Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Urszulla 20:51, 04 maj 2015

Danusiu, piękne fotki

jeśli chodzi o obwódkę to sądzę że mogłaby być berberysowa choć nie znoszę tych kolców...też wczoraj berberys z cięcia włożyłam koło chodnika - i tak co roku coś się powiększy. Ostatnio też pracuję nad obwódkami z trzmieliny- zółtozielona najładniej się odznacza. Może też być bukszpanowy zawijasek. A wogóle to zrobiłabym 3 częściową: bukszpan-berberys-bukszpan albo trzmielina-berberys-trzmielina Nie wiem czy pomogłam czy nie
A wiesz że z tyłu jestem za cisami nawet gdyby z małych sadzonek miały rosnąć a zrobisz co Ci pasuje. jakaś osłona jest tam niezbędna.
Bogdzia 21:34, 04 maj 2015

Samiec jaszczurki śliczny , pięknie wybarwiony, w ogrodzie niemniej pięknie. Pozdrówka.
malgorzata_s... 21:43, 04 maj 2015

Kolejna porcja śliczności obejrzana Jak ja kocham kolorki Buziaki Danuś
Milka 15:52, 05 maj 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Posadziłam w zeszłym roku derenia płożącego kanadyjskiego, na wiosne byłam pewna, że go nie ma a tu taka niespodzianka i w dodatku się pięknie rozrasta)

Ciekawa roślina, pierwszy raz się spotykam z nią
Ogród wspaniale się prezentuje, choc pewnie przy takiej ilości roślin, brak wody odczuwalny.. a samiec ogromny, że tez u mnie żadnych takich nie ma
Dojrzałam tez hakone, śliczne kiełki pokazała

przed rh nie dawałabym berberysów, szybciej kiścienie
Marta7 23:19, 08 maj 2015

Danusia pozdrawiam,macham
A derenia płażącego pierwszy raz widzę,też jestem ciekawa czy zakwitnie.
Marta7 17:55, 12 maj 2015

Danusia pozdrawiam i czekam
danuta_szwajcer 17:52, 26 maj 2015

Bea napisał(a)

ładny - będzie kwitł?

Na samym początku myślałam, że to czosnek niedźwiedzi

Powinien w czerwcu, póki co nie widzę żadnych pąków.
Ale posadzę jeszcze go w innym miejscu bo bardzo i się podoba
danuta_szwajcer 17:54, 26 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Łączę się w suszowym bólu...
Lilie u mnie też dziurska mają, nigdy do tej pory nie pryskałam na poskrzypkę, zbierałam to czerwone paskudztwo. Ale teraz już mnie to coraz bardziej denerwuje. Ciągle coś żre te nasze rośliny Nie mogą się na mlecze przerzucić? U mnie tego dosyć kwitnie na polu za różami. Nornice też tam zapraszam, ale one jakoś się przekonać nie chcą, wolą moje róże.

Danusiu, Twoje niebieskie irysy czekają u mnie na Ciebie

Zrobił mi M oprysk i już spokój. A mleczy u mnie też pelno, teraz walczę z nornicami i kretami bo to jakiś koszmar w tym roku.
W koncu myśle, że dotrę po irysy akurat przekwitną)
boguslawa_ma... 17:54, 26 maj 2015

Danusiu pozdrawiam
danuta_szwajcer 18:00, 26 maj 2015

Urszulla napisał(a)
Danusiu, piękne fotki

jeśli chodzi o obwódkę to sądzę że mogłaby być berberysowa choć nie znoszę tych kolców...też wczoraj berberys z cięcia włożyłam koło chodnika - i tak co roku coś się powiększy. Ostatnio też pracuję nad obwódkami z trzmieliny- zółtozielona najładniej się odznacza. Może też być bukszpanowy zawijasek. A wogóle to zrobiłabym 3 częściową: bukszpan-berberys-bukszpan albo trzmielina-berberys-trzmielina Nie wiem czy pomogłam czy nie
A wiesz że z tyłu jestem za cisami nawet gdyby z małych sadzonek miały rosnąć a zrobisz co Ci pasuje. jakaś osłona jest tam niezbędna.
Jednak postanowiłam, że nie będę tam nic sadzić na obwódkę no chyba, że azalie japońskie te niskie. Była u mnie ostatnio Ania i też tak myśli, u mnie ogród bardziej naturalny i tak będzie chyba bardziej pasować. Posadziłam tam rh z tych dużych i jeszcze są tam azalie pomiędzy i jak oglądam u Irenki czy Bodzi to jak urosną to będę znowu obwódke likwidować. Mam nadzieję, ze dożyję, że będzie tam zarośnięte pięknie) A za tym bukszpanem posadziłam 5 hortensji bukietowych no i zobaczę jak to się będzie prezentować. i tam chcę zrobić obwódke może z bukszpanu.