Kindziu, szafirki jeszcze kwitną, ta wstążeczka ma ok. cztery metry

Sasanka rozsiałaby się na pewno, moje też będą się siały, ale siewek nie ruszam przez pierwszy sezon, a w drugim po przesadzeniu już kwitną. Dalie siać będę na początku maja, warzywka również, bo na razie w warzywniku rezydują sadzonki leśne

Część dalii z karp posadziłam wcześniej do doniczek i już rosną, ale dopiero po zimnych ogrodnikach pójdą do gruntu.
Bogdziu, pisałam u Ciebie, do Kasi-Luizy wybieram się 1-go, 2-gi mam zajęty. Chyba muszę w tym roku coś sypnąć pod magnolię, kwitnie nierównomiernie, na razie tylko górą, część kwiatów jeszcze w pąkach. W nowym jeszcze malutka, ale dwa pączki ma
Aniu Monte, ten mój drugi grujecznik ma duże, sercowate, ciemnozielone liście, chorował w ub. roku i fotek mu chyba nie robiłam. Zdaje się, że go zidentyfikowałam, ale gdzie ja to zapisałam? Kto to wie

tutaj pokazywała go Karola
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/45/453867/original.jpg
brunnera w starym
ewsyg- Ewo, szafirki rzeczywiście sprawiły mi miłą niespodziankę, dwa lata temu zamawiałam cebulki, jesienią znów przesadzałam, mnożą się

Dziś wybrałam rządek czosnków do doniczek, bo znów kopię

to moje narzędzia, z którymi się nie rozstaję drugi rok, wąski szpadelek do bylin jest niezastąpiony
zakwitły dwa pędy cesarskiej korony, jednak w sierpniu trzeba ją koniecznie przesadzić