Zbyszku dziękuję że zawitałeś do mnie. Nie wszystkie moje roślinki są dorodne, tych słabszych nie pokazuję na zdjęciach
Ewo, witaj super że też kochasz róże, może i ja coś podpatrzę u ciebie. Powojników nie mam wiele, zaledwie cztery, nie mam jakiegoś sposobu na łączenie ich z różami, po prostu dopasowuję kolorami

Podpórki mam głównie do róż, ale piwonie rosną u mnie w specjalnie dla nich wykonanych obręczach, nie sprawdzają się zbytnio bo piwonie akurat po deszczu swoje ciężkie kwiaty przewieszają na nich i się załamują. Mam też wykonane na zamówienie pręty metelowe zwieńczone czymś ozdobnym. Ostatnio chyba w OBI kupiłam też podobne, tylko są niższe. Są przydatne do kulkowania, można do nich przywiązać nagięty pęd.
Joanna, Zawitka, witam u siebie, cięszę się niezmiernie że podoba się mój ogród, to miłe
Wszystkim zaglądającym do mnie życzę zdrowych spokojnych Świąt Wielkanocnych
i na przekór widokom za oknem trochę ciepłych kolorków,
róża Ingrid Bergman- w rzeczywistości ma ciemniejszy kolor, płatki aksamitne, przesadzałam ją u siebie już drugi raz bo ciągle mi nie pasuje kolorystycznie do reszty. Właściwie nie mam przawie czerwieni w ogrodzie. Jesienią przygotowałam nową rabatę na którą przesadziłam Ingrid, obok niej
biała niska i dalej Hot Chocolate. Nie wiem czy zgrają się , bo to chyba inne odcienie czerwieni. Do towarzystwa chcę im dać coś żółto-zielonego, myślę o przetaczniku, hakonekli, może berberys golden torch.