Aniu piękna jest. Ja mam już dwie ale kłacza były malutkie i dużo czasu trzeba zeby sie rozrosły ale te które mam mają lekko różowy poblask , nie wiem czy są czystą odmianą wiec kupiłam jeszcze jedna.
Bardzo lubię Twój ogród i czasem po nim spaceruje Wciąż obiecuję sobie, ze przestudiuję go od początku do końca bo fantastycznie się Ciebie czyta ale kończy się głównie na piśmie obrazkowym
Tu piszesz, że ta kostrzewa rośnie na leśnej rabacie czyli w półcieniu. Powiedz jaka to odmiana i jak się w takich warunkach zachowuje, jak znosi zimy ?
Czytałam, że kostrzewa lubi raczej słoneczne stanowisko a ja szukam czegoś o takim pokroju ale w półcień.
Pozdrawiam
Z pąkiem to kupiłam drzewiastą a ta ma dwa pędy już na 10cm ale pozostałe wszystkie miały tylko kiełki nad ziemia. Podaj bratu nazwe bo dużo różnych było.
Ja też składam najserdeczniejsze życzenia zdrowia i miłego czasu spędzonego w tym roku w ogrodzie bez szaleństw w czynnościach, kawuszka, winko i odpoczynek tylko
widziałam te niebieskie łany, czyli co jak chce się żeby się rozrastały to do słonecznego stanowiska,
bo mam te fioletowe i sie zastanawiam czy to jest tak że jedne czyli niebieskie są lepsze w przyroście a te fioletowe gorsze czy wpływ na to ma jedynie światło
Wymyśliłam coś takiego:
To wysokie w lewym górnym rogu to Miskanty ML, potem hortensje bukietowe białe Limelight, coś na pniu (do przemyślenia co), kule bukszpanowe, a to małe jasnozielone to żurawki Citronelli. Za kulkami jakieś niewysokie trawki. Będzie coś z tego? Przypominam, słońce jest tu z rana i przedpołudniem. Potem cień.