Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 17:59, 30 maj 2017

Do góry
Witajcie Kochani

Kasiek...
Hanuś z Natą lepiej dużo mniej kaszle ,wczoraj była na kolejnej wizycie u pulma na dalsze testy i nic nie wykazały-dalej pozostaje tajemniczą królową ,troche w ogrodzie byliśmy w sumie bedzie kiepski rok i na owoce i na warzywa ech
Radziu
Basiu
Izuś
Sylwuś
bardzo dziekuję za odwiedzinki,macie rację przesadziłam z chorobskiem gnac do ogrodu ,ale taki okres że czasami trzeba sie poświecić by ogarnąc ogród,od dziś pozostaję na zwolnieniu do konca tyg ,poszło niestety na puca wrrrr
już będę grzecznie się kurować -obiecuję
Na targach nic nie kupiłam ,za to zdradzę Wam tajemnicę,udało mi się dostać na giełdzie Lilie jak ma Basia
oraz dwie piramidowe Lilie

Ogród na piasku i z wielkim murem 10:35, 30 maj 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
jak to ? juz lilie kwitną ?

Kasiu, większość ubiegłorocznych ma już pąki kwiatowe, a te które kwitną to w donicach, tegoroczne, wcześniej były w ogrodzie zimowym, od marca
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:26, 30 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Piękne nowości

Dzięki Mirelka Czekam niecierpliwie na pozostałe lilie, ale na razie pąki są tylko na ubiegłorocznych.
Gonię i unicestwiam te małe czerwone robaczki, co mi zżerają kwiat lilii, chyba poskrzypka to się nazywa
Ogród na piasku i z wielkim murem 10:19, 30 maj 2017

Do góry
jak to ? juz lilie kwitną ?
Ogród na piasku i z wielkim murem 08:59, 30 maj 2017

Do góry
Odbyłam wycieczkę z Tobą w góry --coś niesamowitego .Kolorów co nie miara ai lilie już kwitną ! ! !Pozdrawiam i będę zaglądać.
Wymarzony sielankowy ogród..... 07:34, 30 maj 2017

Do góry
Agania napisał(a)
U ciebie kwitnie to co umnie nie chce, a tak lubię łubiny, mam pojedyncze kosaćce, ale takiej kępy nigdy się nie doczekałam, lilie faktycznie przepaśne

Rabarbar masz

Agatko łubiny też bardzo lubię, to kwiaty kojarzące mi się z wsią tak jak malwy kosaćce na początku też to była malutka kępa, po trzech latach taka się zrobiła a rabarbar do kompocików lub do ciacha
Do raju daleko - u Ewy 21:46, 29 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kanciki faktycznie eleganckie! U nas, niestety, też nie wszystkie rodusie zakwitną w tym roku. Tym bardziej z przyjemnością oglądam u Ciebie
Macham Ewcia

Kanciki świeżo zrobione są najładniejsze Cieszę się ogromnie, bo lilie, które kupiłam w ubiegłym roku kwitnące, rosną jak szalone
U Ciebie też rodki zastrajkowały? Szkoda.
Ogród na piasku i z wielkim murem 19:42, 29 maj 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Dziś rano - nowości:

Tiny Shadow

Pierwsze lilie -WOW
Piękne A pachną?
Wymarzony sielankowy ogród..... 14:23, 29 maj 2017

Do góry
U ciebie kwitnie to co umnie nie chce, a tak lubię łubiny, mam pojedyncze kosaćce, ale takiej kępy nigdy się nie doczekałam, lilie faktycznie przepaśne

Rabarbar masz
Wymarzony sielankowy ogród..... 21:23, 28 maj 2017

Do góry
lilie coraz maśniejsze

kocimiętka

iryski
Chaos oswajany 21:20, 28 maj 2017

Do góry
Shemsi napisał(a)
Miniaturki są super. Ja zamierzam mieć ich jeszcze więcej
Zdaje się, ze Toszka też jest nimi zauroczona

Jestem zauroczona i to bardzo. W tym roku wcześniej Mali Chłopcy wystartowali niż zwykłe i teraz są uroczymi poduchami. Rosną w półcieniu, a jedna kępa w cieniu. Nie ma najmniejszego problemu. ('Little Boy')

Pod rodki (nic tam nie dostrzegam pod spodem) masz sosnę. Igły sypnij pod rodki. I liście. To zmieszane z odrobiną kory. Jak nie masz dębowych to syp i inne. Byle zdrowe. Uwierz, że taka ściółka bardzo fajnie wygląda. Jesli aranżacyjnie ci pasuje to rodkom do towarzystwa posadź azalie japońskie, kiścienie. Bardzo dobrze z nimi rosną tawuły japońskie. Hakonechloa... stipa (dobrze czytasz na kwaśnej sieje mi się najwięcej), jesli lubisz to cebulowe lilie orientalne. Bażyna zrobi fantastyczny dywan. Chodzi o to, że w kwaśnolubnym towarzystwie łatwiej utrzymać niskie ph.
Dodatkowo chwasty nie będą rosły.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:35, 26 maj 2017

Do góry
Aganiu na razie mam tylko takie ze smoczycą Powiem tylko , że oczko ma 2 metry długości i metr szerokości , gdyby Ktos chciał wiedzieć jaka duża to niech sobie porówna)po wietrze liście porozkładane , ale nowe już w górze dzisiaj i szybko rosną

oczko z bliska

lilie już na wierzchu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:01, 25 maj 2017

Do góry
w porannych promieniach słońca widać że zabukszpanową obwódką teraz zaczynają rh, a w kolejce widac lilie
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:02, 25 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bardzo się wystraszyłam...że Ci coś ją podżarło...ale nie jest taka zła i pączków kwiatowych ma sporo. Będą z niej ludzie
Na mojej ostatnio jeszcze pąków nie widziałam, jutro ją pooglądam dokładnie, czy już coś zawiązała.
U mnie lilie nie przymarzły, dwie ptaszysko pewnie jakieś zniszczyło (podejrzewam jastrzębia ścigającego mniejszego ptaszka), orientalne chyba wszystkie zmarzły zimą, wydaje mi się , że żadna nie wylazła. Ale na to byłam przygotowana po zimie z -28 st.

Orliki masz piękne, ja sobie muszę odbudować kolekcję, po wysprzątaniu przez eMusia...

Coś ty ...mnie nic nie podeżre bo mam 6 kotow hi hi hi

Wiesz co to zamieńmy sie na eMusiow ...ja mu niczego nie będę załowala nawet pielenia a Ty z moim problemow mieć nie będziesz bo on rabaty to omija wielkim łukiem

A tak na poważnie to dostalam od Hanusi orliki ma kobitka dobrą rękę
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:55, 25 maj 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Basiu lilie po prostu pomarzły szczególnie liście też mam takie. Te co mają pączki kwiatowe to pewnie zakwitną bo nie zostały o dziwo zmarznięte, ale dużo też ich nie ma kwiatów.
Mam np duży problem z jukami, jeszcze nigdy takich liści nie miałam tak jakby jakiś grzyb na nich żerował już pryskałam dwa razy i trochę się zatrzymało. Plamy szare na liściach i czubki liści zanikają są szare.
Myślałam, że to tylko u mnie tak jest, ale dzisiaj na spacerze też widze na klombach to samo jeszcze w gorszym stanie juki.
Piękne bambusy nie daleko mnie rosły i też teraz zmarzły.
W marcu już były wszędzie pączki i na początku kwietnia potem święta ale nie było mroźno, ten odstani majowy mróz tyle szkód narobił.
Jadę jutro pielić i sadzić w donicach. Muszę jeszcze zrobić porządek na grządce warzywnej. Było mokro i nie dało tam nic zrobić, nie będę siać warzyw bo za późno może może ogórków tak do zjedzenia, marchwi, pietruszki i buraki na butwinkę, koper i to wszystko wszystkiego po trochu aby nie zarosła chwastami, i posieję jeszcze jakieś byliny.

Basiu odpowiedziałam
Elu ! moja kochana
widać taka wola nieba ,a my musimy przetrwać
U mnie też teraz dopiero widać szkody po mrozowe ..np; piwonia wydawało się ,że jest dobrze a tu klops pąki pousychały tylko kilka zostało...migdalek stracil kwiaty ,ale i liści nie puszcza pewnie bedzie po nim itd

na warzywnej jak masz mokre wolne miejsce to posiej dynię ..ona tak lubi a jaka bedzie czysta i pulchna gleba pod nią

Czytałam odpisalam
Elu wracaj do nas,czekamy nie dąsaj sie
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:41, 25 maj 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Basiu - lilie u mnie też słabiutkie ostatni przymrozek im zaszkodził, za to czosnki zakwitły Purple sensation inne późniejsze.
Basiu a liście czosnków podsychają też u Ciebie? ja swoim dziś wycięłam żółte zasychające.
Główki piękne a podsychające liście ujmują im urok.

Haniu niestety liście podsychaja i to cały feler tej rośliny ale...zauważylam ,ze na tych co mam w cieniu liście dluzej sie utrzymują w dobrej formie ..na jesieni pozmieniałam im miejsca i poukrywa łam w hosty
Ogród do odświeżenia 09:59, 25 maj 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Julcia...nie komentuję nawet
Kolor jest, rodki kwitną, czochy, w porządalu I ciurkadełko znowu działa już
Jak róże po zimie? A lilie wyłażą?
Nie wymigasz się dwoma zdjęciami, ogarnij się i dawaj więcej!

Buziaczki

Wrrr tyle napisałam i mi się wszystko skasowało. Napiszę później
Ogród do odświeżenia 08:45, 25 maj 2017

Do góry
Julcia...nie komentuję nawet
Kolor jest, rodki kwitną, czochy, w porządalu I ciurkadełko znowu działa już
Jak róże po zimie? A lilie wyłażą?
Nie wymigasz się dwoma zdjęciami, ogarnij się i dawaj więcej!

Buziaczki
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:41, 25 maj 2017

Do góry
Bardzo się wystraszyłam...że Ci coś ją podżarło...ale nie jest taka zła i pączków kwiatowych ma sporo. Będą z niej ludzie
Na mojej ostatnio jeszcze pąków nie widziałam, jutro ją pooglądam dokładnie, czy już coś zawiązała.
U mnie lilie nie przymarzły, dwie ptaszysko pewnie jakieś zniszczyło (podejrzewam jastrzębia ścigającego mniejszego ptaszka), orientalne chyba wszystkie zmarzły zimą, wydaje mi się , że żadna nie wylazła. Ale na to byłam przygotowana po zimie z -28 st.

Orliki masz piękne, ja sobie muszę odbudować kolekcję, po wysprzątaniu przez eMusia...
Z ogródka na wsi 23:17, 24 maj 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

No patrz a tu mi Ela jakieś rzeczy o wadach genetycznych gada
Na lilie czekam z niecierpliwością bo mają być białe

Przestaw babe przodem do powojnika i wszystko wróci do normy))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies