Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiaty z ogródka Marty :)

Kwiaty z ogródka Marty :)

Gardener27 19:00, 01 maj 2015

Jak mam wolną chwilę zawsze zaglądam z prawdziwą przyjemnością Szkoda tych tulipanów których nie będzie Może w tych miejscach co miałaś koszyki było bardziej mokro i dlatego ? Myślę że choć będziesz teraz mieć jeszcze mniej czasu to zawsze coś uda się zrobić w ogrodzie Zdjęcia muszą się koniecznie pojawiać
kosolka 19:02, 01 maj 2015

Pozdrawiam Martuś
marta_d 11:46, 02 maj 2015

Gardener27 napisał(a)
Jak mam wolną chwilę zawsze zaglądam z prawdziwą przyjemnością Szkoda tych tulipanów których nie będzie Może w tych miejscach co miałaś koszyki było bardziej mokro i dlatego ? Myślę że choć będziesz teraz mieć jeszcze mniej czasu to zawsze coś uda się zrobić w ogrodzie Zdjęcia muszą się koniecznie pojawiać

wiesz co, też podejrzewam, że mogły mieć za mokro, choć nie wiem jakim cudem, bo sadzone w jednym ciągu..ehh trudno coś na jesień się domówi a te papuzie 3-kolorowe o których pisałam, że nie wzeszły to chyba jednak będą - wsadziłam koszyk po przeciwnej stronie i one dopiero w pąkach, mimo, że powinny już kwitnąć jak się rozwiną to się okaże na 100% w przyszłym tygodniu chyba wybiorę się do centrum kwiatowego w celu poszukiwania Million Bells i pelargonii, ogólnie jakiś jednorocznych do donic
marta_d 11:47, 02 maj 2015

kosolka napisał(a)
Pozdrawiam Martuś

thank you nawzajem wpis u Ciebie zostawiłam
marta_d 11:54, 02 maj 2015

foteczki szałwia odmiana chyba Tancerin ( mam jeszcze Mainacht z fioletowych i mylą mi się obie - choć ta pierwsza dorasta nawet do 70 cm)

piwonia już prawie w rozkwicie

hort Pinky Winky i Vanilka
marta_d 13:52, 02 maj 2015

po dwudniowym deszczu wszystko ruszyło w mega ekspresowym tempie, żurawki dzielone 1,5 roku jesienią znów będą potrzebowały tego zabiegu, z dnia na dzień coraz więcej łodyżek z kwiatkami kiedyś nie cierpiałam tej odmiany, ale wiadomo kobieta zmienną jest

marta_d 14:01, 02 maj 2015

Przed chwilą wpadłam na pomysł, żeby przy rajskiej jabłoni zdjąć darń, przesadzić rh na tył ogrodu, posadzić hortensje w miejsce rh (np. Bobo), do tego stipę, ew. jakąś inną trawkę i tawułki a na wiosnę tulipany w kolorze ciemnego fioletu (jak na zdjęciu) plus białe. I całą rabatę utrzymać w zbliżonej tonacji kolorystycznej
Gardener27 21:08, 02 maj 2015

Martuś piękne masz te tulipany Te ciemne to chyba Queen off night ? Tak sobie oglądam zdjęcia i stwierdzam że u Ciebie dużo cieplej bo wszystko wcześniej U mnie piwonie wychodzą z ziemi, żurawki idą dopiero w liście a gdzie tak do kwiatów a hosty jeszcze śpią pod ziemią
Pomysł z nową rabatą przy rajskie jabłoni bardzo mi się podoba Ja bym tam jeszcze jakieś byliny dorzucił
sylwia_slomc... 00:19, 03 maj 2015

Przepiękne tulipany urzekl mnie zestaw różowo biały.
waldek727 00:38, 03 maj 2015

Do tej sympatycnej zielonogózanecki mnie dawno licho nie poniosło coby jej trosecke ten griniasty trawnicek pośwędolić.
Oblukałem co było do oblukania i mówie ja syćkim ze ino piknie je.
Hej.