a tu w donicy przezimowała mi 1 sztuka lobelii
hakone ruszyły, to te zielone plamki
te trawki najszybciej ruszają i kwitną, carex szerokolistny, mam ją wszędzie i bardzo lubię
barwinki w każdym miejscu kwitną, od Ani Małej Mi przywędrowały
Kalifornijki mają jeszcze fajniutkie miękkie igiełki w dotyku
Parasolowate magnolie należą do lata, są zdecydowanie późniejsze, kwitną jak już są ziolone...nie potrafię u niej poznać pąka kwiatowego, teraz to jeszcze takie golasy sterczą
Oj z tymi kotami! u mnie zaczynają sąsiadów koty rządzić, bo nie ma Dżagi, jak ona była, to nikt się nie plątał
Tak, słońce już stalepod murem angielki Graham Thomas i Fresia
a tu czekam na kwitnienie, było tak fajnie zaplanowane
zmieniłam trochę rabatę która jest przy tarasie i cały czas w cieniu od strony północnej domu. Posadziłam tam hortensje nico blue i trawe hakonechloa przy krawężniku. Co dać jako roślinę zimozieloną okrywową. Wiem jodła koreańska straszy ale mąż się uparł aby dać jej ostatni raz szansę
Najbardziej cieszę się z asperek, zawsze to pierwsza zima po posadzeniu jest dla roślin najważniejsza...Może twojej gwiaździstej magnoli uda się zakwitnąć
Wiśnie japońskie, Śliwy ozdobne, grusze i rajskie jabłonki już się wiosennie rozkręcają
Prosiłam o pokój, zrozumienie, i radosne chwile, bez łez i bólu,
dla mnie, moich Bliskich i Wszystkich ludzi,
albo o siły by znosić to, co znieść trzeba. Pozdrawiamy Miłeczko.
Nie byliśmy w Ogrodzie Oliwnym, gdzie rosną jeszcze oliwki pamiętające czasy Jezusa. W święta jest zamknięty.
Ogrod Oliwny widziany przez bramę.
Jerozolima otoczona murami pamiętającymi czasy sułtana Sulejmana.
W 70r. podczas święta Paschy Rzymianie otoczyli miasto, spalili i splądrowali świątynię.
Wcześniej w 607r. pne Jerozolima została zniszczona, świątynia ograbiona przez Babilonię, a Izraelici trafili do niewoli babilońskiej. Ks. Jeremiasza 25.11. Ks. Daniela 9.
Czy możecie mi pomóc moja kostrzewa miotlasta bardzo sie rozrosła i po zimie wyglada okropnie. nie mam pojecia jak ja przyciac. Nie da sie zabardzo pojedyncze suche liscie wyciac. Chcialabym jakos tak ja przyciac zeby odnowa odrosła. Bardzo prosze o wskazówki