Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:10, 14 kwi 2015

Do góry
W ogrodzie wysuszający wiatr wieje i faktycznie jest sucho, a słońce bawi się w chowanego
Pomału budzą się kolory w moim ogrodzie, co zoabserwowałam, nieustannie jeszcze kwitnące krokusy

asperki wśród krokusów już pokazują malusie zielone listeczki

sasankowo się zrobiło

Zakwitł jeden żonkilek
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:05, 14 kwi 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Irenko,pozwolę sobie odpowiedzieć Ci w Twoim wątku na temat maty u mnie,ponieważ odpisanie u mnie mija się z celem ,zaglądniesz za jakiś czas do mnie, popatrzysz i pomyślisz o : ot niepokorna dalej szmacisko leży .
Będzie mi łatwiej ,gdy wkleję odpowiedź,którą pisałam już kiedyś dla Danusi :

Bardzo przepraszam,że tak się u Ciebie rozpisałam ,ale myślę,że mi wybaczysz!
Ściskam mocno! U mnie słoneczko piękne .

I dobrze zrobiłaś, ja gapa jestem...wiem, nie jest lekko, ale i tak na pewno nie wiem, jak ciężko, trzymam kciuki za ciebie, za siły, za uśmiechIza i tak jesteś mega dzielna

tulipany botaniczne Little Beauty
Ogród cioci czyli ciociogród :) 13:03, 14 kwi 2015

Do góry

Małgosiu wiosna jak się patrzy Buziam Cię Mocno.
Mały ogród Kasi 13:01, 14 kwi 2015

Do góry
a może te turzyce pod hakuro wywalić i tutaj kulkowisko zrobić? Oczywiście nie zmieści się tego tyle, co na fotomontażu. No i pytanie, jak bukszpany poradzą sobie w cieniu pod hakuro?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:58, 14 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Jejku u Ciebie już tak kolorowo,wszystko kwitnie.
Buziaki

Niby tak, ale jak codziennie patrzę, to powoli to idzieciut wieje zimny wiatr, choć słonecznie i tak do weekendu
Buziaki
mnie czeka kupno jeszcze 3 tych azalii i zapisanie nazwy, bo wywaliłam kartkę
Mały ogród Kasi 12:56, 14 kwi 2015

Do góry
Pozazdrościłam Gosi kulek https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=256

zauroczyły mnie przykłady podane przez Ewę

https://pl.pinterest.com/pin/478718635367145100/

https://pl.pinterest.com/pin/478718635367009138/

i zobaczcie co wykombinowałam

Takie kulkowisko z bardzo ciasno posadzonych bukszpanów a w środku ginko biloba szczepiony.

Co o tym sądzicie? Szczerze proszę. Czy to nie wygląda dziwnie tutaj? To jest front domu

z kulkami

i bez - tak jest teraz
Gunnera - parzeplin 12:56, 14 kwi 2015

Do góry
Witam . Tesska . Ona faktycznie wygląda teraz jak kurze łapki wychodzące z ziemi. Mi zawsze kojarzyła się z epoką dinozaurów i z czasami kiedy na świecie wszystko co żyło było o wiele , wiele większe . Dla mnie to dzieło sztuki stworzone przez naturę . Jeszcze fotka z dzisiaj ma już ok. 150 cm. .[img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/81/814279/original.JPG[/img] Łapa jako punkt odniesienia.
Jodła górska 'Compacta' - Abies lasiocarpa 'Compacta' 12:53, 14 kwi 2015

Do góry
Bardzo podoba mi się ta jodła. Planuje wkomponować ją w mój żywopłot z tuj smaragd. Czy może ktoś doradzić jak gęsto można ją sadzić, ile od płotu i czy można stworzyć z niej żywopłot?

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:49, 14 kwi 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Irenko- ja jak zwykle - długo mnie niema, a potem ilości stron ogromne do nadgonienia, ale warto- Twoja wiosna szaleje.
Ogród kipi już kolorami i wszechobecną, piekna zielenią. Radośnie w ogrodzie i w duszy.

Domku szkoda- wiem coś o tym... ostatnio przewalił się u mnie tłum ludzi i też mam sajgon.

Buziaki

To prawda Kasiu, dzięki za życzenianie odpisywałam, ale życzyłam na moim wątkuz takiej okazji tłum ludzi tylko cieszył, samych szczęśliwych chwil jubilatko
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 12:43, 14 kwi 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Wszystkim, by się wydawało, że po Świętach nastaje czas wypoczynku i oddechu od spotkań, gości i wszystkiego co się z tym wiąże . Nic bardziej mylnego - przynajmniej u mnie.

Po Świętach, kiedy to moja rodzinka rozjechała się do swoich domostw przyszedł czas na to, by jakoś sobie uładzić w głowie informację, że właśnie za kilka dni minie pół wieku mojego "bycia".
Nigdy nie miałam kłopotu z przyjmowaniem kolejnych lat lecz tym razem odczuwałam jakiś niepokój i stres z tym związany. Myśli cały czas nie pozwalały jako "normalnie " to wszystko przeżyć.
I choć w mojej rodzinie okrągłe rocznice obchodzi się na wesoło i hucznie, to tym razem postanowiłam, że przejdziemy ten czas po cichutku, w gronie najbliższych. Mąż zaproponował uroczystą kolację w restauracji tylko z naszymi dziećmi, tak więc czekałam na ich przyjazd.
No i doczekałam się……… Sznur samochodów na sygnałach, a wśród nich platforma wioząca ogromną kutą pergolę. Wysokością dosięgającą lamp stojących przy drodze. Mało nie padłam trupem.
Tłumnie , radośnie ze śpiewem, z kwiatami – wszyscy najbliżsi – rodzice, dzieci, kuzynostwo ( a jest ich trochę) pojechaliśmy do pobliskiego gospodarstwa agro, gdzie bawiliśmy się do późna, a potem jeszcze dwa dni u nas w domu. …….

Tak w wielkim skrócie odbyły się moje 50-te urodziny.

Mam nadzieję, że w związku z tym moja nieobecność na forum zostanie usprawiedliwiona.

CUDOWNIE!!! dobrze, że taka niespodzianka, bo chyba za bardzo się zamartwiałaś witaj w gronie 50-latek tez piękny wiek
kwiatuchy od serca
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:42, 14 kwi 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Aga a jak ogród przybywa murka? Czy pogoda Cię wystraszyła ( mnie troszkę przystopowała )

Murek to zadanie eMa....więc na razie nie ma . Obecnie zrywam pozostałości darni po wykopkach kanalizacyjnych. Będę siała nową trawkę. Mus rośliny przesadzić o jakieś 15 cm . Do końca tygodnia chyba się wyrobię. Na razie wygląda to tak...obraz nędzy i rozpaczy

Ogród na glinie 12:37, 14 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(ai z góry
[img
https://lh6.googleusercontent.com/-PRt2jlmHJPI/VSznUVixjFI/AAAAAAAAF6s/VOrf3a15J9M/w820-h615-no/IMG_9018.JPG[/img]

przesunięcia nie są problemem, bo gleba miękka, przekopana
berberysy zostają jak jest

i jest super! jedynie bym jeszcze jakąś kulkę małą dała przed tym dużym drzewkiem [wiśnia?] bo jakoś tak ono stanowi granicę kulkowiska . Taka pycia kulka po lewej stronei drzewa - stojac przodem do drzewa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:35, 14 kwi 2015

Do góry
grembosia napisał(a)
Irenko, u Ciebie inny klimat, chyba te murki robią też dobrą robotę, nie umniejszam również Twojego udziału. Masz niesamowitą rękę i wyczucie do roślin.
Pięknie i tak swojsko...

Grembosiu dziękujęmoże ten mur nie taki zły, choc czekam jak zarośnie go szpaler rodków
tera czekam z wielką ciekawością na tulipany wielokwiatowe, przywiozła mi Agnieszka z Holandii, takie sobie wybrałam jeszcze
tulipan botaniczny Little Beauty
tulipan botaniczny Bakeri Lilac Wonder
tulipan bukietowy Cherry Bouquet

bukietowy Renown Unique

tu widać bukietowe, paki są, ciakawa jestem, jak się sprawdzą

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 12:33, 14 kwi 2015

Do góry

Kraaniu, Twój grujecznik ZACHWYCA!!! Jutro wybieram się na poszukiwania w pobliskich szkółkach Grujecznik jest na mojej wishlist
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 12:29, 14 kwi 2015

Do góry
Jesienią nie byłam do końca zadowolona z krzaczka Pastelli, bo jakiś taki drobny, słabiutki dostałam w porównaniu z innymi różami. Ściełam ją nisko, choć mi się serce ściskało, ale widzę, że wypuściła mnóstwo gałązek od samej podstawy, więc było warto...
Ogród na glinie 12:27, 14 kwi 2015

Do góry
tutaj tego pierwszego przesunęłam bliżej trawnika, by nie był prawie w rządku z berberysami
a kolejną parę (nie liczę małego wypierdka) rozsunęłam, na boki, by była między nimi większa odległość

Ogród na glinie 12:23, 14 kwi 2015

Do góry
o tego z lewej najbardziej mi chpodziło

Ogród na glinie 12:16, 14 kwi 2015

Do góry

i z góry

przesunięcia nie są problemem, bo gleba miękka, przekopana
berberysy zostają jak jest
Ogród na glinie 12:14, 14 kwi 2015

Do góry

tutaj najbliższą kulkę na brzeg rabaty przesunąć?

Ogród na glinie 12:13, 14 kwi 2015

Do góry
tak więc nie ma już doniczek i szmatek, ale za to zwały ziemi
niektóre dołki jeszcze będę pogłębiać, bo są zbyt płytkie i kulki są za mocno wyniesione

tutaj prawie w linię się układają kulki, nijak nie mogłem ułożyć inaczej, bo albo za blisko dużej kulki, albo zbyt blisko berberysa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies