Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:36, 17 mar 2015

Do góry
emila napisał(a)
Aniu, czym masz odgrodzone kamyki od trawy?
mam zastosowane ecobordy
Mój własny kawałek klepiska 09:33, 17 mar 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Witaj Moniko, jestem na Ogrodowisku podobnie jak Ty nowa. Zainteresował mnie Twój wątek, bo Kotlina Kłodzka, to miejsce, do którego często lubię wracać. Zazdroszczę takiego miejsca zamieszkania. A krokusy śliczne, takie słoneczka I serio masz zamiar tyle pola uprawiać?
Ja posiałam poziomki, nasionek truskawek nie widziałam. A posiałam tylko niewielką część z torebeczki, tak delikatnie rozsypałam, dzięki temu są dość rzadko i łatwiej będzie można przepikować, bez większych strat.
Pozdrawiam.

Witaj Aniu ,

moje poziomki i truskawki tak gęsto posiałam ,że mój mąż się śmieje że pęsetą będę je pikowała , a co do pola to jest tylko wycinek moich włości, ten kawałek jest eksperymentalny tam maja iść kapustne i właśnie truskawy.
Zobaczymy co z tego będzie, w tym miejscu mieszkam od 1-go grudnia, więc naprawdę krótko, uciekliśmy z dużego miasta .

Twoje poziomki tak ładnie profesjonalnie posiane , dodawaj więcej zdjęć, ciekawi mnie jak inni sobie radzą, a szczególnie nowi tacy jak my.

Pozdrawiam
Ogród Mirelli 09:23, 17 mar 2015

Do góry
Moje rododendrony po polepszeniu podłoża. Nie wiem co z nich będzie, kiedy odbiją?
Pierwszy ma ciemne zielone liście klapnięte, a drugi jasne zielone bardziej rozłożyste trochę skręcone, karbowane.
Może mają jakąś chorobę?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:23, 17 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

witaj

no właśnie są dwie szkoły, dlatego decyzję należy podjąć samemu by później nie mieć żalu że ktoś doradził

Hmm, przepraszam ale jakie 2 szkoły?

Mam lawendę ( nie wiem jaką odmianę) 5 rok. I z mojego doświadczenia wynika, że:
1) lawenda nie cięta od małego w starszym wieku się rozkłada i widać łysy środek, dlatego liczę się z tym że swoją będę musiała wymienić niedługo. Cięłam ją bardzo słabo bo był brak wiedzy, doświadczenia i krzaczków było szkoda bo były małe.
2) lawendę można przycinać na pędach max 2 letnich
3) pędy starsze nie odbiją

Zrobię zdjęcia to wstawię wieczorkiem.
W zeszłym roku przycięłam mocniej w niektórych miejscach i nie odbiło.

Wszak każdy może zrobić test i obciąć bardzo krótko 1 krzaczek i będzie wiadomo.

A tak wygląda moja lawenda przed cięciem i po wczorajszych ostrzyżynach
Hirutkowy raj:)) 09:19, 17 mar 2015

Do góry
Do ziemi. Do wody włożyłam na próbę ale chyba nic z tego nie będzie. Na dowód że idzie ku dobremu wstawiam zdjęcie patyczków. Tfu tfu

Sorry za jakość - telefon
Rodowe różyce i inne byliny... to co kocham:) 09:14, 17 mar 2015

Do góry
Witam serdecznie

Postanowiłam założyć swój wątek,gdyż uwielbiam pisać i dzielić się radościami i smutkami z innymi kompanami,którzy kochają wszystko co zielone.
Mój ogródek mieści się na działce ROD,około 400 m,gdzie głównym motywem są róże.Mam też kilka hortensji,lilie,powojniki,piwonie.
Od 2008 urzęduję wraz z moją mamcią,która zajmuje się małym warzywnikiem.
Jest to miejsce,gdzie miło spędzamy czas rodzinnie.

Tu rośnie Artemis,a z boku widać jeszcze zieloną Pinky Winky.

Edenka to róża od której wszystko się zaczęło.

Dr.Jamain

Hortensja ogrodowa 4 letnia

Lilie wciąż dokupuję

Biała ostróżka co roku pięknie zakwita

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Hirutkowy raj:)) 09:05, 17 mar 2015

Do góry
Kochani mam prosbę o ocenę obcięcia dwuletnich hortek czy jeszcze jakąś gałązke obciąć ?

