Dziękuję Angelika Dla mnie te Twoje są ładniejsze ... też mi się takie grubsze podobają ... ale wydaje mi się, ze one najlepiej komponują się z drewnianą podłogą a u mnie kostka ... hmmm ... mam dylemat
Jakos nie miałam okazji wcześniej tutaj trafić Widzę, ze ciekawe rzeczy pokazujecie. Temat kuchni szczególnie mnie interesuje.
A po zdjęciu Twojej Ewelina mam niedosyt Mogłabyś wrzucić jeszcze troszkę? plisssss
Jak tam rozmawiacie o trawnikach to muszę się Mazana podpytać czym nawozić trawniki w naturalnej uprawie ogrodu. Coś czuję, że będzie to już wyższy poziom ogrodniczkowania
Zapytałam Marzenko bo ... dolomit odkwasza a siarczan zakwasza ... ja stosuję azofoskę (Ola doradziła i działa) a poźniej siarczan amonu ale tylko dlatego, że mam zasadową glebę.
Typowo tylko na gardło stosuję Bioparox (antybiotyk miejscowy).
U mnie niestety też jeszcze sporo śniegu i to ciekawe duuuużo więcej niż u Krysi
Trzymaj się ciepło
I chyba właśnie tak zrobię Marzenko ... przecież nie kupię dziesięcioletniego drzewa tylko z dwóch, trzech zrobię wielopniowe ... a jak się nie sprawdzi to zawsze mogę przesadzić ... tak jak mówisz
Dziękuję
PS Mam nadzieję, że za tydzień będę już mogła się zabrać za czyszczenie tuj
Małgosiu i Ciebie dopadło mnie pomogło łóżeczko, wit C i gorące napoje ... życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Miło mi, że w takiej sytuacji zaglądasz i doradzasz
Cieszę się, że jesteś za drzewem bo bardzo mi się go tam chce
Też dzisiaj jeszcze obserwowałam przez okno to miejsce i dumałam czy nie byłoby lepiej przesunąć drzewa bliżej domu? żeby nie zaburzać komunikacji ale dokładnie pojawia to samo pytanie, które Ty zadałaś czy uzyskam cień w tym miejscu co potrzebuję?
Jeśli ma być drzewo to tylko grab!!!
To jest ściana domu, naszego drugiego domku, który jest w linii ogrodzenia ... tuż przed nią rosną właśnie tuje ... może coś źle tłumaczę ... nawet jeśli tuje podrosną to będą taką wysoką zieloną ale jednak monolityczną ścianą ... tak sobie wyobraziłam, ze korona drzewa rozproszyłaby tą jednolitość żywopłotu czy ściany ...
Nie Olu tą bialą ścianę za wgłębnikiem ... żywopłot będę prowadzić tak do wys 3m ... a ten żółty dom po lewo zamierzam zasłonic dodatkowo drzewem na działce za żywopłotem (bo należy do nas)