Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

nawigatorka 21:50, 28 kwi 2017

inag napisał(a)

Aleś Ty pamiętliwa no!?
Miły Pan miał przyjść to prawda ale z miesiąca oczekiwania zrobiły się dwa, później trzy i cztery. Przestał odbierać telefony albo zwodził ze pamięta i na pewno za tydzień przyjedzie. Po kilku miesiącach wkurzyłam się, sama urobiłam beton i położyłam bruk tam gdzie go brakowało Sasiedzi dziwnie na mnie patrzyli ale cp tam
Cały bok ogrodu rozwaliliśmy i wyznaczyliśmy rabaty od nowa. Poszły tam prawie same trawy: Kilkadziesiąt sztuk seslerii jesiennej i nowy nabytek - rozplenica "Lady U" - powinna być małym potworkiem więc jestem jej baaaaaardzo ciekawa. Z drugiej strony pójdzie molinia KF (chyba) To wszystko, więc za bardzo nie ma się co chwalić zakupami
pamietliwa do ważnych spraw aparatka z Ciebie zuch dziewczyna. Tym bardziej jestem ciekawa a nad Molinia już a sie nie zastanawiaj niepotrzebnie i niechcący Zasialam wątpliwość
I jak po powrocie?
inag 21:50, 28 kwi 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka to jak znajdziesz chwilę pstryknij fotkę

Masz to jak w banku
inag 21:54, 28 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
pamietliwa do ważnych spraw aparatka z Ciebie zuch dziewczyna. Tym bardziej jestem ciekawa a nad Molinia już a sie nie zastanawiaj niepotrzebnie i niechcący Zasialam wątpliwość
I jak po powrocie?

Ja cierpliwa jestem ale ile można??? Też byś się wkurzyła
Ale to dobrze że mi o tym powiedziałaś. Sama zastanawiałam się też nad trzcinnikiem i nie wiedziałam co będzie lepsze bo żadnej z tych traw nie widziałam na żywo. Pokażę Ci to miejsce. Jak już je ogarnę to sama się wypowiesz co wg Ciebie byłoby lepsze ok?
Faaaaaaajnie!
nawigatorka 21:59, 28 kwi 2017

inag napisał(a)

Ja cierpliwa jestem ale ile można??? Też byś się wkurzyła
Ale to dobrze że mi o tym powiedziałaś. Sama zastanawiałam się też nad trzcinnikiem i nie wiedziałam co będzie lepsze bo żadnej z tych traw nie widziałam na żywo. Pokażę Ci to miejsce. Jak już je ogarnę to sama się wypowiesz co wg Ciebie byłoby lepsze ok?
Faaaaaaajnie!

Chetnie zobacze zreszta nie tylko ja
Trzcinnika mam ale od roku najstarsze sadzonki. Ale pokarze Ci jak rosnie
Tu widać sadzoneczke rok temu i na początku tej wiosny

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=2820
Wkurzyłoby się na pewno
To dobrze ze fajnie
polinka 22:26, 28 kwi 2017

inag napisał(a)

Aleś Ty pamiętliwa no!?
Miły Pan miał przyjść to prawda ale z miesiąca oczekiwania zrobiły się dwa, później trzy i cztery. Przestał odbierać telefony albo zwodził ze pamięta i na pewno za tydzień przyjedzie. Po kilku miesiącach wkurzyłam się, sama urobiłam beton i położyłam bruk tam gdzie go brakowało Sasiedzi dziwnie na mnie patrzyli ale cp tam
Cały bok ogrodu rozwaliliśmy i wyznaczyliśmy rabaty od nowa. Poszły tam prawie same trawy: Kilkadziesiąt sztuk seslerii jesiennej i nowy nabytek - rozplenica "Lady U" - powinna być małym potworkiem więc jestem jej baaaaaardzo ciekawa. Z drugiej strony pójdzie molinia KF (chyba) To wszystko, więc za bardzo nie ma się co chwalić zakupami

Po Twoim opisie z niecierpliwością czekam na weekendowe zdjęcia

Też jestem ciekawa Lady U, mam ją od zeszłej jesieni. Ruszyła już u Ciebie? Podobno to najszybciej ruszająca rozplenica po zimie.
Mirka 22:33, 28 kwi 2017

Ilonka fajnie że w tej godzince na kompa zajrzałaś do mnie
Zostawiłam ci fotkę u siebie
kitek81 22:42, 28 kwi 2017

i ja się cieszę z Twojego powrotu chociaż na ogarnianie O. też mam ciągle jakiś niedoczas
babka 08:16, 29 kwi 2017

Czyli nie próżnowałaś przez ten czas Jestem ciekawa tych przerÓbek i efektów robót brukarskich. Zadziwiasz mnie.
Na trawy czekam, Ty już jak coś zrobisz to siądę
inag 21:44, 29 kwi 2017

polinka napisał(a)

Po Twoim opisie z niecierpliwością czekam na weekendowe zdjęcia

Też jestem ciekawa Lady U, mam ją od zeszłej jesieni. Ruszyła już u Ciebie? Podobno to najszybciej ruszająca rozplenica po zimie.

Masz ją???! O kurcze, to mów mi wszystko co niej wiesz
Ja kupiłam ją maleńką w doniczkach. Na razie puszcza po kilka źdźbełek. Liczę na nią bardzo. Dostała mnóstwo kompostu i obornika w korzenie więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Czy jest najszybciej ruszającą to nie wiem bo Hameln u mnie też już wypuszcza. Zastanawiałam się jeszcze nad Moudry, ale ona podobno w naszym klimacie nie kwitnie. Później nad Black Beauty ale tutaj bałam się przemarzania bo różnie o nie piszą. Ostatecznie decydowałam międzu Big Boy a Lady U własnie.
inag 21:45, 29 kwi 2017

Mirka napisał(a)
Ilonka fajnie że w tej godzince na kompa zajrzałaś do mnie
Zostawiłam ci fotkę u siebie

Widziałam tę piękną rzeczkę Cudnie się rozrosły. Zawsze mi miło do Ciebie zaglądać