tylko suchą...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:55, 15 mar 2015

Do góry
wiecie ja tak mówię że za wcześnie bo może się trochę usprawiedliwiam bo zimno u mnie. Teoretycznie lawendę i róże należy ciąć gdy kwitną forsycje. Powiem jednak, ze ostatnio przeglądałam rabatę i widzę na niektórych krzewach takie młodziutkie listeczki.
Weźcie pod uwagę, że ja mieszkam w zimnym regionie
Lawendy sa różne, niektóre wyglądają ładnie, moje to takie uschnięte krzaczory po zimie, po ścięciu wyglądają jak na tym zdjęciu powyżej.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:30, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
ech można dać tego klona a hortki pociągnąć w lewą stronę och te dylematy ..

Ale z tą śliwą też fajnie
A buk kolumnowy?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:29, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
cynamonowy ma cudną korę i ciekawy pień, mógłby robić za soliter na tle tej ściany

Ma tylko jedną poważną wadę: wolno rośnie. Trzeba by kupić większego a to już koszty
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Moja droga lawenda tak ma, głowa do góry!!!!
po zimie trzeba ją przyciąć, ale według nie jeszcze odrobinę za wcześnie na cięcie, trzeba poczekać. Ścinasz na półokrągło gdzieś tak z 10-12 cm nad ziemią. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam tutaj fotka z ubiegłego roku z 6.04, niestety nie mam bardziej 'widocznego' zdjęcia

ło matulu, lawenda naprawdę tak łysieje po zimie?
moja zakrzaczona, zielonkawa, częściowo zeschnięta
myślałam żeby te żywsze listki zostawić
ogałacasz gałązki czy same się tak ogałacają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:23, 15 mar 2015

Do góry
ech można dać tego klona a hortki pociągnąć w lewą stronę och te dylematy ..
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
dokładnie tak, drzewo na tle białej ściany moze być pięknie wyeksponowane. U mnie właśnie na tle białej ściany pięknie teraz widać jodły
tak na prędce

No ale w takiej sytuacji wrzosom mówimy nie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 15 mar 2015

Do góry
cynamonowy ma cudną korę i ciekawy pień, mógłby robić za soliter na tle tej ściany
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:04, 15 mar 2015

Do góry
dokładnie tak, drzewo na tle białej ściany moze być pięknie wyeksponowane. U mnie właśnie na tle białej ściany pięknie teraz widać jodły
tak na prędce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:56, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
w zasadzie to można byłby tam dać np śliwe wiśniową ona ma bordową koronę, a dołem dać łan traw lub hortensji zaczynając od tych jałowców. Nie wiem ja nie lubię tych żywotników książkowych

Ale jedna wystarczy?
Ale wtedy to już nie wrzosy tylko może faktycznie hortensje trawy rozchodniki?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:55, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

po zimie trzeba ją przyciąć, ale według nie jeszcze odrobinę za wcześnie na cięcie, trzeba poczekać. Ścinasz na półokrągło gdzieś tak z 10-12 cm nad ziemią. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam tutaj fotka z ubiegłego roku z 6.04, niestety nie mam bardziej 'widocznego' zdjęcia

Super wszystko wytłumaczyłaś. Dzięki Ana!!!!
Rododendronowy ogród II. 21:53, 15 mar 2015

Do góry
Bożenko masz u siebie na skraj rabaty taką dużą jodłe, powiedz jaką ona ma średnicę?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:52, 15 mar 2015

Do góry
w zasadzie to można byłby tam dać np śliwe wiśniową ona ma bordową koronę, a dołem dać łan traw lub hortensji zaczynając od tych jałowców. Nie wiem ja nie lubię tych żywotników książkowych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 15 mar 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Ana masz piękny ogród. Przeczytałam wątek i powiem tak, masz wszystko co potrzebne do stworzenia swojego raju na ziemi, myślę o pracowitości, konsekwencji i przede wszystkim artystycznej duszy. Gratuluję i podziwiam. A... i jeszcze Ci powiem, że nie sposób czegoś nie zgapić. Od jutra kolejna rewolucja w moim ogrodzie, tym razem po lekturze ogrodowiska.
Ps. Dzieciaki słodziaki

cześć kochana , miłe słowa piszesz pod moim adresem. Kopiuj do woli jeśli coś wpadło Ci w oko.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:46, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
1,20 to raczej kiepsko z iglakiem no chyba że thuja shmaragd Bogdzia ma dużą piękną jodłę można spytać jaką ma śrenice na dole. Moja picea omornika orientalis nana jest na pewno węższa od zwykłego serba, jeden rośnie obok drugiego i widzę że serb zajmuje więcej miejsca

Dzięki Ana
Jutro zmierzę sobie jaką maksymalną szerokością dysponuję na tej rabacie i zaraz sobie sprawcę picea omornika orientalis nana.
W sumie to myślałam też wczoraj o jakimś buku kolumnowym, chyba musiałyby być 2szt.
No nie wiem...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:43, 15 mar 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Ana poradź bo nikt nie umie powiedzieć albo nikto odpowiedni nie jest na forum
- w tamty roku latem sadziłam lawendę, ona sobie rosła, przez zimę nic z nią nie robiłam, nie przycinałam bo tak mi tu poradzono. Aktualnie na rabacie mam wyschnięte, brązowo-zielone badyle. Nie wiem czy przetrwały zmię, jak to sprawdzić - pytam bo w przyszłym tygodniu mam zamiar robic pożądek na tej rabacie i nie wiem co z tą lawenda zrobić.
I kolejny problem: czy ja teraz przyciąć?? A jeśli tak to o ile??
Bardzo serdecznie prosze o porade.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:40, 15 mar 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
1.2 szerokości, to musi być jakaś jodła na diecie cud. A tak poważnie, to ja również za wąską się rozglądam. Jutro dokładnie wybadam tę koreankę kolumniaris i dam Ci znać. Świerk serbski mozna ciąc i jest ładny, ale nie wiem czy tak wąsko. Ana ma serba z żółtymi przyrostami, picea omorica aurea, on chyba jest mniejszy od picea omorica, ale nie wiem czy węższy.
1,20 to raczej kiepsko z iglakiem no chyba że thuja shmaragd Bogdzia ma dużą piękną jodłę można spytać jaką ma śrenice na dole. Moja picea omornika orientalis nana jest na pewno węższa od zwykłego serba, jeden rośnie obok drugiego i widzę że serb zajmuje więcej miejsca
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:38, 15 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
u nas prawie tak jak u Was +9 a na przyszły tydzień zapowiadają piękną pogodę

Ana za chwilę przegonisz mnie z temepraturami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies