Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:56, 15 mar 2015

ana_art napisał(a)
w zasadzie to można byłby tam dać np śliwe wiśniową ona ma bordową koronę, a dołem dać łan traw lub hortensji zaczynając od tych jałowców. Nie wiem ja nie lubię tych żywotników książkowych

Ale jedna wystarczy?
Ale wtedy to już nie wrzosy tylko może faktycznie hortensje trawy rozchodniki?
ren133 21:57, 15 mar 2015

makkasia napisał(a)
Ja jeszcze wszystkiego nie zobaczyłam, ale zobaczę i poczytam. Jedno wiem skoro Ana właczyła się w planowanie rabat u Ciebie to będzie perfecto !!!
Odezwę się jak wszystko przetrawię
ściskam

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej
ren133 22:00, 15 mar 2015

szemusia napisał(a)
Reniu, tak analizuję pomysły dziewczyn i wydaje mi się, że pomysł Moniki - Jankosi jest wart rozważenia. Trzy duże iglaki mogą Ci zdominować to miejsce. A ładne drzewko lisciaste tylko by dodało uroku...
Nie wiem, czy dobrze myślę, ale chyba Twoim celem jest całkowite zasłonięcie tej białej ściany. I na tym się koncentrujesz. A wydaje mi się, że ciekawe drzewko, właśnie na tle tej ściany byłoby ładnie wyeksponowane. Tak sobie myślę...

No i może to dobry trop? ... Tylko co to za wyjątkowe drzewo mogłoby być?
ana_art 22:04, 15 mar 2015

dokładnie tak, drzewo na tle białej ściany moze być pięknie wyeksponowane. U mnie właśnie na tle białej ściany pięknie teraz widać jodły
tak na prędce
ren133 22:04, 15 mar 2015

szemusia napisał(a)
Renia, olśniło mnie właśnie, że miałam Ci napisać, jak ruszą ze sprzedażą u Blabusia. Byłam tam w zeszłym tygodniu (w centrum w Wieluniu) i powiem Ci, że oczoplasu dostać można
Duuużo towaru - są i kulki bukszpanowe, mnóstwo hortensji, różne drzewka szczepione. Jest, co oglądać

edit:
Doczytałam Twój poprzedni wpis - były i buki i klony

Dzięki wielkie
Jak tylko wydobrzeję, to wybiorę się na pewno
A brzozy były?
szemusia 22:06, 15 mar 2015

Ożesz ty, no tak, na brzozy nie spojrzałam...
Tyle dobra było wokół
jankosia 22:08, 15 mar 2015

ren133 napisał(a)

No i może to dobry trop? ... Tylko co to za wyjątkowe drzewo mogłoby być?

Każde które skradnie ci serce ja szczególnym uczuciem darzę swoje klony cynamonowe. Niewiele jest drzew o tak pięknej korze. Ale może mam po prostu do nich sentyment...
Masz jakieś katalogi roślin? Bo mogłabyś sobie zamówić, nawet taki ze związku szkółkarzy i wtedy na pewno coś znajdziesz. Lepsze są oczywiście z konkretnych szkółek ale te zwykle nie są ilustrowane. Ja to swoje znam na pamięć a i tak zawsze siedzę i oglądam i szukam co by tu jeszcze można było dosadzić. To dobra opcja na start. A jak chcesz to mogę ci swój pożyczyć
ren133 22:09, 15 mar 2015

Danucha napisał(a)
Renia, to była tylko propozycja, w myśl zasady, że z burzy mózgów rodzi sie dobry pomysł. A buki są sliczne.

No i zrobiła się burza mózgów...
I ... może wymyślimy coś takiego na 100%
jankosia 22:11, 15 mar 2015

szemusia napisał(a)
Ożesz ty, no tak, na brzozy nie spojrzałam...
Tyle dobra było wokół

No to jeszcze dopowiem i zmykam. W Wieluniu byłam ostatnio i patrzyłam na brzozy ale mieli tylko youngii i jakąś czerwonolistną- nic specjalnego generalnie Ale po latarenki to ja tam do nich jeszcze wrócę
ren133 22:12, 15 mar 2015

jankosia napisał(a)

Każde które skradnie ci serce ja szczególnym uczuciem darzę swoje klony cynamonowe. Niewiele jest drzew o tak pięknej korze. Ale może mam po prostu do nich sentyment...
Masz jakieś katalogi roślin? Bo mogłabyś sobie zamówić, nawet taki ze związku szkółkarzy i wtedy na pewno coś znajdziesz. Lepsze są oczywiście z konkretnych szkółek ale te zwykle nie są ilustrowane. Ja to swoje znam na pamięć a i tak zawsze siedzę i oglądam i szukam co by tu jeszcze można było dosadzić. To dobra opcja na start. A jak chcesz to mogę ci swój pożyczyć

... i skończy się tak, że w tym roku nie zrobię tej rabaty...bo taaki bedę miała wybór