Z zadowoleniem stwierdziłam że u rodziców żurawki przezimowały cudnie. Duuużo lepiej niż u mnie. Jeden tylko egzemplarz jakoś marnieje, ale trzyma się mocno ziemi. Trawy też są gites, nawet tatarak przezimował. Dokupiłam parę sztuk kapusty - czyli bergenię i posadziłam rodzicom
u mnie widoki takie:
na południu cieplej i hiacynty już są, w ogródku jest chłodniej to i hiacynty siedzą w ziemi Poniżej strona południowa
U nas wiało tak bardzo że kulę przewiało jakieś 10m! Białe krokusy, chyba Jeanne d'Arc albo podobne są wieeelkie! Gdyby te żurawki berry smoothie były duże to byłoby cudnie.
Hej, chciałabym Was poprosić o pomoc w zagospodarowaniu mojego przedogródka w kształcie łezki. Rabatka jest niewielkich rozmiarów długość 4m. szerokość ok. 1,5m. Obecnie na rabatce mam 2 lilaki, jałowca płożącego, tamaryszka pięciopręcikowego, tamaryszka francuskiego (nie ma go na zdjęciu, posadzony został obok wierzby), wierzbę arktyczną szczepioną na pniu, lawendę oraz byliny. Marzę o przedogródku atrakcyjnym nie tylko wiosną i latem. Doradźcie proszę
Wstawiam fotkę zamiast dubla, obraz za duży czy co to nie wiem. Najwyżej trochę glowę trzeba będzie odchylić by lepiej się przyjżeć. Zdjęcie robiłam dwa lata temu w ogródku u mojej mamy. Jak to na Zuławach wiatrak musi być.
Fajne gadżety zakupiłaś i od razu test img przeszły
Ciemierniki śliczniutkie, trzeba je chyba jak najszybciej do ziemi na ę wnętrz posadzić i u mnie nie tylko krokusy położyło, jeszcze 5m jałwoce skayrokety
Pozdrawiam wiosennie Kamilko
Mam też niespodziankę - nowe cisy w ogrodzie. Wprawdzie zdjęcia zupełnie nie wyszły, ale pokażę, a co tam.
Zamiast stożków będą nad oczkiem półkule.
Jeden stożek jeszcze tam jest, bo nie zwolniło się dla niego miejsce, ale wiem, gdzie będzie, MAD mnie zainspirowała.
Zdjęcia ciemierników z zakupów giełdowych. Podobno te same. Te różowe bardzo długo miały małe (białe) pączki. Ale za to dużo, dlatego wzięłam myśląc, że ma potencjał
Czy coś z nim nie tak? Czy to jakaś inna odmiana jednak? Ktoś podpowie? Poza tym, że różowe są też mniejsze.
i moje niegdyś piękne fioletowe krokusy pozamiatane przez wichurę
Zdjęcia ciemierników z zakupów giełdowych. Podobno te same. Te różowe bardzo długo miały małe (białe) pączki. Ale za to dużo, dlatego wzięłam myśląc, że ma potencjał
Czy coś z nim nie tak? Czy to jakaś inna odmiana jednak? Ktoś podpowie? Poza tym, że różowe są też mniejsze.
i moje niegdyś piękne fioletowe krokusy pozamiatane przez wichurę