Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pokażę nasz ogród

Pokażę nasz ogród

asica 11:10, 12 kwi 2015

margi napisał(a)
Asia pozdrawiam a umbry muszą pozostać u mnie,nawet jakbym musiała je znowu przesadzać ha..ha

asica 17:03, 12 kwi 2015

Jutro chyba wrzosy pójdą dpo fryzjera
asica 17:07, 12 kwi 2015

asica 17:26, 12 kwi 2015

Jana 10:46, 13 kwi 2015

Witam, uważam, że masz piękny ogród, w moim stylu. Nie doczytałam jeszcze całości Twojego wątku ale mam pytanie - zaintrygowały mnie Twoje Pergole, czy jesteś w stanie zamieścić ich zbliżenie, jak wyglądają w całości i jaki to daje efekt? Interesują mnie gdyż sama chcę je zamontować (w zasadzie mąż któremu mam dać projekt)by odgrodzić się od sąsiada, a zauważyłam, że one nie są takie masywne, przeciwnie śrdoek wypełniony jest delikatnymi listewkami...planuję obsadzic pergole np. winem lub innym pnączem i zastanawiam się czy wytrzymają... Jak u Ciebie to wygląda?czy teraz zrobiłabyś grubsze? pozdrawiam i będę do ciebie zaglądać...
asica 15:04, 13 kwi 2015

Tu pisałam o pergolce
https://www.ogrodowisko.pl/watek/773-pokaze-nasz-ogrod?page=53

U mnie jest przewidziana na delikatniejsze pnącza: clematisy i róże.
Gosiniak 20:41, 16 kwi 2015

Byłam i zwiedziłam wiosenny ogródek, trawka idealna, kanciki świetnie wyglądają, u mnie jeszcze nie koszona, a ja ostatnio przycinałam ją też przy kamieniach płaskich- są bardzo nierówne- masakryczna robota. Ale się nie dałam.
Pozdrówka
asica 21:30, 17 kwi 2015

Gosiniak napisał(a)
Byłam i zwiedziłam wiosenny ogródek, trawka idealna, kanciki świetnie wyglądają, u mnie jeszcze nie koszona, a ja ostatnio przycinałam ją też przy kamieniach płaskich- są bardzo nierówne- masakryczna robota. Ale się nie dałam.
Pozdrówka

Zgadzam się, docinanie trawy przy murkach i chodniczkach to kiepska robota . Ja nawet kantów w warzywniaku nie tnę, jest tak sucho, że odechciewa się robić. Poczekam na jakieś deszcze
wietrzyk 23:05, 17 kwi 2015

Jejku Aśka, jaka zaawansowana wiosna u Ciebie! Przynajmniej ze dwa tygodnie do przodu. U mnie tulipany jeszcze w pąkach. I trawkę jaką masz zieloną
asica 08:54, 18 kwi 2015

wietrzyk napisał(a)
Jejku Aśka, jaka zaawansowana wiosna u Ciebie! Przynajmniej ze dwa tygodnie do przodu. U mnie tulipany jeszcze w pąkach. I trawkę jaką masz zieloną

Im dalej na zachód tym wcześniejsza wiosna. Te tulipanki rosną przy południowej ścianie domu. Tam nie dość, że słońce, to i ściana się nagrzewa. Zawsze pod tą ściana kwitną wcześniej. Tych tulipanów czerwonych miałam koło setki. Przesadziłam rok q,5 roku temu, jak likwidowałam bylinówkę i w zeszłym roku zakwitł jeden, W tym koło dwudziestu. Mam nadzieję, że się odbudują, bo choć to tylko jeden kolor, to są niezawodne. Co roku kwitły obficie.
A propos wiosny, wczoraj synowa przysłała mi zdjęcie ze spaceru w Anglii:
.
Dostalam zagadkę, co to jest. Kształt liście i kwiatki w kiściach naprowadziły mnie na trop. Przypomniała ma się porzeczka ozdobna, krwista