Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:58, 16 kwi 2015

Do góry
Bozga,witam cię u siebie i dziękuję za odwiedziny.
Bożenko,jak wnusio wyjrzy na świat przecież zadzwonię.Obiecałaś sesję zdjęciową to pojedziemy po ciebie.W sobotę jedziemy na 50 tkę,ale zapowiadają zimno i śnieg.

Moje begonie powinny się już hartować,ale jak wystawić mini szklarenkę w taka pogodę.Mało,że zimno to tak wieje,że znowu musiałabym zbierać doniczki po całej działce.

Ogród na glinie 09:51, 16 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
frontowa

Ale pięknie. Dlaczego skrzynie znikną? Mnie się one podobają:_)rany, dlaczego twoje zurawki takie ładne są????
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:49, 16 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

No niby obsadzone, ale na razie marnie to wygląda... W I. przecena roślin i chyba jutro tam podjadę, bo będę w okolicy... Może coś wynoram, bo skrzydłokwiaty w sześcianach wyglądają hmmm, no słabo Ale za to biały storczyk mniam Tylko na razie ma jeden pęd z kwiatami, a zapowiadają się aż 4 Będzie ładny to wtedy wkleję Albo wkleję przed i po rozwinięciu, bo fotka cyknięta wczoraj niezbyt mi się podoba
Wstydu nie masz))) One zawsze wyglądają pięknie
Igiełkowy ogródeczek 09:48, 16 kwi 2015

Do góry
Pierwszy tulipan:

Kwiaty śliwy Wiśniowej:

I mój nowy domek dla owadów zawisł na drewutni:

Igiełkowy ogródeczek 09:46, 16 kwi 2015

Do góry

Szafirki makro:

Igiełkowy ogródeczek 09:44, 16 kwi 2015

Do góry
Jedna magnolia już kwitnie:

Igiełkowy ogródeczek 09:41, 16 kwi 2015

Do góry
Mirella- ja jeszcze z gratisem z tej szkółki wyszłam- więc tak całkiem z niczym to nie byłam
Zajrzę zaraz do Ciebie, u mnie wiosna wczoraj, dziś znów nieciekawie i deszczowo.
Wczorajsze:

Kordylinki coś jeszcze dostaną w nóżki:

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 09:37, 16 kwi 2015

Do góry
Przesyłam zdjęcia drugiej strony (prawej) i tył działki (20 m.szer.). Z tyłu myślałam o takim leśnym zakątku, gdzie będą duże iglaste drzewa, brzozy (są za sosnami, przy siatce 9 szt.od prawej strony). Posadziłam tam od lewej: 2 srebrne świerki, sosna bośniacka, 2 sosny czarne, wejmutka, 2 jodły koreańskie, a na korze jest już magnolia - drzewo, bordowa.
Zdjęcia zaczynają się od strony tarasu, prawa strona, rośnie tam wierzba hakuro
Proszę nie zwracać uwagi na "trawnik" w trakcie wymiany
wymyśliłam takie jęzory z kory, przynajmniej tak to wygląda z lotu ptaka, ponieważ jest to duża powierzchnia i tej kory musiałabym mieć toooony!
Myślicie, że powinnam z tyłu przy siatce posadzić iglaki w szpalerze?
Wrzośce - Erica 09:32, 16 kwi 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie polecam cięcia kosiarką, narobi bałaganu i powyrywa krzewy. Nie ma to jak ręczna robota. Ja wrzośców w zasadzie nie tnę w ogóle, bo się ładnie płożą, wrzosy tnę.

Danusiu właśnie chciałam zapytać o cięcie wrzośców, bo Pani w szkółce powiedziała mi, że wrzośców się nie tnie i czytam że Ty także nie tniesz.
A może chociaż trochę je przyciąć, bo te moje wrzośce takie dziwne, nie rosną w górę tylko raczej płożące

Ogród na glinie 09:27, 16 kwi 2015

Do góry
dalie w doniczkach już wychodzą

sadzonki pelargonii angielskich rosną, ale narazie ich nie przesadzam, bo nie mam gdzie trzymać tylu doniczek
nicol może na lato właśnie je posadzę jako łącznik między rabatami, a potem zobaczę co mają w sklepie

hortensje ogrodowe

no i zostały 3 szmaragdy, jutro już muszą znaleźć się w gruncie

koniec zdjęć
Ogród na glinie 09:23, 16 kwi 2015

Do góry
frontowa

Ogród na glinie 09:21, 16 kwi 2015

Do góry
tulipany rozkwitają

żonkile kończą i wrzośce już lekko bledną

i taki bałagan mi został przy świerku po wykopaniu kulek bukszpanowych

Ogród prawie romantyczny 09:20, 16 kwi 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Dla Iwonki zdjęcia lobelii

witaj Agnieszko,

Zdjęcia co prawda ' dla Iwonki' ale inni też widzą i podziwiają chciałam zapytać czy tę lobelię będziesz jeszcze dzielić czy to już pojedyńcze sadzonki?
I jeszcze jedno pytanie: czy wysiewasz może lwie paszcze? Ja z sentymentu do babcinego ogrodu wysiałam w tym roku i teraz nie wiem jak podejść do tej masy rachitycznych, maleńkich, zielonych kropeczek.

A w ogóle fajny dom i ogród całkiem romantyczny
Pozdrawiam
Ogród na glinie 09:19, 16 kwi 2015

Do góry
robi się coraz bardziej niebiesko

trzmielinkę muszę gdzieś posadzić

Makowo na Kociewiu 09:18, 16 kwi 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Jeszcze chciałam napisać, że nie ogarniam, nie ogarniam forum wchodzę na ulubione wątki ale jest ich tyle, że aby zostawić ślad musiałabym nic innego nie robić tylko czytać i pisać na forum. Kochani od kiedy zaczęła się wiosna jestem w kompletnym niedoczasie i chcę wszystkich przeprosić, jestem z Wami pamiętajcie o tym
tak wyglądał magnolia 15 kwietnia 2014

2 tygodnie do tyłu jesteśmy

Ależ się szykuje spektakl wybuchu kwitnienia
Ogród na glinie 09:17, 16 kwi 2015

Do góry
śliwa, którą przesadzałam jesienią żyje i kwitnie, mało gęsta, ale kiedyś będzie
ma być pod nią łan Silver Dollar, ale dopiero rusza
tam gdzie było wolne poszły narazie cebulowe

grusza miała mi pędy puścić a ona mi tu całe skupiska pąków puściła
Ogród na glinie 09:13, 16 kwi 2015

Do góry
a to wycinanie trawnika

i od drugiej strony - koło

Ogród na glinie 09:13, 16 kwi 2015

Do góry
tutaj z tyłu za huśtawką ma być szpaler żywotników, będzie tłem i ma wyhamować wiatry, bo mamy przeciągi na tarasie - zdjęta darń
skrzynie stąd znikną, były tymczasowo

od drugiej strony - truskawki

Czasem słońce czasem deszcz 09:08, 16 kwi 2015

Do góry
Ewka, pokażę Ci jeszcze szpaler jednopiennych grujeczników, które posadziła Danusia na przedpłociu ogrodu z lustrem. Wyobrażasz sobie, jak tam pachnie?

Tu zielone:

A tu przebarwiające się, ale dopiero w żółtej fazie, potem różowieją i czerwieniają:

U mnie, na wsi 09:02, 16 kwi 2015

Do góry
W między czasie wrzucam balkonowe doniczki mam 3 takie, a bratki ulubione kwiaty mojego syna - sam wybierał

I jeszcze mój jeden z pierwszych sukcesów ogrodniczych - własnoręcznie ukorzeniona hortensja, jest taka malutka a już kwitnie (nie mam pojęcia co to za odmiana, może podpowiecie )

Obok białej widać malutką niebieską hortensję - nie wiem czemu już od m-ca żerują na niej mszyce a na tą białą nie przechodzą, nie rozumiem o co chodzi? I nie rozumiem skąd mszyce u mnie na klatce schodowej w bloku
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies