Kopytnika nie mam i nie miałam. Ma Tess i Kondzio..
Ja werbeny przycinam do zimowania, podlewam bardzo skąpo.. może miały za ciepło/za mokro. Dopiero w lutym pozwalam im rosnąc i odcinam do ukorzenienia. W gruncie zimują tylko te co są na podwyższonych rabatach lub mają sucho i w szklarni, gdzie ich całą zimę nie podlewam, mają tylko tyle co podsączy się woda.. Reszta mi zimą po prostu gnije z mokra.
Miałam ciemiernika przesadzić ale chyba zostawię
Narcyzy się uchowały przed muchą.. nie wszystkie, ale o dziwo te żyją.. może dlatego, że są pod trawą i tam dla muchy trudno wlecieć Teraz trawy skróciłam o ok. 80cm bo kwiatów by nie było widać
Widocznie masz odmiany późne, prawie wszystkie pełne są późne. Późne są ładniejsze, ale już tak nie cieszą, bo kupa innych roślin kwitnie
Brązowe trawy zarosły mi narcyzy, hiacynty i co się dało. Te trawy to urosły same z tego co się wysiało.. wczoraj znalazłam te hiacycty .. ukryte .. a rośnie na samym skraju rabaty.
Moja mała rozplenica jakaś dziwna bo cały czas zielona ale mam tez kupione w doniczkach suche i dopiero wypuszczajace zielone zdzbla.
Patrzę tez jednocześnie jak masz zagospodarowane obszary z trawami.
Czy zanim cebulowe przekwitną to trawy juz bedą widoczne ?
Cudne te trawy i żonkile w nich! webena w takim razie pewnie i zgnila..
chodzilo mi o cięcie runianki japonskiej napiszesz plis co i jak? kiedy, jak, czy te lodyzki sie potem regeneruja jakos? czy na łyso tniesz? u mnie tunianka to łodyga zakonczona listkiem, nie ma zadnych rozgalezien czy cus...hmm
Nie wiem o co chodzi z zaznaczaniem wątków . Ja twój nowy wątek mam w pamięci. Jak nie będziesz tak pędzić na złamanie karku, to może dogonię was z czytaniem i będę w miarę na bieżąco. Czego i sobie i państwu życzę. Ahoj!
Aniu te różowe hiacynty na jesieni sadziłaś? Takie wypasione masz. U mnie, jeżeli nie wykopywane, marnieją i byle jakie się robią. Nie mam siły do nich...