Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 22:15, 11 kwi 2015

Warmia napisał(a)

To widzę, że robiłyśmy dokładnie to samo Mój trawnik dzisiaj też przeszedł odnowę i na razie nie wygląda najlepiej, ale to tylko na chwilkę
A i zakupiłam sobie w Lidlu wózek ogrodowy, o którym Ci pisałam przed świętami. Jest rewelacyjny.

To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy

Warmia 22:24, 11 kwi 2015

MirellaB napisał(a)

To faktycznie dzisiaj był w naszym regionie dzień wertykulacji
Wózek, wózeczek świetny by się przydał i by mi pasował do kosza, kupię innym razem, bo teraz zbieram na trawki i żurawki.
A kosz u mnie też się dzisiaj sprawdził
Dobrej nocy

uff, jak dobrze, że odezwałaś się do mnie, bo już myślałam, że się obraziłaś czy co a koszyk też mam taki tylko żółty
MirellaB 23:31, 11 kwi 2015

zbigniew_gazda napisał(a)
O Mirella jakie zakupy! Trawnik będzie piękny.

Zbyszku mam nadzieję, że trawnik trochę się poprawi tylko na jak długo?
Moje szalone psy powinny mieć cały ogród wyłożony kostką
MirellaB 23:33, 11 kwi 2015

Karol99 napisał(a)
Kwiaty w
domu piękne. Chcesz ta wierzbe wsadzić tam gdzie ustawiłaś?

Karol nie, tam stoi tylko do zdjęcia. Nie znalazłam jeszcze dla niej odpowiedniego miejsca
MirellaB 23:36, 11 kwi 2015

Warmia napisał(a)

uff, jak dobrze, że odezwałaś się do mnie, bo już myślałam, że się obraziłaś czy co a koszyk też mam taki tylko żółty

No co Ty ją się nie obrażam
Cieszę się, że się poznałyśmy
wiunia 01:27, 12 kwi 2015

Mirelko , duzo pracy wykonanej Ja jestem po zabiegu u stomatologa i miałam zabronione jakiekolwiek prace ale pogoda mnie wyciągnęła do ogrodu i ciut popracowałam, tzn, wsadziłam dwie róże na pniu kupione w L..lu, 5 tuj brabandt, magnolię nareszczcie!!! Po trzech latach M uległ, jedna wierzbę hakuro, a M skosił trawnik. Niestety nie mam wertykulatora więc czeka mnie ostre grabienie
Masz może tuje brabandt? Można je przycinać?
MirellaB 11:28, 12 kwi 2015

wiunia napisał(a)
Mirelko , duzo pracy wykonanej Ja jestem po zabiegu u stomatologa i miałam zabronione jakiekolwiek prace ale pogoda mnie wyciągnęła do ogrodu i ciut popracowałam, tzn, wsadziłam dwie róże na pniu kupione w L..lu, 5 tuj brabandt, magnolię nareszczcie!!! Po trzech latach M uległ, jedna wierzbę hakuro, a M skosił trawnik. Niestety nie mam wertykulatora więc czeka mnie ostre grabienie

Oj Wiolettko uważaj, żebyś nie zrobiła sobie krzywdy tą pracą jeżeli miałaś zabronione, zdążysz, pogoda jeszcze będzie ładna
Dużo fajnych roślin kupiłaś. Ja też kupiłam wierzbę hakuro i taką fajną z kotkami dużymi.
Jeżeli chodzi o wertykulator to nie wiem jaki masz duży trawnik, nie musisz kupować możesz wypożyczyć, bo grabienie to ciężko.
Tuj brabant nie mam
Pozdrawiam Cię serdecznie
Ensata 11:36, 12 kwi 2015

wiunia napisał(a)
ja nie MIrelka, ale mam za to tuje brabant mozna, a nawet trzeba, by wyglądały ładnie. Brabanty możesz ciąć od góry, od dołu jak sobie zyczysz. Jak mocno przytniesz jest szansa, ze nie beda miały szyszek. Szyszki na brabancie wyglądaja ohydnie, jak spalona roślina
szemusia 11:39, 12 kwi 2015

Czyli zakupy udane, a nawet już użyte
Myślę i myślę też na wertykulatorem, ale nie wiem, czy opłaca mi sie kupować na ten kawałek trawniczka. Musze się zorientować, czy gdzieś u nas nie wypożyczają.

Trawnik za chwilkę będzie zachwycał
Anusia 13:04, 12 kwi 2015

MirellaB napisał(a)
Wertykulacja, aeracja, dosiewka, nawóz, podlewanie - wszystko wykonane, teraz czekamy, aż trawa ruszy
Jeszcze tylko do zrobienia kanciki

Jestem pod wrażeniem, trawniczek będzie wyglądał elegancko. Ja w tym roku nie dam rady tyle zdziałać. Nie mogę się uporać z innymi sprawami. Dzisiaj u nas wieje, ale i tak wybywam za chwilę na drugą działkę. Miłego wypoczynku