Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Metamorfozy ogrodowe 21:56, 12 mar 2015

Do góry
To ja dodam jakieś zdjęcia
Przed:

Po:

Przed:

Po:

Przed:

Po:
Róże w naszych ogrodach 21:56, 12 mar 2015

Do góry
róża Charles Austin

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:56, 12 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ponownie------

W zeszłym roku inauguracja była 1 marca, a krokusy zakwitły 15 marca, oj chyba jeszcze u mnie daleko do zakwitnięcia w tym roku.

Tak mnie to zdjęcie zainspirowało wczoraj, że jak dzisiaj pojechałam po krokusy (których z resztą nie bło) i trafiłam taką odmianę narcyzów, to kupiłam, aż 6 doniczek. Pozdrawiam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:51, 12 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

Piękne krokusiki
Macham.
Ogród Loczka 21:49, 12 mar 2015

Do góry
Dostałem od żony:

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:45, 12 mar 2015

Do góry
Wyrównaliśmy też wtedy ziemię pod trawnik, zasialiśmy trawę:

i czekaliśmy, aż wzejdzie...

i czekaliśmy...

i znowu czekaliśmy...

i po kilku tygodniach zrobiło się naprawdę bardzo zielono:

W tak zwanym międzyczasie wymyślałam zawartość rabat, bo pozmienialiśmy co-nieco w stosunku do projektu

Tu na ostatnim zdjęciu widać mój "urodzaj" w drewnianych skrzynkach. Naprawdę wiele smakołyków udało się wyhodować na tak niewielkiej powierzchni.

Ranczo Edy 21:43, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej Edytko kwiatowa Pozdrowienia zostawiam, mam nadzieję, że u Ciebie lepsza pogoda niż u mnie dzisiaj, nic nie dało się zrobić, szkoda trochę.
Buziak i kolory zostawiam

Gdzieś upolowała tyle cudnych prymulek no śliczne som
U mnie mieszana pogoda mżawka i zimno z rana później ocieplenie i promyk slońca no i zimnica znów z wiatrem a ja trocinami sypalam sobie i ciemiernikom liście opcinałam a co tam
Buziaki
Róże w naszych ogrodach 21:42, 12 mar 2015

Do góry
Alabaster

Baronesse

róża Maria Teresa

Ogród u stóp klasztoru 21:40, 12 mar 2015

Do góry
Renia ------kombinuję .kombinuję ...ale jak na razie rękę poważnie przeciążyłam ,dodatkowo spadłam ze swojej skarpy z trzmielina w objęciach i poleciałam na zbity pysk i łokieć ..
wyglądam jak menel ...ale trzmielina oskrzydlona powędrowała do zaprzyjaźnionego ogródka szwagierki a ja liże rany i siniaki .
Ale nie myśl że odpoczywam . byłam dzisiaj aż na zaporze w Mucharzu bo zlokalizowałam tam niezłą ilość wikliny . w końcu wyplotę upragniony płotek w warzywniaku i zrobię porządne wigwamy . nabyłam na tę okoliczność ciekawą książkę z instrukcjami tak przejrzystymi że teraz to już wiem że dam radę .

Marzenka ----Ale nie myśl że u mnie inaczej . jednak jak skończę pielęgnacje podstawową to mogę się bawić w coś innego w ogródku ..
zapędziłam się troszkę i przycięłam thuje pod tarasem żeby jeden bałagan sprzątać,a teraz myślę że w gorącej wodzie się chyba wykąpałam ,jeszcze może być mróz .

nie pokazywałam wam jaki sobie jagodnik zrobiłam dwa lata temu . w tamtym roku dosadziłam śliwkę węgierkę i brzoskwinię ufo oraz jagodę goji ..

warzywniak dostanie wreszcie płotem wiklinowy

Róże w naszych ogrodach 21:35, 12 mar 2015

Do góry
Róża Baronesse i Alabaster

Róża Chippendale

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:35, 12 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Anetko mam pytanie na rabatę z brzozami jako średnie piętro jakie proponujesz trawy?
ja mam Morning Light i rozplenicę ale nie wiem czy nie lepsza będzie jednak duża odmiana rozplenicy.
zobacz tutaj fota z wakacji (podpatrzone w Pacanowie) brzozy ML i Red baron. Ogród tam jest młody więc trzeba wziąć poprawkę na to, że ML podrosną
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:34, 12 mar 2015

Do góry
JoannA napisał(a)

Nie zauważyłam Beatko
Dziękuję bardzo
I kwiatuch dla Ciebie

I ja skorzystam z tego kwiatucha...bo mi podsunęła ta fotka pomysl
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:32, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Lekko nie jest Ale zobacz co dzisiaj dostałam Moja własna Mama mi taki prezent zrobiła A w środku worek Dolomitu na deser , niestety nie zdążyłam polecieć sypać bo deszcz zaczął padać. Jutro może lalalala

Ja tu sobie gadu gadu a tu proszę jaki wypas jeju !!!
normalnie nienormalnie zazdraszczam ale forma Nic dziwnego że la la la
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:30, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Moje zielonkawe się robią pod koniec kwitnienia, też ciekawie wtedy wyglądają
Ale chyba całkiem zimy nie wymiotły bo dzisiaj zimnoooo jest beeeeee Będzie siedzenie w domu jak nic. Może u Ciebie jest słońce teraz? Miłego dnia życzę

Ewcia wymiotły wymiotły u mnie rano mżawka później się ociepliło nawet przebłysk słońca był no i pod wieczór zimnica znów ale i tak powojowałam trochę i oszalałam bo wsadziłam prymulki z domu do gruntu przykryłam pudełkiem i zobaczymy bałam się że mi zdechną bidulki w domu bo jedną już straciłam eksperymenta Teraz cimno hi hi buziaki

Taki był w tamtym roku

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:28, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Lekko nie jest Ale zobacz co dzisiaj dostałam Moja własna Mama mi taki prezent zrobiła A w środku worek Dolomitu na deser , niestety nie zdążyłam polecieć sypać bo deszcz zaczął padać. Jutro może lalalala

Super! I kolor fajny i jeszcze na dodatek prezent
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:28, 12 mar 2015

Do góry

słonka dzisiaj u mnie nie bylo ale fajnie się na ogrodzie robiło, jedna stronkę po prawej mam już zrobioną jak nie będzie jutro padało dalszy siąg pracy w ogródku, robiłam od 10.00 do 17.00 z przerwami na papieroska i kawkę
Makowo na Kociewiu 21:25, 12 mar 2015

Do góry
Obrazków z ogrodu brak bo czas goni a nie potrafię z czarnymi łapami robić zdjęć. Jak uporządkuję jako tako to załączę widoczki
15 marca 2014

1 marca 2015 Przymiarka carexów po Gardenii

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:23, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)

Jak śliczna taczka Nie tylko mężowie nas rozumieją, mamy też

U mnie na razie nie padało, a myślę, że się przydało trochę deszczu. Macham
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:21, 12 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, jak tniesz tego Sumer Snow - bo też mam ale zero pojęcia o cięciu.

Pszczółko tnę samą górę, tą czapę co kwitła do pierwszego mocnego pąka jak drobnica obcinam, musi być gruby tłuściutki
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:19, 12 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
A co tu tak cichutko?

Bo troszeczkę was podczytuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies