Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 07:07, 27 mar 2015

Do góry

...i takie tam różności...

No ale to jest świetny pomysł, a ja się zastanawiam skąd wziąć więcej parapetów
Powiedz gdzie takie coś można kupić?
Dwa ogrody 06:59, 27 mar 2015

Do góry
Najlepszego!!!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 06:57, 27 mar 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak to z tego... on jest późny ciemiernik.. ale za to jak zakwitnie to jest woow. I bardzo długo kwitnie. Inne ciemierniki też mi się wysiały Ciekawe czy pełne powtórzą cechy mateczne..
A ten nazywa się PRETTY ELLEN WHITE i taki jest w środku.

to sie ciesze niezmiernie!! Przepiekny jest!!! Na siewki pelnych bym chuchala i dmuchala!! Ciekawa jestem co z nich wyrosnie.

milego dnia!!!
Mój ogród nad rzeką... 06:36, 27 mar 2015

Do góry
Oj cieszą, cieszą! Krokusów są 3 gatunki, jedne już zupełnie przebiegły, inne rosną z tyłu.

Postaram się wstawić więcej fotek wieczorem, ale przede mną pracowity dzień, ale nie w ogrodzie. Poza tym synek leży w łóżku z gorączką.

Do końca kwietnia mam nadzieję dokończyć wszystkie prace budowlane. Mam nadzieję, że wtedy będą już też skończone obrzeża, pergole, zamontowane lampy oświetleniowe, psi kojec, nawadnianie ogrodu.
Pracy jest mnóstwo, plany na ten rok ambitne.
W lato mam nadzieję już tylko sadzic i pielęgnować !

A na tę chwilę rzut z okna na wczorajsze zakupy.
44 sadzonki cisa Hiksii, 35 bukszpanów i 3 hortensje grandiflory.

Rodzaje donic 00:16, 27 mar 2015

Do góry
A ja dziś sprawiłam sobie takie:
Ogródek Iwony 00:08, 27 mar 2015

Do góry
Przepraszam wszystkich, że dopiero odpisałam. Wczoraj i dziś miałam sporo spraw do załatwienia. Dziś dopiero do kompa usiadłam, nie zdążyłam jeszcze sprawdzić, co nowego u wszystkich. Za chwilę lecę na kominki, jak to Marzenka lubi mówić

Dziś padało, chociaż było ciepło. Wysadziłam tylko stokrotki i patyki hortensji. Przyszła przesyłka z patykami Vanilek od Any, zanim zabrałam się za obiad, poleciałam powtykać patyczki na rozsadnik. Aniu, dziękuję pięknie
Potem w domu usiadłam w końcu do pikowania traw i werbeny. Pięknie wzeszła rozplenica, tylko nie wiem, która to, jakaś mała odmiana zebrana z nasionek. mam 10 flanców, pikowałam po dwie. A tak wyglądała mamusia:

Werbenę pikowałam kępkami, jak radziła Mała Mi
Potem posiałam resztę moich nasionek, jutro zrobię fotki. Wieczorem leciałam na spotkanie i malowaliśmy zajączki. Trochę było przy tym śmiechu, zając z jajami
Wróciłam późno, czasochłonne są takie prace. Zajączek już wisi w oknie.
Fotki jutro Chyba
Ogród Mirelli 23:49, 26 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
I to czego nie lubi Iwonka A mi się tak podobają zadbane, dobrze prowadzone

Jałowce

Ha, ha, Mirelko, nie, żebym nie lubiła, sama mam takiego, tylko ty chciałaś ich posadzić więcej i ci odradzałam. Przy okazji sobie przypomniałam, ze miałam dla ciebie sfocić ten duży okaz w okolicy. Przepraszam, zapomniałam. Zrobię to w najbliższym czasie. Gdybym zapomniała, możesz mi się przypomnieć
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:46, 26 mar 2015

Do góry
Nasze tuje:
Ogród przydomowy - Hosty 23:11, 26 mar 2015

Do góry
wojtas2101 napisał(a)

No, sporo siana po tej wertykulacji w tym dole się zmieściło. Ziemią je przesypywałeś?
A co zimozielonego w tym oczku Ci się marzy?
Ja ze trzy hortensje bym dosadziła.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 23:00, 26 mar 2015

Do góry
e tam, ze mnie to chyba ogrodniczki już ukształtować się nie da.....
Pracuję ostro w tym tygodniu i nawet udało mi się przez prawie 2 doby na forum nie zajrzeć.

Poza tym oglądałam graby takie na ekran - te co nie gubią liści na zimę - i przy okazji zastanawiam się czy te brązowe liscie nie rażą zimą?

Oglądałam też lipy drobnolistne Greenspire i zastanawiam się (bo fajnie jej gałązki odchodziły na boki) czy on się nadaje na ekran i czy lepsza lipa czy grab.

Cyknęłam zdjęcie miejsca, gdzie ma być ekran i muszę go w końcu tutaj wkleić - może coś poradzicie, bo lato tuż tuż.

A no i po świętach będę miała taras i konstrukcję i mam dylemat w jakim kolorze zrobić jedno i drugie?

dla przypomnienia tak wygląda tył domu - taras będzie na całej długości okna i jeszcze kawał dalej + na to konstrukcja czymś pokryta (płotno żeglarskie???)

Mój 4 arowy azyl... 22:59, 26 mar 2015

Do góry
Tak kwitną mi grudniki

Rododendronowy ogród II. 22:44, 26 mar 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No Bartzella to ITOH oczywiście. Concubiny nie znam zaraz sprawdze.America jest czerwona a Miss America -biała.Koperkowa kwitnie u mnie co rok ale nie była kupowana w internecie a te z internetu bedą.

Sprawdziłam to ja mam ta Imperial Concubinę a przynajmniej cos całkiem takiego samego.Tu jest.

Niestety teraz ma mniej kwiatów.

Wspaniała !
Będę podziwiała te drzewiaste u Was,bo ja już na żadne miejsca nie mam
Ogród przydomowy - Hosty 22:44, 26 mar 2015

Do góry
Już nie mogłem się doczekać więc posadziłem kilka trawek. Wybrałem również żwir pod drewutnie.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 22:41, 26 mar 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Piękny ten koszyczek z kwiatuszkami na stoliku
I chciałabym się dowiedzieć co to za kwiatek na drugim zdjęciu?
Ogród tworzony z pasją 22:39, 26 mar 2015

Do góry
Sabina76 napisał(a)
Lawendy bym przycięła, nawet bardzo Zaczyna mnie martwić brak piwonii u mnie. Mogą jeszcze spać?

Sam nie wiem. Może jeszcze śpią. Moje już wychodzą.
Ogród prawie romantyczny 22:32, 26 mar 2015

Do góry
Dzisiaj niestety muszę już zmykać, ale jutro Was odwiedzę
Na dobranoc wspomnienie lata
Ogród prawie romantyczny 22:26, 26 mar 2015

Do góry
No to ja cieszę się podwójnie

Ogród prawie romantyczny 22:26, 26 mar 2015

Do góry
No to ja cieszę się podwójnie

Życie w wiejskim ogrodzie 22:26, 26 mar 2015

Do góry

Życie w wiejskim ogrodzie 22:26, 26 mar 2015

Do góry

Agatko muszę zrobić rozeznanie w terenie odnośnie ciemierników Za przydatne informacje dziękuję

Mirello, Ewo, Karolu dzięki że jesteście i zawsze można na was liczyć

Magdaleno w wanience są zrobione dziurki by nadmiar wody mógł odpływać swobodnie ale ile było gadania że ją zepsułem Szkoda gadać Ja dla niej nie widziałem innego zastosowania Spadek po mojej prababci

Doroto rośliny w pojemnikach są piękne ale wymagają ciągłego podlewania Latem gdy zaczyna się okres urlopowy jest z nimi kłopot Nigdy bym nie wpadł na pomysł by na taczkach je wywozić Ja daję klucze sąsiadce i podlewa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies