Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:14, 13 kwi 2015

Do góry
Juzia..jakbym się nie ruszała, miałabym obrzęk limfatyczny jest ok, dbam raczejpsikam też

Madżenka...kupiłam 2 ostatnie sztuki rok temu w Wojsławicach, jak był festiwal traw, całą zimę była taka, teraz się zagęszcza

Gosiu...byłam i podziwiałam i trawnik i brunerę, zaraz ci zakwitnie, wolę ją od niezapominajek, lepiej kwitnie i ma piękniejsze liście, urocza cały sezon

Agnieszka z Jurajskiego....coraz piękniej jest, a ja dokonałam odkrycia, co i kiedy zmienić, ot eureka

Agania...nie wiem, co to, nie pamiętam kłącze, jak wyglądało, dostałam na jesień od pasjonata lilii i myślałam, że to jakiś okaz ...Misia łobuz straszny, szczeka i warczy na Sonię, a nosimy rzeczywiście w kuferku...cięcie u nas robię ja, wszystkie kule i niwaki oraz krzewy, tylko cisy w żywopłocie mąż, bo równe linie mi nie wychodzą, co widać po kantach

ewsyg....już chyba po reprymendzie ruszyłybuziaki

makkasia...Kasiu w sobotę było cudownie, do wieczora siedzieliśmy, a w niedzielę okropnie zimny wiatr i znowu czeka mnie grabienie, nie wiem który raz już z rzędu
pomocnica była, ależ grabiła i zamiatała, ale najwięcej do brudnego ogniska ją ciągnęło w tych białych rajstopkachna swoje 5,5 lat jest bardzo pracowita

wilczomlecz migdałolistny daje czadu, inne też

ta też
Mała Eleczka 13:00, 13 kwi 2015

Do góry
Poranek był bardzo przyjemny w miłym towarzystwie Kawa pyszna, przekąski palce lizać no i udane zakupy Oto one

Dzisiaj posadziłam trzcinnik. Oto miejsce docelowe... w nogach catalpy

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 12:57, 13 kwi 2015

Do góry
Dzięki dziewczynki ja po prostu ze wstydu nic się nie chwalę bo tak się ostatnio nie składa, że szkoda gadać ale weekend się udał trawa skoszona i zwertykulowana i zgrabiona a ja walczyłam z kancikami .... jeszcze niewiele mają wspólnego z kantem angielskim ale ... i tak się pochwalę
PRZED:

PO:

i parę krzaków niechcianych wykopanych i zawiezionych do wujka bo ja mam jak moja mama no szkoda wyrzucać
Mała Eleczka 12:56, 13 kwi 2015

Do góry
nikt mi nie uwierzy teraz, że te tulipany są wściekle pomarańczowe... żadne zdjęcie nie oddaje ich koloru

Ogród na glinie 12:51, 13 kwi 2015

Do góry
Tak na mega szybko. linie z boku. czerwone kulki plus donice/berberysy ciut w tył, bliżej tuj. pomarańczowe w jednej lini, i potem zoltej tez w jednej lini. te malutkie tak ze 2 blizej konca obwodki, niekoniecznie w lini.

a czy ta trzmielina tam musi byc? nie pasuje mi jakos, za wysoko jest w stosunku do kulkowiska na dole...
Alan T mówił o trójkątach w różnych kierunkach - i tam juz dałaś to wysokie drzewo, teraz albo coś po jego bokach w miare symetrycznie zeby ten trojkat poprowadzic [de facto z brzegow rabaty az do czubka tego wysokiego krzaczka cos musi optycznie isc w gore. W sumie patrzac na czubek tuj i krzaka to bardziej kwadrat wychodzi a nie trójkat. Ale rozumiem, ze chciałaś odsunąć drzewko od ogrodzenia.

Wiesz, ciężko mi się wymądrzać bo sama metodą prób i błedów operuję.

Patrzac na wprost rabaty to bym dala Kyle na przemian. Tzn zachowujac linie boczne I tworzac linie poprzeczne, ale tam zeby ten rzad blizszy przodowi zaslanial czesc dziury pomiedzy tylnymi kulkami.

Rysowane w 30 sekund, zapomnialam o berberysach...

