Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 16:32, 19 lut 2017

AnnaCh napisał(a)
A ja tak jak Małgosia, posadziłabym, tylko może nie tak na środku
U mnie tony śniegu jeszcze, mówiłam, że do maja się nie stopi

Dziękuję Aniu za opinię
U mnie dzisiaj zaświeciło na chwilkę słońce i przy temp 8stopni trochę tego białego ubyło
amelia_b 17:00, 19 lut 2017

Zaglądam
Madzenka 17:10, 19 lut 2017

Nie wiem jak bylo we Wrocławiu, ale w Jeleniej Górze ostro świeciło slońce, bylo +9 i śnieg z trawnika znikł. Więc i do Ciebie w tym tygodniu przyjdzie wiosna.

Jak masz ochotę na graba to sadż. Przecież zawsze mu mizesz zmienić miejscówkę
AngelikaX 18:50, 19 lut 2017

Reniu ja bym nie sadziła trzeciego graba - taki widok szkoda by mi było zasłaniać

Oczywiście rozumiem Twoją chęć zacienienia tarasu Mój także jest od zachodu (zadaszony) słońce ok 16-17 jest na tyle nisko, że świeci nam prosto w oczy i tak do całkowitego schowania się za horyzont.

Parasolki nie polecam - testowaliśmy kilka tygodni kilka lat temu - u nas dość wieje także ciągle się okręcała, zdarzało się że trzeba było w nocy wstawać jak zapominaliśmy złożyć, a na burzę się zbierało

Nie chcieliśmy na stałe odgradzać widok ogrodu, więc ostatecznie mamy zasłony - białe, fakturowe zatrzymujące promienie słoneczne na przelotkach, z możliwością przesuwania na całej szerokości tarasu. Moim zdaniem wyglądają bardzo elegancko - sprawdziły się super - wreszcie można posiedzic o każdej porze dnia

Ostatnio na Domo+ w Domach Gwiazd serii 6 był pokazany miedzy innymi taras Kasi Sokołowskiej - dom, ogród bardzo nowoczesny i na tarasie miała właśnie piękne lekkie zasłonki tiulowe - bajecznie to wyglądało

Margarete 20:08, 19 lut 2017

O tak zasłony na twoim tarasie byłyby cudne....

Póki co poza gardłem odpukać nic mi innego nie dolega, choć to uciążliwe jest. Kuruję się tabletkami do ssania, pryskam takim preparatem na gardło, płuczę solą i pije Wit C . Mam nadzieję że dam radę. Mam taką sytuację że nie mogę się położyć teraz, muszę się trzymać i nie dawać

U mnie też około 14-15 było słonecznie ale i tak śniegu jeszcze dużo dookoła.
Byle do wiosny!
beata_m 21:21, 19 lut 2017

Hej Reniu i ja podczytuje, ja głos oddaje na drzewo /oczywiście graba wielopniowego/ ale faktycznie może uda się je choć trochu przesunąć, żeby ułatwić komunikacje a pamiętasz radę Danusi z ustawianiem palika i obserwowaniem cienia wtedy może uda się znaleźć najlepsze miejsce na usytuowanie drzewka i rozumiem chęć zasłonienia białej ściany mnie drażni płotek sąsiadów i choć sąsiad ma za ogrodzeniem żywopłot i tak posadzę u siebie niższy z cisów, który zasłoni płotek
ren133 22:02, 19 lut 2017

amelia_b napisał(a)
Zaglądam

ren133 22:05, 19 lut 2017

Madzenka napisał(a)
Nie wiem jak bylo we Wrocławiu, ale w Jeleniej Górze ostro świeciło slońce, bylo +9 i śnieg z trawnika znikł. Więc i do Ciebie w tym tygodniu przyjdzie wiosna.

Jak masz ochotę na graba to sadż. Przecież zawsze mu mizesz zmienić miejscówkę

I chyba właśnie tak zrobię Marzenko ... przecież nie kupię dziesięcioletniego drzewa tylko z dwóch, trzech zrobię wielopniowe ... a jak się nie sprawdzi to zawsze mogę przesadzić ... tak jak mówisz
Dziękuję

PS Mam nadzieję, że za tydzień będę już mogła się zabrać za czyszczenie tuj
ren133 22:08, 19 lut 2017

AngelikaX napisał(a)
Reniu ja bym nie sadziła trzeciego graba - taki widok szkoda by mi było zasłaniać

Oczywiście rozumiem Twoją chęć zacienienia tarasu Mój także jest od zachodu (zadaszony) słońce ok 16-17 jest na tyle nisko, że świeci nam prosto w oczy i tak do całkowitego schowania się za horyzont.

Parasolki nie polecam - testowaliśmy kilka tygodni kilka lat temu - u nas dość wieje także ciągle się okręcała, zdarzało się że trzeba było w nocy wstawać jak zapominaliśmy złożyć, a na burzę się zbierało

Nie chcieliśmy na stałe odgradzać widok ogrodu, więc ostatecznie mamy zasłony - białe, fakturowe zatrzymujące promienie słoneczne na przelotkach, z możliwością przesuwania na całej szerokości tarasu. Moim zdaniem wyglądają bardzo elegancko - sprawdziły się super - wreszcie można posiedzic o każdej porze dnia

Ostatnio na Domo+ w Domach Gwiazd serii 6 był pokazany miedzy innymi taras Kasi Sokołowskiej - dom, ogród bardzo nowoczesny i na tarasie miała właśnie piękne lekkie zasłonki tiulowe - bajecznie to wyglądało

Angelika A można to gdzieś obejrzeć w internecie?
A swoje pokazywałaś?
ren133 22:10, 19 lut 2017

Margarete napisał(a)
O tak zasłony na twoim tarasie byłyby cudne....

Póki co poza gardłem odpukać nic mi innego nie dolega, choć to uciążliwe jest. Kuruję się tabletkami do ssania, pryskam takim preparatem na gardło, płuczę solą i pije Wit C . Mam nadzieję że dam radę. Mam taką sytuację że nie mogę się położyć teraz, muszę się trzymać i nie dawać

U mnie też około 14-15 było słonecznie ale i tak śniegu jeszcze dużo dookoła.
Byle do wiosny!

Typowo tylko na gardło stosuję Bioparox (antybiotyk miejscowy).
U mnie niestety też jeszcze sporo śniegu i to ciekawe duuuużo więcej niż u Krysi
Trzymaj się ciepło