Nr 1

Nr 2

Wilcza Góra 09:00, 17 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Nie masz ochoty na zrobienie mi równie gustownej fryzurki, jak tej limce? Fotka idealna dla wszystkich, którzy pytają, jak je ciąć
tyle, że to starsze już egzemplarze...środkowe gałązki tnę wyżej, a boczne niżej, dzięki temu mam "kaskadę" sztywno stojących kwiatów, wysokich od środka, do ułożonych niżej po bokach - takie kwitnące od góry, do dołu jajko ... to w nawiązaniu do nadchodzących wielkanocnych klimatów

pierwszy wianek (na prezent) już zrobiłam

To tu... 08:59, 17 mar 2015

Do góry
Poranne zdjęcia na szybko zrobione telefonem... Niestety słońce tak pada, że o tej porze dnia choiny akurat są w cieniu, więc niewiele widać...

Straszliwie się cieszę, że wreszcie posadziliśmy coś docelowo, a nie tymczasowo...

Grubej dyni zmagania z naturą 08:47, 17 mar 2015

Do góry
Kostka już leży, zostało sprzątanie i zorganizowanie ogrodu tam gdzie do tej pory go nie było.

Kosolkowa Pasja 08:43, 17 mar 2015

Do góry
Kasya, to floksy

Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:42, 17 mar 2015

Do góry
W domu ,też Wiosna.

Prawie - jak ogród 08:41, 17 mar 2015

Do góry
Odpowiem za chwilkę, najpierw obiecane fotki stipy po zabiegach fryzjerskich

Wszystko ścięłam równiutko, a teraz wyraźnie widać, ze zielone źdźbła już urosły. Teraz tak myślę, że mogłam jeszcze krócej ją potraktować. Ale nie będę już poprawiać, najwyżej te suche powyczesuję... Ktoś, gdziś tak radził
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:41, 17 mar 2015

Do góry
wrzosowisko oczywiście nie daje mi spokoju...myślę intensywnie od kilku dni i wpadł mi do głowy pewien pomysł Zastanawiam się nad powtórzeniem ML...

Białe trawki-ML

zielone- cisy Wojtek

czerwone-berberys Red Pillar

biała obwódka- carex Silver Sceptre

Pod grabem będzie kostka z bukspzanu.

Zastanawiam się czy 4 cisy będą dobrze wyglądały? Wiem, że lepiej jest aby była nieparzysta liczba roślin...

Co o tym myślicie???

Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:40, 17 mar 2015

Do góry
Między,grabieniem,plewieniem a przesadzaniem uda się czasem zrobić fotkę .

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:37, 17 mar 2015

Do góry
Aniu, czym masz odgrodzone kamyki od trawy?
Ogródek nad jeziorem 08:23, 17 mar 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
OK, nie będę przynudzać starociami
tegoroczny sezon rozpoczęliśmy robótkami ręcznymi koziołek po lewej to zeszłoroczny, ten w środku świeży dla mojej koleżanki mój M. wyprodukował, a zając mój tylko mój
i jeszcze Felix, nasz młodociany kotek...

Jeziora zazdroszczę.. odległości do działki nie zazdroszczę.
Zwierzątka drewniane zajefajne.... chętnie też bym takie miała w ogrodzie... rozbawią , humor poprawią a niczego nie zniszczą Bardzo fajne
Kot jak mój wnusio.... też Feliks.Babcia każdego kota nazywała Maciek... a ja takie imię dałam dla syna... Wnusio też jak kot
Mój kawałek planety 08:23, 17 mar 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Kasiu - oczywiście, że możesz, o ile taka objętość Tobie wystarczy i o ile będziesz potem miała ochotę na wybieranie wszystkiego celem rutynowego przerzucenia "do góry nogami". Wydaje mi się, że ta siatka może się odkształcić pod wpływem ciężaru np darni. Czy nie masz gdzieś w narożniku działki miejsca na zwykłą pryzmę? Ja nie mam żadnych desek, siatki, ani innych ograniczników. Po prostu mam wydzielone miejsce ta pryzmę odpowiednią do wielkości mojej działki.

Po dwóch sezonach zimą wyglądała tak: /uwaga! dla ludzi o mocnych nerwach/

no własnie nie mam, wszystko jakoś jak na dłoni, , nawet tutaj przesadziłam przed nimi gigantusy ktore miały byc do wywalenia, docelowo przed nimmi ma być kalina ale zanim urosnie ... teraz tez miałam rzucone na kupę ale już trzebabyło z tym zrobić jakiś porządek, jak się bedzie odształcać to wywalę i pomyślę o czymś innym, u Ciebie pryzma jest spora -jak dużą masz działkę ?
Pszczelarnia 08:11, 17 mar 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko,
Carpinus betulus 'Frans Fontaine'

cudnie !
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 07:56, 17 mar 2015

Do góry
Dwie porzeczki i brzoskwinia dalej kawałek wiśni, ale to babcia sobie do siebie zażyczyła

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies