Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:36, 16 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
dziękuję Irenko, że pokazujesz Twój bajkowy ogród we wiosennej odsłonie u mnie 2 tulipany na krzyż Mała ogrodniczka piękna
ściskam

Kasiu dzięki u mnie też sporo wypadło, tak to jest gdy się grzebie i sadzi na tulipanach, a z kolei lilikształtne, co rok temu sadziłam, w tym tylko liście są i dumam czemu, może coś uszkodziłam, jak wywalałam od nich czyściec, a tak było

takie ładne czarne i białe i nici
te dały radę, są, a rosną pod wisteria
wygladają, jak piwonie, uwielbiam je
Ogródek Ewy 17:36, 16 kwi 2015

Do góry
Troszkę kwiecia. Ten cień to ja
W cieniu - zacieniona 17:31, 16 kwi 2015

Do góry
...łany pierwiosnkowe
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:27, 16 kwi 2015

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Irenko, dziś zajrzałam na O. po długiej nieobecności i od razu do Ciebie...a tu taka sprawa. Trzymam kciuki za całkowite wyzdrowienie. Jesteś piękną i bardzo odważną amazonką! Dzięki tobie i ja w końcu udam się do lekarza na ciągle odwlekane z byle powodu badanie. Trzymam kciuki za ciebie i buziaki przesyłam.

No tak wyszło, niestety, ale już lepiej, przynajmniej na razie, nie dumam jednak, żyję dniem dzisiejszym
badaj się koniecznie, lepiej być zdrowym, pięknym niekoniecznie
buziaki
w końcu kratka zarasta, jeszcze może rok i będzie kolorowa ściana a na jej tle cudny powojnik

gdzie nie popatrzysz, tulipany, czekam na te moje nowości

ruszyła rozplenica Moudry i perovska, ta liliput też i te duże

Miejsko & sielsko 17:15, 16 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czeeść Wszystko ok.? Dajesz radę?

och Polinko...
Jakoś się trzymam ale łatwo nie jest
Chociaż, dziś kobieta do mnie podeszła, wyciągnęła rękę i powiedziała, ze musi mnie poznać…
Miała wznowę w płucach… płakała. Powiedziała, że będzie silna jak ja…

Najgorsze najbliższe dwa dni...

ale... po chemii z plastrami pojechałam co centrum ogrodniczego, chciałam kupić to co mi Magnolia wymodziła do donicy. Nie było nic… na razie jest tak…

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:11, 16 kwi 2015

Do góry
Doradźcie proszę czy zostawić brzozy czy je wyciąć? Zywopłot jest przeznaczony do wyrwania. Planujemy posadzić tuje Smaragd, żółte tuje'Aurescens'i świerk serbski w rogu działki. Nie wiem co począc z brzozami, zdania w rodzinie są podzielone.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:08, 16 kwi 2015

Do góry
bleebla napisał(a)

Z mixa mam jeszcze różowe, żółte i jakiś ciemny fiolet, bardzo ładny z resztą. Na razie wszytko w pąkach tylko lekko widać kolor.

Dzisiaj tak ciepło... super jest

Już mamy extra pogodę, na weekend niestety nie
to mamy to samo, pokazuję, co u mnie, część dopiero pewnie dziś się otworzy, na część nadal czekam
jak wracam z pracy już są pozamykane

a tu już moje żelazne i co rok piękne
W cieniu - zacieniona 17:06, 16 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj zawiozłam RH na Z.zapowiadają mróz i zostawiłam doniczki w domku.Dwa wsadziłam na rabatę,a pozostałe 6 poczeka.Wiało jak na Uralu.

W cieniu - zacieniona 17:05, 16 kwi 2015

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 17:02, 16 kwi 2015

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 17:02, 16 kwi 2015

Do góry
Mirka bardzo je lubię bo są bezobsługowe (chodzi o kulki). Żywopłot z berberysu faktycznie jest trudny do obcinania. Mam grube rękawice a co się wbije do łapek, to później jest zabawa z wyciąganiem. Zobacz jaki czad dają berberysy w jesieni - jak się wybarwią. A trawkę kupuj bo jest niewysoka i ładna.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:01, 16 kwi 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Moczę papu gołębie

Ja to mam dzisiaj zaskok... szachisty. trzy razy czytałam, zanim zrozumiałam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:58, 16 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko wysiewać już do gruntu werbenę??

Oczywiście ja już siałam, ale mam tak dużo, że jeszcze oblecę ulicę i znalazłam u siebie 2 miejsca w gruncie idzie szybko, tak robię od 3 lat i jest cudna i zimuje
Miejsko & sielsko 16:56, 16 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Ewusia, jestem i ściskam

Kasiu, dziękuje i też sciskam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:55, 16 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, to "ziarnopłon wiosenny", ciekawa roślinka

Agnieszko dzięki wielkie, zaraz sobie poczytam jest śliczna, i liście i kwiaty, taki dywan w lesie się zrobił koło hortensji ogrodowych

zachwycam się tym migdałolistnym wilczomleczem, fajnie że same siewki się zrobiły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:52, 16 kwi 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ireno, wstawiam 'Brzeg', to bardzo "rzadki" od dołu cis. Podobnież jak kalina 'Pragense' obok - rzadka (nie polecam, jakaś falstartowa nowość)

Pszczółko, mnie zachwyca, nie wiem co ty od niego chcesz

a to moje i bardzo je lubię
ale zmartwiłam się, dopiero tyle pąków na powojnikach pokazywałam, a dziś patrzę, jakiś uwiąd, całe gałązki klapnięte, jakaś część żyje, kurcze, jak nie urok to...
Witam wszystskich serdecznie. 16:47, 16 kwi 2015

Do góry
To do siatki to moje pole he he...
Za jakiś miesiąc wchodzi nam firma robić trawnik.
Na środku będzie duża rabata i pod samą siatką kolejna duża.

Na tym zdjęciu i kolejnym widać rozciągnięty sznurek, do tego miejsca będzie nowa trawka. W przyszłym roku zrobimy resztę tzn. to co widać dalej za sznurkiem

Z drugiej strony.

To z przodu, obsadziliśmy już coś w zeszłym roku. Rośliny są małe i zlewają się z korą. Denerwuje mnie to.

Tu też przód i miejsce na rabatę, będzie się ciągła aż do słupa.

Tu też przód i miejsce na kolejna rabatę.

No i sam taras, obadzony w zeszłym roku. Mamy sporo Irg, Berberysów, Pięciorników, Krzewuszki Eva Rathke.

Działka ma 21 arów i jak sami widzicie to bardziej rozkopany plac niż ogród.
Mamy projekt ogrodu. Ale teraz, po obejrzeniu Waszych pięknych ogrodów to nie wiem czy dobrze zrobiłam. Na pewno będą zmiany, jakieś przenosiny. Zakochałam się w żurawkach i bukszpanach ech

Pozdrawiam wszystkich.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:47, 16 kwi 2015

Do góry
Zielona....Marta dzięki, dziewczyny podziwiam jest tak, jak mówisz, u mnie patagońska, pierwsze nasiona 3 lata temu dostałam od Danusi i tak juz na stałę sobie u mnie rośnie

Ania an_tre.....raczej chyba nie, przyglądałam się ale dzięki za pomoc

Mirka...nic innego nie może być, werbena wciąż ta sama od 3 lat, bo u mnie zimuje

Wiunia...wiosennie się zrobiło, ruch, jak u pszczółek

Basiu....jednak masz rację..mak, te owłosione tez mam, a ten inny, niebawem się przekonam, na wszelki wypadek nie plewię, bo tyle rzeczy wschodzi

a tu kolejna roślina do rozpoznania, co to jest, jeśli chwast, to wyjątkowo ładny

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:34, 16 kwi 2015

Do góry
i jeszcze jedna znajda - samosiejka dzisiaj przesadzona

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:31, 16 kwi 2015

Do góry

coś się dzieje technicznie, bo wiadomości nie da się wysłać, post wysyłasz i odsyła do strony głównej aby na końcu 2 razy to samo poszło, zatem fotki zamiast dubelka

pod magnolią parasolowatą

pod magnolią Susan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies