Wpadam na chwilkę pokazać namiastkę wiosny w ogrodzie. Niestety znów nieczasowa jestem - tym razem z powodu remontu w domu, ale prace w ogrodzie rozpoczęte Wycięłam trawy i inne suche badyle, przycięłam hortki, tawuły - i tyle. Dalsze prace po remoncie i sprzątaniu.
A na razie kwitną przebiśniegi, pierwsze krokusy, zaczynają przylaszczki.
Jak romantycznie...
Też lubię trawy, chociaż carexy kojarzą mi się z wielkimi pająkami...brrr.. wiem, że wszyscy je lubią, ale cóż... nic nie poradzę na skojarzenia
Oglądałam tych beatlesów, fajne jak porzucone peruki... ciekawsze.
Myślę że hosty świetnie komponują sie z trawami u mnie raczej z hakone. Najbardziej lubię duże trawy jak rozplenice, miskanty, proso, trzcinki...
Super że każdy ma inny ogród i gust.
Pozdrawiam
W jakim programie rys. na zdjęciach?
To na pewno Pastella. Będę ją kulkować i ciąć też.
Zdjęcie pokazujące każdą fazę kwitnienia Pastelli. W tle widać zdrowe liście. Ma sporo kwiatów. A po kulkowaniu spodziewam się morza kwiatów .
Właśnie przeczytałam art o opuchlakach i też się zastanawiam - ten tu jest już podduszony bo był w słoiku i się rozłożył w glebie byly rogaliki jeśniejsze niż na
zdjeciu
a te moje kulki to może też opuchlaki jajka
wygląda jak osmocote ale to nie jest
Łukasz, skusiły mnie dziś żurawki, wykopałam tylko jedną na podział. To te żelazne, palace purple, co tak dobrze wyglądają po zimie.
Tak swoją drogą szybki jesteś. Ledwo zalinkowałam wizytówkę, ty już ją skomentowałeś. Fotek miałam dość, problem był z wyborem tych 50 zdjęć. Nie liczyłam, ale chyba trochę przekroczyłam limit tak, jak wszyscy.
Na szczęście u mnie wiosną 2014 roku nie było jeszcze tulipanów, to fotek wiosennych było mniej