Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród średniowieczny i nie tylko 23:09, 25 lut 2015

Do góry
chyba będę zmuszony trochę ten charakter utrzymać bo dom taki wiejski, choć murowany na środku ogrodu, ale żeby nie było to wokół domy jednorodzinne na małych działkach - takie miejskie bo to jest w mieście, coś jak u Ciebie Alinko. Łatwo więc nie będzie
Mam tylko takie zdjęcie na razie
W ogródku Ani 23:04, 25 lut 2015

Do góry
Aniu ja też od niedawna zaczęłam na całego z trawkami, część mam kupionych a część sama wysiałam.

Korzystając z pięknej, niesamowitej pogody postanowiłam popracować i wykonałam kilka cięć na krzaczkach

a tu zdzieram trawę pod nowe hostowisko

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:03, 25 lut 2015

Do góry
Jeszcze ocny gośc u mnie? Ale za to jaki! Dobranoc Irenko!
Deszcz by się przydał bardzo, bo od miesiąca tylko wiatry wszystko wysuszają.

A jak mówi moja koleżanka: Na dobrym rymie, wszystko sie trzymie.
Trzymajcie się! Również wybywam.

Karagana i sumak octowiec do wycięcia ? 23:01, 25 lut 2015

Do góry
Nie wiem czy dobrze zaznaczyłam w tym miejscu mój problem.

Mam dylemat z karaganą. Już w ub roku przy cięciu widziałam takie ciemne środki w gałęziach a w tym ucięta została spora gałąź i tak wygląda

a sumak octowiec po ucięciu gałęzi wygląda tak

taka maź wyłazi

i pień się chwieje a jak trawę odgarnęłam to u nasady pnia wygląda fatalnie - wyciąć to drzewko?

proszę o opinie

Pomieszanie z poplątaniem.Może kiedyś coś z tego wyrośnie :) 22:56, 25 lut 2015

Do góry
Aga1980 napisał(a)
Marzy mi się podzielenie ogrodu na różne strefy np tak :

Już jestem ciekawa realizacji planów, projekty świetne. Pozdrawiam.
Ogrodowe skarby 22:55, 25 lut 2015

Do góry
Betka napisał(a)

A ja sobie wkleiłam sama ..co tam będę się Betki prosić o fotki ...fotek jest dość
pozdrawiam z zachwytem . jak wróciłam do początku to serce rośnie ile pracy włożyłaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:41, 25 lut 2015

Do góry
eda...Edytko, on urósł conajmniej 6m, nie kwitł, ale liczę że w tym roku da czadu, co rok powinno byc tylko lepiej

kitek81...Kasiu, podejrzewam, że paczki juz są zerknij dobrze
i ja kończe, bo padam, jutro może sie wyrobie choc u siebie
dobrej nocki wszytskim
na dobranoc

stipy po zimie w doskonałej kondycji, juz nowe im żdźbła idą

te też super się maja

cedry libańskie wielkie już, a miały po 15 cm
Ranczo Edy 22:35, 25 lut 2015

Do góry
Na lepsze sny Paaaa

Mirkowy ogród (początki) 22:35, 25 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Pokaż swoje maluszki Najbardziej cieszy mnie że tak pieknie wykiełowała Rozplenica od Irenki z Miłkowa dzięki Irenuś

Uwielbiam twoje sianie
Ogród Eli 22:29, 25 lut 2015

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

coś kwitnącego

Elu, moje przebiśniegi mają inne listki...nawet nie wiedziałam, że są inne odmiany
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:28, 25 lut 2015

Do góry
Gosiu....aż mi slinka pociekła, jak cie przywieje w moje progi, pierogi mile widzianeale ja najlepiej lubie z mięskiem

Magda...te faktycznie cudnie wygladaja, ale inne, co rok temu przesadziłam, okropnie, nie wiem czy cos z nich będzie, nawet wykopałam, korzenie extra i robali nie ma..

Mirka....ciesze się, że mnie nie pogoniłaś

popatrz jaki dzidziuś, wilczomlecz migdałolistny, taki maciupki, mało nie zdeptałam, jest 8
czekałam az zaschna nasiona i potem je sypnełam i taka niespodzianka
W kamiennym kręgu od początku 22:22, 25 lut 2015

Do góry
annawu napisał(a)
Aniu a ta piękna budleja jakim kolorkiem kwitnie?

a wiosenka u Ciebie już na całego

pozdrawiam

Aniu, to Budleja Dawida Silver Anniversary "Morning Mist" u mnie kwitła marnie i nie mam zdjęcia, ale mam zdjęcie z netu.....dla mnie nalładniejsze ma liście

Działka wkoło Lubczyka :) 22:21, 25 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu na poprawienie humoru Wysiałam nasionka Rudbeki

dziękuję :*
a skąd wiedziałaś, że mam kiepski humor?
Bajkowy ogród Weroniki 22:21, 25 lut 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Weroniko, u Ciebie wiosny nie ma?

Basiu, wiosna się budzi w środku lutego, chyba szybko. Wie, że na nią czekamy, bo dość już szarej zimy. Będę się chwalić Twoimi podarkami, niech no tylko się pokażą. Pozdrawiam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:19, 25 lut 2015

Do góry
bdn....Danusiu, u mnie tez na okrągło ciasto marchewkowe w róznych odsłonach, doszłam do mistrzstwa ale potem mam w planie wykorzystac pulpe na kompostownik

Wieloszka...dzień juz dłuższy i z rana i po południu, niebawem tak się zmachasz na swoim areale, że łapki zabola, ale teraz nas ciągnie bardzota praca w ogrodzie świetnie dotlenia

Magda....cos mam, czy to będzie pomocne, nie wiem, wiem że cięcia mam jeszcze mnóstwo, na jeden raz się nie da, zejdzie mi z 3-4 dni

tak wyglada jeden krzak, wycinam wszystkie drobniutkie i wiotkie gałązki, nawet jak mam młode jednoroczne sadzonki, tez tnę..

to sadzonki z moich patyków ubiegłorocznych, też ciut skracam, żeby rosły grubsze i mocniejsze

skracam do takiego poziomu

patyki górą tnę w skos, aby sie nie pomylic, choć jak sa juz pączki nie jest to problemem, bo sa skierowane do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 22:16, 25 lut 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Dziękuję serdecznie
Już zdecydowałam Bluten Wunder i David podobają mi się najbardziej będą ładne i osłonią mnie troszkę.
i pilnuj tego warzywnika bo ja tylko będę miała okazję to się wkradnę i zjem co się da

Bardzo dobry wybór Sąsiedzi będą z zazdrością patrzeć na te okazy Pewnie robiąc zamówienie skusisz się na coś jeszcze

Warzywnik Cię kusi hahaha Na takie widoki trzeba będzie trochę poczekać

Ogródek Ewy 22:12, 25 lut 2015

Do góry
Dziewczyny jesteście kochane, duże buziaki.Będę miała patyczki
Działka wkoło Lubczyka :) 22:06, 25 lut 2015

Do góry
Kasiu na poprawienie humoru Wysiałam nasionka Rudbeki
Bajkowy ogród Weroniki 22:06, 25 lut 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie pokazywałas dawniej tego lasku a to fajne miejsce. Nie moge tylko wykapowac czy on jest z boku domu czy za domem. Pozdrówka.

Bogdziu, pokazywałam ten las również przed przycięciem drzew, tylko drzewa były zarośnięte od dołu a przed nimi rosły rododendrony. Wiosną będzie ta część w nowej odsłonie, która już wiadomo, wymaga dopracowania.
Lasek jest za domem, czyli z tyłu. Myślę, że mnie kiedyś odwiedzisz. Szkoda, że nie wiedziałam, że potrzebujesz dzwonki brzoskwiniolistne...
Buziaczki z moimi zwiastunami wiosny, jeszcze zaspane ale lada chwila będą w pełnej krasie.

U siebie rzadko bywam, bo ogród śpi, to ja od niego odpoczywam w inny sposób, a do Was czasem zaglądam.
Mirkowy ogród (początki) 21:58, 25 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Pokaż swoje maluszki Najbardziej cieszy mnie że tak pieknie wykiełowała Rozplenica od Irenki z Miłkowa dzięki Irenuś

no no, jakie giganty już
muszę popatrzeć koło swojej rozplenicy, czy sama się nie rozsiała?!
a moją stipą pochwalę się w niedzielę, to akurat też będzie u mnie 2 tyg od posiania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies