Magnolie bossskie, a wędrujące doniczki - uuuuwielbiam!!!
Odkąd mi poradziłaś, żeby dać szansę mojej magnolii już mnie tak nie denerwuje, że mała i słabo rośnie - ma ostatni sezon na poprawę
Konwalnik posadziłam i na żwirku super wygląda - tylko mam nadzieję, że podrośnie, zanim mnie wkurzy i go wymienię
A gdzie posadziłaś hakone, bo nie mogę znaleźć?
Witaj Tosiu
Na dziś mam Twój wątek. Ogród zachwyca. Moc pracy za Tobą, zazdroszczę oczywiście od początku do końca Zastanawia mnie ta rabatka pod oknem. Mam identyczną podmurówkę, a pod nią kamyki. I tak się zastanawiam, czy można sadzić w tych kamykach, bo u mnie tam jest pach pod nimi i myślałam że jest to rodzaj jakiejś izolacji (cienka jestem w budowach). Pod jednym oknem już lawendę tam posadziłam, w piach prawie, ona to lubi. A Ty jak robiłaś- tam musi być dobra ziemia pod tymi drzewkami i mokro dość prawda? Co na to konstrukcja domu?
Przepraszam, że u Ciebie wklejam swoje zdjęcia, wyrzuć je potem. Tutaj widać kawałek moich kamyczków przy domu
Aga, a ten tatarak miał jakąś etykietę z nazwą? Myślę, że ten odcień bardziej będzie pasował u mnie do brzóz niż "Ogon", ale nie zapisałam sobie nazwy.
Cudnie wyglądają te trawki wyłaniające się jakby spod tarasu Moje zakupy posadzone, choć ilość przydałaby się podwójna co najmniej
a u nas jest bardzo zimno i pochmurno, nawet nie chce mi się wychodzić, a muszę jechać po worek ziemi żebym mogła w domu coś robić jak w ogrodzie nie mogę