Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:34, 21 mar 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Na tę chwilę obraz nie znika, zaglądam więc na stronę dla ogrodnika.
Życzenia wysyłam ekspresem spóźnionym w Zbyszkowe strony.
Kasi odpowiem, że mi tez tęskno, Edytce macham z oddali.
Tak to jest jak człekowi sprzęt elektroniczny nawali.

Kiedyś jak miotła mi się rozpadała,
Szłam w brzezinkę, gałązki pozbierałam,
Związałam w pęczek całe naręcze,
Do tego kijek i już się z nim męczę!

A dziś trza zaraz do specjalisty,
Bo nie naprawię swego pudełka,
ani miotełką, ani ściereczką,
No i trza z kabzy wyjąć groszy deczko!

Laptopik stary, kurzem pokryty,
To i awarie czasem bywają,
Cóż stare sprzęty już wysiadają.
Bądźcie cierpliwi, trochę się ożywił.,

Hanusia czekamy i zajadamy buziaki zostawiamy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:15, 21 mar 2015

Do góry
Działam

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:51, 21 mar 2015

Do góry
Tak to mniej więcej wygląda
Majowo nie tylko w maju 11:16, 21 mar 2015

Do góry

to jeszcze nie najbardziej aktualne zdjęcia. teraz w pustym miejscu za/na koncu szpaleru bukszpanowego jest kula cisowa
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:05, 21 mar 2015

Do góry
i jeszcze trochę fotek cacuszka naszego nowego, choć nadal nieskończonego

tutaj mamy pleksę i chyba muszę przykleić jakieś ptaszki bo coś czuję, że kilka mogę mieć na sumieniu...

Majowo nie tylko w maju 11:01, 21 mar 2015

Do góry
poranny "przekop" przez zdjecia zaobfitował w serię: przed / po

Co zmienić? 11:01, 21 mar 2015

Do góry
Witam. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Otóż moja mama za niedługo wyjeżdża i wróci dopiero w połowie kwietnia prawie na swoje urodziny. W prezencie chciałbym zmienić coś w ogrodzie, który posiada. Jest trochę chaosu w nim i chciałbym to trochę dla niej zmienić. Jeśli moglibyście mi doradzić jakie rośliny dokupić lub coś innego aby ten ogród stał się bardziej efektowny byłbym wdzięczny. Jeśli nie widać za bardzo na zdjęciach roślin to napiszcie to je tutaj wypisze. Pozdrawiam.

Działeczka z widokiem na Góry Słonne 11:01, 21 mar 2015

Do góry
Postępy

Na pierwszym planie sałata liściasta dębolistna i rukola, a w tyle wilce trójbarwne
Troszkę astrów, choć niewiele wzeszło ale jeszcze się silą...
I aksamitki, u nas zwane śmierdziuchami (z czym się nie zgadzam i osobiście uwielbiam) 3 dni po wysianiu
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 10:57, 21 mar 2015

Do góry
Waldku czytałam u Jazzowej Marty, że jesteś ekspertem od trawników
Powiedz mi proszę czy przed założeniem nowego trawnika muszę koniecznie starą darń zdejmować ? Różnica poziomu do wyrównania jest spora, najmniej na wysokość boku bloczka betonowego. Myślałam wyrandapować resztki starej trawy, poczekać aż wyschnie i na to sypnąć ziemi.
Na tym zdjęciu widać ile musi być dosypane by wyrównać poziom. W innych miejscach jest jeszcze więcej.

Moja bajka 10:35, 21 mar 2015

Do góry
Patyczek tego derenia uszabrowałam . Jeśli możliwe jest już na tym etapie zidentyfikowanie jaka to odmiana, to będę wdzięczna za pomoc.

Łubin (niebieski i czerwony)i jeżówki ("White swan", "Summer salsa" i ta różowa, kultowa) i hosta ("Christmas tree") kupione w postaci kłączy. Na razie trzymam je w domu, bo pogoda jeszcze niepewna. Ale nie wiem czy tym im czasem bardziej nie zaszkodzę :/.
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:33, 21 mar 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
śniedki dostały krokusa do dekoracji
to pewnie sprawka jakiegoś gryzonia a może nornicy ???

Mam też taką kępkę i kurcze,nie mam bladego pojęcia co to jest
Bo krokusy u mnie to to nie są....
Ale hiacynty też mam takie napęczniałe
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:30, 21 mar 2015

Do góry
zawitka napisał(a)
I tu zaczęłam w lutym 15 r porzadkowanie Tuje siedzą razem buksy tyż Trawa mi zmarzła ,bo podcięłam jesienią .Zabrane będą buksy na nóżkach te 3 z lewej pawik przyjdzie bliżej po przekątnej dolnego rogu Róża przed kamieniami wykopana i zabrana trzmielina kulki między buksami i 2 pod tarasem a tu gdzie leży wyciepan trawka siedzi 5 kulekżółtej tawułki .czy tak będzie dobrze ??????? ha ha Nie bojam się krytyki bo ta rabata spędza mi sen z oczu

A nie będzie ona za płaska????
Nie mylić płaska z płaksa...
Moja bajka 10:27, 21 mar 2015

Do góry
Niektóre tulipany są już całkiem spore, podczas gdy inne dopiero wychodzą z ziemi

bluszcz wreszcie zaczął "na poważnie" piąć się po orzechu i wdrapał się już całkiem wysoko.

i wczorajsze zaćmienie słońca. Słońc?
To dereń od Kasi z "Ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek". Były dwa łyse patyczki, a teraz jest już śliczny
Moja bajka 10:16, 21 mar 2015

Do góry

jedna z ukorzenionych przeze mnie w zeszłym roku hortensji ogrodowych. Jestem bardzo ciekawa ile zdąży urosnąć w tym roku.

Powoli budzą się piwonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:10, 21 mar 2015

Do góry
Kochani, a moglibyście mi doradzić czy jest sens przesadzić aurea nana, który jest taki nieciekawy z jednej strony (był zacieniony z tej strony). Czy jest szansa żeby się odrodził w tym miejscu?

Moja bajka 10:01, 21 mar 2015

Do góry
Mój maleńki skraweczek wrzosowiska z krokusami. Maleńki, a cieszy jakbym miała u siebie Dolinę Chochołowską
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:50, 21 mar 2015

Do góry
Krys..dzieki kochana, a szczeniak tyle radosci tez daje teraz pojechala do cory, potem wraca do nas

Juzia.....a jak ja, zameczylam sie praca, aby tylko nie myslec, ale juz ok, dziekuje ci bardzo

Mala-Mi....... cudne sa, szkoda ze szybko przekwitaja, ale co rok coraz wiecej, jesienia bedzie akcja sadzenia w lasku, pod hortkami, planowana olbrzymia ilosc, wiec cala rodzina bedzue dzialac przesadzalam hosty i z nimi kilka tam sie przenioslo i fajnie to wyglada czasami placz pomaga, ja nie moge plakac, mam uczulenie na swoje łzy, po wygladam, jak by mnie roj os pociachał
mam az 5 ciemiernikow, ale kwiatami ciesza

zagwin w pakach, ten w gazonach

danuta-szwajcer.....Danusiu wielkie dzięki teraz juz spokojniej, coraz lepiej, a co do podobienstwa, my 4 pokolnia kobiet bardzo podobne, no oczy mamy wszystkie takie same, po mojej mamie
teraz u mnie maluch rosnie, niedawno u ciebie był taki

ana_art......Aniu, choc chyba Anita, bardzo ci dziekuje, tyle dobrych slow, latwiej sobie czlowiek wtedy radzi, ma wiecej sily koniecznie sie badaj, niestety zyjemy w czasach chemii, brudnego powietrza i modyfikowanej zywnosci, moj styl zycia zmienilam, doktor pilnuje bardz, dzwoni do cory i sprawdza

Wiciokrzew wloski juzpod murem taki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:33, 21 mar 2015

Do góry
Kindziu..cmokam i dziekuje)

Kondziu... Po dobrych wiescich usmiech jest, dzieki i pozdrawiam

Madziarzeszow....dziękuję za slowa otuchy

Madzenko....a jak ja, mimo ze bedzie chlodniej, jest i tak ok po dobrych nowinach

bdn....Danusiu bardzo dziękuję co do grabi, sa rewelacyjne i dozywotnia gwarancja, jak z kazdym sprzetem tej firmy, wlasciwie prawie wszystko juz wymienilam na tę właśnie firme

Agata19762... Kochana, bardzo ci dziekuje za tyle cieplych slow wierzę, ze u ciebie tez wszystko dobrze sie ulozy, bede intensywnie myslec i posylac duzo dobrych mysli, jestem z toba, wspieram ile sił, choc wiem, ze jest ci trudno, cmokam Agatko

Sebciu....i wisennie i radosnie, cmokam i dziekuje

Zawitko...bardzo dziekuje mam nadzieje, ze trawka juz ci ruszyla i kly pokazuje

Agnieszka.B.....Agus dzieki, to byl trudny czas, nadal strach jest, ale nie pozwole mu sie zdominowac

Pamajo......alez wielki okaz drzewka szczęscia i ta cudna magnolia, mialam podobna, ale 3 lata temu zalatwil drzewo mroz kwietniowy, nawet sasiadka jej zalowala, choc malo kwiatkowa jestdziękuję i pozdrawiam

Ostrzyglam wielkie i mniejsze kostrzewy, czesc skubalam, ale szybko zrezygnowałam

Tu trawy przystrzyglam i inaczej linie rabaty zrobilam

Czeka mnie dosiewka trawy w tym miejscu
wystrzyglam wrzosy czy tez wrzosce, laurowisnie upstrzone przez gołebie, mnostwo w sosnach ich siedzi

Te teź przycielam jedna kępe znowu podziele, bardzo lubie Frosted Curls

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:27, 21 mar 2015

Do góry
Jak się domyślacie, do 10 nie zdążyłam doliczyć...myślę dalej...

To jest pieerwsza rabata, dalej ogród ciągnie się w prawo. Ta część za gracilimusem ( trawy lub cisy) będzie powtórzona na ostatniej rabacie ogrodu na którą nie miałam koncepcji.

W wersji 2 -ML , cis Wojtek i Ice Dancy powtórzyłabym na tej ostatniej rabacie z Silver Sceptre zamiast Ice Dancy.

wersja 1

wersja 2

Drzewa to grab fastigiata w kostce bukszpanowej.

Dla przypomnienia jak wygląda ogród
Zdjęcie z 2013. ale najlepiej widać cały układ. Na rośliny proszę nie patrzeć bo ich już dawno nie ma.

Rabata nad którą myślę to ta zaznaczona na czerwono, powtórzenie będzie tam gdzie niebieska kreska

Ogród tworzony z pasją 09:25, 21 mar 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dzisiaj patrzyłem na inną kępe, ta jeszcze większa.

Ale ruszyły! Moje trawki to susz. Mam nadzieję, że przeżyły zimę... Fajnie tak patrzeć jak wszystko budzi się do życia Mogłoby choć troszkę deszczu spaść, to dopiero się zazieleni. U nas strasznie sucho
A jaki oprysk masz w planach?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies