Witam, uważam, że masz piękny ogród, w moim stylu. Nie doczytałam jeszcze całości Twojego wątku ale mam pytanie - zaintrygowały mnie Twoje Pergole, czy jesteś w stanie zamieścić ich zbliżenie, jak wyglądają w całości i jaki to daje efekt? Interesują mnie gdyż sama chcę je zamontować (w zasadzie mąż któremu mam dać projekt)by odgrodzić się od sąsiada, a zauważyłam, że one nie są takie masywne, przeciwnie śrdoek wypełniony jest delikatnymi listewkami...planuję obsadzic pergole np. winem lub innym pnączem i zastanawiam się czy wytrzymają... Jak u Ciebie to wygląda?czy teraz zrobiłabyś grubsze? pozdrawiam i będę do ciebie zaglądać...
Byłam i zwiedziłam wiosenny ogródek, trawka idealna, kanciki świetnie wyglądają, u mnie jeszcze nie koszona, a ja ostatnio przycinałam ją też przy kamieniach płaskich- są bardzo nierówne- masakryczna robota. Ale się nie dałam.
Pozdrówka
Zgadzam się, docinanie trawy przy murkach i chodniczkach to kiepska robota . Ja nawet kantów w warzywniaku nie tnę, jest tak sucho, że odechciewa się robić. Poczekam na jakieś deszcze
Im dalej na zachód tym wcześniejsza wiosna. Te tulipanki rosną przy południowej ścianie domu. Tam nie dość, że słońce, to i ściana się nagrzewa. Zawsze pod tą ściana kwitną wcześniej. Tych tulipanów czerwonych miałam koło setki. Przesadziłam rok q,5 roku temu, jak likwidowałam bylinówkę i w zeszłym roku zakwitł jeden, W tym koło dwudziestu. Mam nadzieję, że się odbudują, bo choć to tylko jeden kolor, to są niezawodne. Co roku kwitły obficie.
A propos wiosny, wczoraj synowa przysłała mi zdjęcie ze spaceru w Anglii: .
Dostalam zagadkę, co to jest. Kształt liście i kwiatki w kiściach naprowadziły mnie na trop. Przypomniała ma się porzeczka ozdobna, krwista