Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:47, 06 maj 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Asia masz jakieś zdjęcie frontem??? Ta rabata ma być prostokątna? Tak jak narysowałaś? I ma być tylko ona czy będzie jakaś kontynuacja?

Znalazlam jakieś plany że tam mają być żywopłoty?? Czy to już nieaktualne?

Gosiu innego zdjęcia na teraz nie mam, na końcu tej rabaty chcę posadzić ekran z cisa/bukszpanu bo dalej jest skarpa dość stroma, a na dole ogromny dąb, docelowo przy ekranie będzie wejście na mostek prowadzący do domku na drzewie
skarpy nie planuje obsadzać, najprawdopodobniej będę chciała ją wysypać żwirkiem.
Rabata zaczyna się też jako samodzielna bo przy niej kończą się schody (duże podesty )z górnego tarasu.

"W kolorze blue" 08:44, 06 maj 2015

Do góry
Zioła ruszyły jak oszalałe
"W kolorze blue" 08:43, 06 maj 2015

Do góry
Pojawia się kształt powoli

A z tymi nie wiem co zrobić, w ogóle cały przód ogrodu do przebudowy Kocimiętki rosną jak szalone, ale nie pasują mi tu w ogóle
Moja działka. 08:42, 06 maj 2015

Do góry
Nie było mnie trochę ,bo najpierw świętowalyśmy a od poniedziałku robilyśmy nowy dach z blachodachówki wczoraj był koniec robót,a dziś deszcz od rana.
Kosolkowa Pasja 08:39, 06 maj 2015

Do góry
A teraz proszę o identyfikację, bo aż mi się wierzyć nie chce....

Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 08:35, 06 maj 2015

Do góry
wisienka
Moja działka. 08:35, 06 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Ale chyba nie wywalasz, raczej przenosiny przeżyją? zwłaszcza przed deszczem?

Wywalam Irenko bo jest ich naprawdę dużo.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:35, 06 maj 2015

Do góry

Cześć, obiecałam że pokażę cisy w ich nowym środowisku. Trochę to trwało...no i rabaty wokół nie gotowe. Cisy jeszcze w obrzeżach z desek żeby woda się nie wylewała. Tak więc jeszcze pełna ochrona i opieka. I oby się przyjęły bo są fantastyczne. Już zaczęłam zamawiać rośliny, które wokół nich posadzę
Jeszcze raz dzięki
pozdrawiam
a czasem nie na temat ... 08:33, 06 maj 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
Zaczynam od rabaty tylnej czyli od końca bo początek jest w całkowitej rozsypce i to dosłownie ( podjazd, posypanie ziemi, masa pracy). Na rabacie ma się znaleźć kalina xanthocaprum, potem cisy , trzcinnik karl foerster i perowskia i najniższe piętro - bukszpan na wysokość 45 cm, ma ukryć kominki od oczyszczalni, z bukszpanem ma się łączyć biały murek i zlicowana z nim ławeczka z deszczółek.

Dla tej rabaty tło - lasek brzozowy

ten widok jest powalający brzozy cudne
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:25, 06 maj 2015

Do góry
I ulubione tulipany , różaneczniki i narcyzy
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:21, 06 maj 2015

Do góry

To są aktualnie moje ulubione rabaty
Prawie - jak ogród 08:17, 06 maj 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Wiosną było już tak...

Takie masz już ładne zebrinusy - powiedz mi ile lat mają ? Ja wsadziłam dwa ale nawet ich nie widać i zastanawiam się ile urosną w pierwszym sezonie...Inne trawki też masz imponujące - chyba masz dobrego dostawcę
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:14, 06 maj 2015

Do góry

Ogród przy mieszkaniu w kształcie litery L - jak zaaranżować. 08:12, 06 maj 2015

Do góry
Witam was,
Do mojego mieszkania przynależy ogródek narożny, tzn. w kształcie litery L. W ogrodzie rosną na razie tuje, jednak przymierzam się do nasadzenia w nim roślinek, aby nie był taki pusty. Chciałabym na razie skupić się na przedniej części, dosyć wąskiej, która najbardziej wystawiona jest na widok.
Na razie wygląda to tak:

Wstepnie zaprojektowałam sobie cos takiego w garden puzzle:

Podobają mi się iglaki o różnych odcieniach zieleni, także berberysy, trawy ozdobne, no i wrzosy... ale kompletnie nie mam doświadczenia. czy to bedzie razem ładnie wyglądało? Proszę o wszelkie wasze sugestie, porady, jak można by zaaranżować ten zakątek.

Ideałem ogrodu jest dla mnie wypatrzony na ogrodowisku "igiełkowy ogródeczek" albo na gardenarium "ogród z wrzosowiskiem". Cudne ogrody...marzenie...
Moja działka na Dębowym Lesie 07:58, 06 maj 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Ciekawa jestem tej piwoni drzewiastej

Piwoni drzewiastej też jestem bardzo ciekawa.Kupiłam ją w ubiegłym roku w lecie małą sadzoneczkę NN , za tylko 15 zł.Grzech było nie brać,prawda?
Dlatego jestem bardzo ciekawa jaka mi się trafiła niespodzianka
Ann jeszcze kwitnie i przekwita

Mata hari

Tulipan Doll's Minuet

Moja działka na Dębowym Lesie 07:57, 06 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
czytałam, że ta biała hosta krótko ma biały kolor

dokładnie tak, nie długo ten biało-kremowy- żółtawy kolorek na tej hoście się utrzymuję.Ale zawsze to jakaś inna
Mieke też ładna

Hosta Thunderbolt
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:37, 06 maj 2015

Do góry
I kończące kwitnienie pomarańczowo/różowe

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:36, 06 maj 2015

Do góry
Rozkwitnięte żółte

Gunnera - parzeplin 07:35, 06 maj 2015

Do góry
Moja działka na Dębowym Lesie 07:34, 06 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)

Będzie dobrze Aniu, Wiem co czujesz, przeżywałam to samo dwa razy.
Jutro też będę z Wami.

AnnaCh napisał(a)
Trzymam kciuki za maturzystkę

ryska napisał(a)
Przesyłam wirtualne wsparcie dla Maturzystki i zestresowanej Mamusi- mnie to czeka za rok

Agania napisał(a)

Aniu też zaciska kciuki...powodzenia

O, kochane jesteście,,nawet nie spodziewałam się...jestem tu nie dawno,a tyle osób jest ze mną.
Dziękuję za wszelkie wsparcie , modlitwę, wszelkie myśli wspierające i kciuki .Pomaga!!!
Moja córcia potem sprawdzała na necie, to mówi,że zdała mniej więcej na ponad 40 %.To dobrze!!Dziś angielski

Clematis Maidwell Hall tuż tuż

Ann jeszcze kwitnie

Iryski niskie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies