Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 07:18, 06 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Pięknie wyglądaja tulipany w takiej masie
Pamiętam twój ogród jeszcze rok temu,zmiany niesamowite

Dziękuję
Sama cieszę się każdym momentem z wiosny u mnie, bo rok temu przecież nie było jeszcze kwitnących i puszczających liście drzew na działce

admete 07:20, 06 maj 2015

Joaska napisał(a)

Na szczęście już jesteśmy zdrowi, trawki są podlewane codziennie
Może jutro się będę wybierała do babci to bym wstąpiła do ciebie z trawami
Ale zdzwonimy się bo u mnie nic nie jest pewne

Wiesz że kurier wczoraj nie przyjechał .
A sklep nie odbierał telefonu :9.
Jak te nasze rośliny siedza od poniedziałku w jakimś samochodzie i się kiszą nie wiem co im zrobię , będę dzwonić z samego rana

W zeszłym tygodniu zamówiłam też w innym sklepie masę środków na opryski i nawozy i też jeszcze nie przyszły - jakaś paranoja grrrrrrrrrrrrrrr, człowiek od razu płaci a czeka 2 tygodnie !!!!!!!!

Asiu zdzwonimy się - jak Twój zdrowy to może chłopaki się zobaczą???
dryndnę dziś
admete 07:24, 06 maj 2015

Gardener27 napisał(a)

Jak tylko przekwitną tulipany wyciągam koszyki z donic i odstawiam w miejsce gdzie nie kolą w oczy Wszystkie soki spływają do cebul i jak już nic nie zostanie z części zielonych ( czyli zostaną zasuszone badylki ) wtedy wyjmuje cebulki i je suszę Sadzę dopiero jesienią tylko do gruntu bo kolejne kwitnienie jest zazwyczaj mniej obfite Te cebulki tulipanów które miałem w tamtym roku w donicach zakwitły w gruncie tylko w 60 procentach

Dzięki
to fajnie, bo myślałam że dołujesz z powrotem koszyki do ziemi, a na to nie mam miejsca hahahahaha

Piękne widoki z Twojego ogrodu Porzeczka już kwitnie na ,,cyckach,, ? Heheheeh

hahahahahaha
Porzeczka kwitnie
na cyckach i u mnie w sypialni hahahaha

Ogrodowy powiedział żeby ściachac żywopłot o połowę więc to uczyniłam, ale szkoda mi było tych patyków i włożyłam w ukorzeniacz i do doniczek po stipie - bo mi licha urosła (nie to co Twoja ) .......i póki co się trzymają i mają ładne liście więc mam nadzieję że coś z tego będzie . Wtedy powtykam patyki mam nadzieję z korzonkami między to co już mam i już będzie trochę gęściej
admete 07:26, 06 maj 2015

Wczoraj poszłam na bazary po rękawice i wróciłam z dwoma reklamóweczkami pierwiosnków i irysków - jakich jeszcze u mnie nie ma

admete 07:32, 06 maj 2015

Te najciemniejsze wsadziłam pod klona
mam nadzieję że ktoś zauważy przyszłościowy potencjał kolorystyczny
kwiatuszki z bordem liści klona hahahahahaha

rany, patrząc na te zdjęcia całościowe widzę ile ja jeszcze mam roboty
ile jeszcze potrzeba czasu żeby wszystko nabrało docelowego kształtu (czy taki w ogóle istnieje hahahaha - w moim przypadku chyba nie ).................teraz jak wsadzam byliny od mamy wiem że za rok dwa będę je przesadzać a rabata kolista na bank przejdzie jakąś większą metamorfozę
na razie niech rośliny się zadomawiają u mnie potem łatwiej będzie na szybko je przesadzić
admete 07:36, 06 maj 2015

Rozkwitnięte żółte

admete 07:37, 06 maj 2015

I kończące kwitnienie pomarańczowo/różowe

Zielona 09:36, 06 maj 2015

Przyszłościowy potencjał pierwiosnków widzę Jak ten klon nad nimi jest cuuudnie wybarwiony!!! Żółte tulipki jak słoneczka. U mnie niedługo rozkwitną pomarańczowe z serii postrzępionych.
Joaska 10:37, 06 maj 2015

admete napisał(a)

Wiesz że kurier wczoraj nie przyjechał .
A sklep nie odbierał telefonu :9.
Jak te nasze rośliny siedza od poniedziałku w jakimś samochodzie i się kiszą nie wiem co im zrobię , będę dzwonić z samego rana

W zeszłym tygodniu zamówiłam też w innym sklepie masę środków na opryski i nawozy i też jeszcze nie przyszły - jakaś paranoja grrrrrrrrrrrrrrr, człowiek od razu płaci a czeka 2 tygodnie !!!!!!!!

Asiu zdzwonimy się - jak Twój zdrowy to może chłopaki się zobaczą???
dryndnę dziś

To może na weekend się umówimy, to by się chłopaki wyszalały
No ja tez nie lubię czekać na przesyłki

Edyta10 23:21, 06 maj 2015

Aga te pomarańczowo-różowe to się teraz przyglądam i zastanawiam czy nie są ładniejsze jak kończą kwitnienie, cudne są nie mogę się napatrzeć