Gwiazdka to drzewo.
Życie w wiejskim ogrodzie 12:37, 13 kwi 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

siedziałeś tak cicho na forum a tu proszę
powrót z przytupem
warzywnik od razu większy, żeby i dla mnie na szaberek zostało

ach te uśmiechnięte bratki
Ogród na glinie 12:31, 13 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Ok to w takim razie zostawiła bym tak jak jest, ale berberysy za tą pierwszą dużą kulą bym bardziej ścisnęła ( o ile tak będą rosły) a te kulki buksa po prawej stronie ciut przesunęła jakoś w przód i na prawo troszkę
W kamiennym kręgu od początku 12:30, 13 kwi 2015

Do góry
Mimo wiatru, policzyłam tulipany......ogłaszam, że w tym roku w Kamiennym zakwitnie 3147 tulipanów!!!!!

Życzę miłego dnia.....dwa z nich

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:07, 13 kwi 2015

Do góry
Ana, proszę napisz mi co to trawki na zdjęciu, te po lewej stronie? Potrzebuję wysokich traw jak najbardziej jasnych, bo będą rosły raczej w miejscu zacienionych i na ciemnej macie wiklinowej, chcę żeby mi rozjaśniły kąt. A te Twoje wydają się dość jasne.
Thuja "Aureospicata" 11:58, 13 kwi 2015

Do góry
Witam Forumowiczów,
Ja w ubiegłym roku posadziłem moje "Aury" w kwietniu, przez rok poszły w górę 35cm. Na boki już mniej.. Nie przycinałem nic i właśnie sie zastanawiam czy coś teraz ciachnąć i gdzie? Są posadzone w odstepach 70 cm, maja teraz po około 140 - 180 cm (jak je kupowałem nie było takich różnic w wysokości). Pani Danuto mogłaby Pani coś doradzić? Wiem że szału z nimi nie ma, wyglądaja jak wyglądają, ale może kiedyś będzie z nich gęsty zywopłot. Nawóz - stosuję zwykły wieloskładnikowy NPK, też nie wiem czy dobrze.. Rozumiem że szmatę najlepiej wywalić i posypać korę. Wszystkie sie przyjęły, nie ma suchych odrostów.

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 11:54, 13 kwi 2015

Do góry
Żywopłot i cyprys na pniu - po cięciu
Choroby róż 11:54, 13 kwi 2015

Do góry
Witam ! Mam pytanie czy ktoś wie co jest mojej róży? Ma uszkodzenie kory na dł. 5 cm, a od drugiej strony ten sam pęd jest chropowaty. Uszkodzenie zamalowałam maścią ogrodniczą.

Czy mogę popryskać róże miedzianem teraz kiedy mają już spore młode pedy z listkami?
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 11:50, 13 kwi 2015

Do góry
Ranczo Edy 11:43, 13 kwi 2015

Do góry
zmiany tak było

odpadł pięciornik jest w zamian tawułka ,rozchodnik został ciemny jasny przesadzony i doszła trzmielina ma być kulkowo trzmielinowo no i dosadziłam berberysa zimozielinego

Nasz przydomowy ogródek 11:39, 13 kwi 2015

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 11:35, 13 kwi 2015

Do góry
Bożenko pewnie ze tak. Drzewiaste to jest to.

Gosia nie wzdychaj tylko sadź. Czasem to i wąsy urosną spore, zanim
zakwitnie.

Tegoroczne wariacje hiacyntowe se wstawię.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:33, 13 kwi 2015

Do góry
Carola, u mnie w "szmaragdowym" deszczyk (nie deszcz!!!) podlewa rozsypany w sobotę nawóz...jest ok.

Robiłam dziś rano porzadek w fotkach i zobacz co znalazłam...

Jescze będę chwilkę na forum to daj znać...usunę!!!
Ranczo Edy 11:33, 13 kwi 2015

Do góry
a tu mała zmiana było

jest... dokształtuję jeszcze hi hi bo taka pałka wyszła no bo jak się komu nie podoba to pałą a co jak wyjdą amarylisy są w ziemi cebule to coś pokombinuję jeszcze...

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 11:33, 13 kwi 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
I moje zakupy

Kama gdzie takie trawy upolowałaś we wro? napisz proszę na piiva
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:27, 13 kwi 2015

Do góry
Nawet nie zauważyłam setki, gratuluję!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies