Vivo wszystkiego najlepszego z dzisiejszej okazji. Niech Twój ogród zawsze będzie zachwycający i Ty w nim uśmiechnięta i szczęśliwa , taka jaka Cię pamiętam .Buziaki.
W związku iż byłam w Poznaniu na Gardeni, chciałam pokazać moje zakupy mini-ogród, czarnolistny konwalnik, 2 opakowania jeżówki po 3 sztuki, gdzie po rozpakowaniu w sumie było 3 szt zamiast 6 szt. Tulipany dostałam w prezencie
Ogrodniczek malutki ze mnie, do ogrodnika to mi jeszcze lata świetlne. A donice takie cudniaste som:
Ja mam słońce a po godzinie deszcz, a potem znów słońce... tyle że ogród pływa!
A pewnie że ciełam, a co! Może nie tak ostro jak FrancoPolo by to zrobił, ale poskracałam większość batów, wycięłam krzyżujące się [ nie było wiele] a teraz czekam aż się roślina odwdzięczy
U mnie też co chwilę pada.... :/
Wygląda na to, że będzie i żółta część wiosennego szaleństwa No nie mogłam się oprzeć i kupiłam żółte irysy oraz hiacynty (City of Haarlem), pierwszy irys species danfordiae się wyłania.
Paullo.
Pierwszy oprysk miedzianem powinien być opryskiem bardzo obfitym. Sądzę, że po lekkim deszczyku nie musisz go powtarzać. Na promanal jest jeszcze za wcześnie, ale gdyby termin tych dwóch oprysków wypadł w podobnym czasie, to musimy odczekać 3 do 5 dni.
Najważniejsza w ogrodzie jest biorównowaga biologiczna. To ona decyduje o tym, że rośliny wyglądają zawsze zdrowo.
Ewka .. Nie mom pojęcia , jak to się stało ,ze one wyszły .. Ale są .. No moźe to nie do końca jest łączka krokusowa , ale radochy mi przysparzają ... U mnie juz po gradzie i burzy pewńie poleciały te " atrakcje " do Ciebie..
Pod drzewami chcę zrobić miejsce na ławkę. Zabiorę więc trochę trawnika w tym celu i posadzę tam krzewy.
Do tego miejsca będą prowadziły krążki z drzewa schowane w trawniku a pod ławką ma byś niewielki placyk z tych krążków
Forsycja pośrednia 'Golden Times'
hosty
tawuły japońskie
berberysy
może hortensja
A o tym co myślicie , może jeszcze jakieś inne roślinki zaproponujecie ?!
Chcę żeby tam rosły:
hortensje
hosty
tawułki
brunera
żurawki
może jąkać ostróżkę jeszcze wcisnę
Martwi mnie tylko podlewanie bo bez - lilak "wypija całą wodę "
Co o tym sądzicie ?
Zapraszam w terminie późniejszym na pokaz iryskowa jak zakwitną przy tarasie Jak będzie ciepło to za tydzień..
to foto 2013.. teraz jest ich więcej Kocham ten widok..
Świetna rymowanka Haniu a ja dzisiaj zmokłam okrutnie, nie wzięłam ani parasolki ani czapeczki i jak wyszłam ze szpitala to padał już deszcz i nadal pada Ginger prosi na spacer muszę się ciepło ubrać i go wyprowadzić pozdrówka