Trudno okreslić jak zaczną wypuszczać listki to znaczy że żyją.Jak teraz zrobisz sadzonki to pod koniec wiosny będziesz mogła na rabaty wysadzić Limki i niżej Anabelki .
W naszym ogrodzie lato oznacza "Święto Róż" i "Festiwal Hortensji". Bukszpany i cisy są już przycięte, wszystko takie równe i poukładane. Jestem wtedy spokojna, że największy nawał pracy już za nami. Teraz pozostaje dbać o kwitnące róże i byliny na hidcotowej, ulicznej rabacie. Przechodnie zatrzymują się, rozmawiają i cieszą się kwiatami.
Widać tam świerki zaraz za nimi są posadzone tuje , a między nimi jeszcze wetknął jakieś drzewko, następnie podobno perukowca ( to cos zawinięte w agro) i kolejne drzewko.
to wszystko wepchnął w taki kawałek 4na4,czy ja mogę teraz jeszcze cos z tymi nasadzeniami zrobić? Przyznam ,że nie wiem co to za drzewka
Haniu syp pod lawendę na około krzaczka potem lekko przegracuj ja tak cały sezon jej sypałam.Aleś poszalała współczuję siania ja dwa weekendy już tak wysiewam już parapety się zaczynają zielenić Foto u mnie
Witajcie. Bardzo proszę o radę w sprawie sosny. Posadzona została 4 lata temu, wtedy nie zwróciliśmy uwagi, że ma podwójny pień. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji? Wyciąć? Ale jeżeli wytne, to z jednej strony będzie prawie łysa. Czy może tak rosnąć? A może wyłapać w tym roku czubki jednej z odnóg i może się odchyli?