Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:47, 25 kwi 2017

Do góry
Iwka, pójdę do Ciebie bo mnie Ewka przegoni z tymi gnojówkami
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:34, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Iwka, czy to Ty robiłaś kiedyś porównanie wszystkich seslerii? Wiem, że ktoś coś takiego robił ale nie wiem która z dziewczyn
porównania nie robiłam ale mam chyba zdjęcia z zimy i wczesnej wiosny. Gdzieś u siebie pokazywałam, wieczorkiem sprawdzę
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:28, 25 kwi 2017

Do góry
iwka napisał(a)
sesleria śliczna mam 4 rodzaje i nie umiem postawiś jednej na piedestale wszystkie lubię

Asiu gratuluję

Iwka, czy to Ty robiłaś kiedyś porównanie wszystkich seslerii? Wiem, że ktoś coś takiego robił ale nie wiem która z dziewczyn
Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:26, 25 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Polinko czy stosuje się skrzyp tylko na zagrzybienia czy można też go stosować odżywczo ?
Moze zdalby się na moje biedne cyprysy ?

Olu, jak najbardziej odżywczo Mazan polecił mi dwukrotny oprysk na początku sezonu na te moje biedne Brabanty i jest efekt. Zrobiłam gnojówkę tylko ze skrzypu bez żadnych dodatków. Świeżego skrzypu teraz jeszcze nie ma ale można kupić suszony
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:19, 25 kwi 2017

Do góry
Pozdrawiam małego chemika Ja wczoraj też biegałam z opryskiwaczem
Mała Eleczka 12:16, 25 kwi 2017

Do góry
Uwielbiam ogrody z kostką granitowa

Buziaki
Na zielonej... trawce :) 12:13, 25 kwi 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Żywopłocik pieknie przyrósł

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu Żywopłocik jak od linijki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:10, 25 kwi 2017

Do góry
Przykro mi bardzo Dziadostwo jedno...
U mnie pomogły pety zalane i wlane w nory.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 12:08, 25 kwi 2017

Do góry
Ewko a może spróbijesz opryskać te cisy skrzypem? Nie wiem jakie masz podejście do gnojówek ale widzę u mnie, że skrzyp robi dobrą robotę
Mam stary, bardzo zabiedzony żywopłot z brabantów. W tym roku dostały już trzy razy oprysk ze skrzypu i po dwóch aplikacjach było widać, że odżywają. Dużo nowych, małych, zielonych przyrostów się pojawiło
Uprzedzę, że gnojówka ze skrzypu smrodem przebija wszystkie gnojówki...
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 11:57, 25 kwi 2017

Do góry
Asiu, a może sesleria da radę w takich warunkach? Podobno ona mało wymagająca

Tylko musiałabyś sobie wybrać, która najbardziej Ci się podoba
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:47, 25 kwi 2017

Do góry
Makusiu, piękne skrzynie Podobnym impregnatem-tylko z innej formy mam pomalowane swoje skrzynki. Dziewczyny na forum też malują altaxem. A jak taki kolor masz już gdzieś w ogrodzie to fajnie będą pasować kolorystycznie

Komendówka 10:46, 25 kwi 2017

Do góry
Mireczko, ze mnie większa optymistka, bo czekam na sprzyjającą pogodę już w ten weekend. Podobnie jak Polinka uważam, że jeśli nie będzie rzucać żabami, to da się coś tam porobić. A roboty czeka mnie huk. Ty raczej zdrowiej i czekaj do 15 maja
Coś jeszcze, coś więcej... 08:49, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Trawa ruszyła? U mnie po 3 tyg. od wysiania dopiero leciutko się zieleni.Teraz już poczekam z kolejnymi wysiewami na weekend majowy. Podobno coś ciepła ma napłynąć

Ponoć dopiero co stopniał śnieg Zatem wątpię
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 08:08, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Beatko,cisy nabyłam wysylkowo

Poli a moglabym namiarna ta szkolke?
Mój ogród pod górkę... 07:58, 25 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Cierp jak najdłużej a my będzie cieszyć oczy Twoją wielogatunkowością Nie wyobrażam sobie innego ogrodu u Ciebie!

Buhahaha-cierp, cierp.Poświęć się dla ogółu
Mój ogród pod górkę... 21:23, 24 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Cierp jak najdłużej a my będzie cieszyć oczy Twoją wielogatunkowością Nie wyobrażam sobie innego ogrodu u Ciebie!

To cierpienie nawet łatwo mi przychodzi, to mogę dalej
Ja też nie bardzo sobie wyobrażam taki bardzo poukładany

Dzięki
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 21:09, 24 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Asiu pisałaś, że podobają Ci się ogrody Kokoszki i Navi. Jeśli chcesz iść w tym kierunku to może ogranicz liczbę gatunków roślin

Nie wiem jakie wymiary ma ta rabata nad którą obecnie myślisz ale czy zmieszczą Ci się tam trzy graby fastigiata? Popieram pomysł z drzewem wielopniowym Może do tego kulki buksowe różnej wielkości i jeden gatunek niskiej trawy? Wysypać to żwirkiem i masz elegancką rabatkę

Zastanawia mnie ten berberys z tyłu przed płotem. Czy to Twoje najwyższe piętro w tej cześci? Czy tam rosną również jakieś buki? Czy to już ostateczna wersja nasadzeń w tej podwyższonej rabacie?

Przepraszam za tyle pytań

Polinko wszystkie pytania cenne!
Dobry pomysł z tymi różnej wielkości bukszpanami. Vis a vis pod oknem też mam buksy i Carexy, ale Fishers Form. Więc będzie korespondowało.

Kwestia płotu jest jeszcze do obsadzenia. Berberysy - jak już pisałam są pamiątką po moim okresie ogrodniczej nieświadomości
Ale to innym razem. Moze Nawet nie w tym roku.

Co do drzewa, myślę. Jeszcze to pewnie chwilę potrwa...
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:34, 24 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Beatko,cisy nabyłam wysylkowo

aaaa widzisz
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:01, 24 kwi 2017

Do góry
Asiu pisałaś, że podobają Ci się ogrody Kokoszki i Navi. Jeśli chcesz iść w tym kierunku to może ogranicz liczbę gatunków roślin

Nie wiem jakie wymiary ma ta rabata nad którą obecnie myślisz ale czy zmieszczą Ci się tam trzy graby fastigiata? Popieram pomysł z drzewem wielopniowym Może do tego kulki buksowe różnej wielkości i jeden gatunek niskiej trawy? Wysypać to żwirkiem i masz elegancką rabatkę

Zastanawia mnie ten berberys z tyłu przed płotem. Czy to Twoje najwyższe piętro w tej cześci? Czy tam rosną również jakieś buki? Czy to już ostateczna wersja nasadzeń w tej podwyższonej rabacie?

Przepraszam za tyle pytań

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:05, 24 kwi 2017

Do góry
Polinka widoki zimowe niezapomniane jednak jako piechur to prawdziwe emocje zaliczam wiosna - jesień

sie trafiła wizyta w małym punkcie ogrodniczym i coś wypatrzyłem a co?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies