Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:16, 30 mar 2016

Do góry
Pomiędzy fairy może stipa?
Tujek bym nie ruszała, żeby nie było idealnego lustrzanego odbicia.
Ogród tworzony z pasją 21:07, 30 mar 2016

Do góry
Hej.

Całkiem sporo udało mi się rozmnozyc, powschodzila mi pięknie werbena, stipa, rozplenica i onętek siarkowy.
Moja działka. 17:29, 30 mar 2016

Do góry
yolka napisał(a)
A ja dopiero dziś posiałam pomidorki, stipa wzeszła nawet ładnie, natomiast werbena wogóle nie wzeszła, już ponad miesiąc siedzi w ziemi.

Czy stipę będziesz pikować i kiedy ?

Werbena może jeszcze wzejdzie bo ona długo wychodzi ale jak wyszła to cała masa,a pomidory to dobrze zrobiłaś ja trochę za wcześnie gdzie tam 15 maj.
stipę już powinnam popikować,może jutro.
Ogród na piasku i z wielkim murem 17:18, 30 mar 2016

Do góry
No i stipa... słaba, rachityczna, ale pora ją pikować..(
Zrobiłam to. ufff

nie wiem czy coś z tego będzie.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:39, 30 mar 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
zdałaś już czy nie?
Donica groszkowa super
włosy zostaw, za długo rosną, to nie stipaTak sobie powtarzam, bo mnie tez na krótkie kusi
Pozdrowienia

egzamin we wtorek dopiero.... już! a zachowuję się jakby to był jakiś wtorek w maju albo czerwcu!

no właśnie stwierdzam, że mi włosy chyba szybko rosną. Do tego mam ich dużo i są ciężkie więc nie mam jak poszaleć z fryzurami. Ehh tak źle i tak nie dobrze.
Wczoraj luby oponował co do ścięcia włosów. Więc przeczekam jeszcze trochę.
Życie w wiejskim ogrodzie 14:13, 30 mar 2016

Do góry
oj Przemku, nie wiem co ci napisać bo wiesz: krokusy masz piękne, ciesze się ze ci stipa żyje, no moja niestety się jeszcze nie ruszyła, kanty cudne
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:06, 30 mar 2016

Do góry
zdałaś już czy nie?
Donica groszkowa super
włosy zostaw, za długo rosną, to nie stipaTak sobie powtarzam, bo mnie tez na krótkie kusi
Pozdrowienia
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 09:34, 30 mar 2016

Do góry
Ale jajco
Sama robiłaś? Fajne jest

Hmmm fajna stipa moja dopiero kielkuje, mam nadzieję że mama nie zapomni podlewać.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:33, 30 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Będziesz to wszystko pikowac ? Gdzie tyle doniczek będziesz trzymać ?

Mam dwa czteropółkowe regały aluminiowe z Ikei, które idealnie pasują wymiarem do okien balkonowych. Na każdą półkę mieści się 21 doniczek P9. Reszta trafia na parapery Przy pikowaniu robię selekcję siewek i zostawiam tylko najmocniejsze. Jak mam nadwyżki rozdaję znajomym

Ale nie trzymam wszystkiego w domu do połowy maja. Zależy od pogody, ale już w kwietniu, jak siewki podrosną mi już po przepikowaniu w doniczkach, wynoszę regały na ganek o wystawie wschodniej. Początkowo hartuje, a potem już zostawiam na noc i tylko w razie majowych przymrozków zarzucam na noc agrowłókninę na regał. Chyba że mi się chce to wciągam je ponownie do domu

Obudziła się moja dziwna stipa, którą wysiewałam w ubiegłym roku. Ciekawe co z niej wyrośnie.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:07, 30 mar 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Czytam o darowanych cebulach, jak pięknie będziesz mieć z tyloma tulipanami jak się udadzą

Ja też się cieszę z wiosennego czasu, rodzinny świąteczny zlot już za mną , teraz już zostaje mi tylko ogród

Harmonogram prac muszę spisać koniecznie

Zrobiłam 5 około 0,5 metrowych a`la grządek. W każdej upchałam ok. 60 cebul. Większość jest ładna i zdrowa, ale są też takie podejrzane. Widziałam, że niektóre cebule puszczają na nowo liście. Apetyt rośnie w miarę jedzenia... może jeszcze dorobię parę grządek

Harmonogram też muszę spisać... Mam problem, że skacze od roboty do roboty i nic nie jest do końca zrobione, tak jakbym chciała.

Moje wysiewy
Stipa

cynia liliput już prosi o pikowanie

naparstnica w tym roku nawet, nawet... W ubiegłym roku była wielka klapa, padły wszystkie siewki

Dziwaczek

Niestety nie wzeszła rudbekia cherry brandy, molinia i jeden carex (nie chce mi sie sprawdzać nazwy, ale wcześniej gdzieś pisałam). Jeszcze poczekam...
Pogubiłam się po drodze... 22:49, 29 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Ja wiatru tez nienawidzę, okropność.
Burz się zawsze obawiam, nigdy nie wiadomo jakich szkód narobią.
Karol ja też,jak tam stipa się miewa? moja zaczyna się regenerować
Moja działka. 19:54, 29 mar 2016

Do góry
A ja dopiero dziś posiałam pomidorki, stipa wzeszła nawet ładnie, natomiast werbena wogóle nie wzeszła, już ponad miesiąc siedzi w ziemi.

Czy stipę będziesz pikować i kiedy ?
Moja działka. 19:51, 29 mar 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Na działkę teraz nie chodzę,pilnuję wysiewów na parapecie.
Werbena.

Stipa.

Pomidorki
...tak dorodnych wysiewów mus pilnować.Werbenę pikowałam w tym roku kępkami.Pomidorki szybko urosły.Pozdrawiam.

...i jeszcze...zakwitły kokoryczki od Ciebie.
Do raju daleko - u Ewy 18:39, 29 mar 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Dekoracja piekna ,sama mam taki wielki szklany wazon na strychu juz wiem co zrobie w przyszłym roku

Wyjmuj wazon, dekoracje można zrobić w nim na każdą okazję Coś tam wsypać, włożyć świecę i pięknie jest

Udało mi się dziś 2 godziny popracować w ogrodzie. Nawet słońce było Zdjęłam resztę osłon z roślin, poprzycinałam resztę hortensji, kostrzewę i stipę. Zeszłoroczna stipa na razie nie wygląda na żywą, ale dam jej jeszcze szansę.

Tak wyglądają teraz "kotki" Genie
Moja działka. 17:08, 29 mar 2016

Do góry
Na działkę teraz nie chodzę,pilnuję wysiewów na parapecie.
Werbena.

Stipa.

Pomidorki
Mała Eleczka 16:30, 29 mar 2016

Do góry
Melduje ze scielam lawende, bo niedlugo mialabym problem z szafirkami przy cieciu. Tulipany maja juz glowki i kwitna hiacynty. Stipa rosnie, a graby coraz bardziej zielone.
Ogródek nad jeziorem 15:44, 29 mar 2016

Do góry
Stipa piórkowata, która ma być wieloletnia jest znacznie większa, a siane były tego samego dnia

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:33, 29 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Skąd ja to znam, jak trzeba się uczyć, to w głowie tysiąc innych pomysłów
Moja stipa to za miesiąc może będzie taka jak Twoja, całe szczęście część w ogródku przeżyła.

Spoko, już jestem na etapie - a może by więcej czarnych ściereczek kuchennych zamówić!!
A tak, na poczet ewentualnej budowy za jakieś 5 lat oglądam różne programy w typie przemiana domu - to tak w tle... żeniby się uczę!

Nie, wakacji jeszcze nie planuję, ale poczekajmy z dzień!

Więcej na żadne egzaminy się nie zapisuję! Mowy nie ma.... do tego, ani poprezdnich też nikt mnie nie przymuszał przecież.

Edit: no to cisy są przycięte czytałam, że Danusia cieła już parę dni temu, u nas trochę cieplej jest więc powinno być ok
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:56, 29 mar 2016

Do góry
Skąd ja to znam, jak trzeba się uczyć, to w głowie tysiąc innych pomysłów
Moja stipa to za miesiąc może będzie taka jak Twoja, całe szczęście część w ogródku przeżyła.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:21, 29 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Jaka elegancja- werbena i stipa, jaja z mchem boskie!

Jajo dziękuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies