Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

malgorzata_s... 19:56, 11 kwi 2015

Aguniu mam trzy crimsonki Ty jeszcze w ogrodzie??
ewsyg 20:41, 11 kwi 2015

Aga, jakie masz odmiany magnolek ?
Agania 21:46, 11 kwi 2015

Pracowicie minęła nam sobota, ja tylko w roli fotoreportera
Ogród musi być najpiękniejszy w tym roku i mam nadzieję, że cały rok będzie wyjątkowy

eM pracował nad trawnikiem i pogoda dopisała...sprzęt wypożyczony i przywieziony, gotowy do pracy

trawnik już po rekultywacji

filc już zebrany

dosypka trawy wysiana w miejscach po kretowiskach, naprawdę dużo tego było

nawóz jeszcze czeka na dzeszczową pogodę
Agania 22:26, 11 kwi 2015

jona napisał(a)

Pewnie pięknie Ci spiewał . Dobrze, że mają donośne głosy, bo u mnie nie ma bardzo wysokich drzew, ale u sąsiadów już są

Mam w ogrodzie rodzinę kosów, one są zawsze, sąsiedzi maja stary sad i tak jest tych ptasich mnóstwo, więc codzienie od rana mam prawdziwe ptasie radio, cudowne te trele
Agania 22:30, 11 kwi 2015

Madzenka napisał(a)
Nacieszyłam oczy starującą wiosną , w szczegolności magnoliami

Przy takim słońcu jak dzisiaj wiosna się szybko budzi, zaczynają żonkile, sasanki, szafrki, prumule pięknie się rozkwitają, magnolie wolniej, teraz jest czas dla gwiaździstych

Iwk4 napisał(a)
Agatko, o magnoliach poczytałam. Już kiedyś wyczytałam, że nie lubią przesadzania. Muszę więc jeszcze poczekać. Nie mam jeszcze dla niej rabatki. Podoba mi się Geni. Mam miejsce tylko na jedną w ogrodzie.

Iwonko, magnolie pięknie wyglądają jak mają za sobą zielone tło, Genie może się podobać ma kwiaty jak jabłuszka i ten kolorek czerwonego wina..przechodzący w malinę
Pąk jedyny pąk Aleksandriny

Sebek napisał(a)
Co to będzie za widokowisko, gdy zakwitną te wszystkie magnolie I jeszcze ta obiecana aleja im poświęcona - zapisuję się na zwiedzanie!

Aleja jeszcze młoda, to dopiero alejeczka...dopiero początek

Kindzia napisał(a)
Ja czekam na ten jeden niebieski kwiat u Ciebie najbardziej, bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądał.

Ja też jestem ciekawa, ale nie mam pewności, że to są pąki kwiatowe, są dwa większe od pozostałych, i szczelnie zamknięte
Milka napisał(a)
O rany, ale czad będzie, jak te 11 magnolii zakwitnie piekna relacja z wiosennego ogrodu,na każdym kroku nowe życie, zdrówka życzę i czekam na pokaz Gieni, chyba jakies magnolie jeszcze posadzę w lasku4 straciłam, zostało mi tylko 5

Byliśmy wczoraj u lekarza, jest lekka poprawa, czyli kolano powoli się goi...w Wieliczce, czyli niżej już magnolie w kolorach, ja mieszkam na górce, mamy jednak zimniej, dopiero pękają pąki

szkoda tych magnolek, ja też miałam straty w magnoliach.
kasiek napisał(a)
Buziaki zostawiam - zobacz co u mnie zwierzyna wyprawia!
A na Toje magnolki czekam z zapartym tchem U mnie w końcu gwiazdka rozbłysneła

To czas gwiaździstych, moje już pokazują się w bieli i takie je lubię, tą biel wśród zieleni

jona 22:35, 11 kwi 2015

A ja słucham tego radia najczęściej na dyżurach nocnych . Pierwsze coś (nie wiem co)śpiewa jak na dworze jest jeszcze ciemno

Znów nie cytowałam, a u Ciebie dużo się dzieje.
Agania 22:59, 11 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguniu mam trzy crimsonki Ty jeszcze w ogrodzie??

Siostra jak ty to robisz, pstryk i już masz, 3 Crimsonki, super będziesz zadowolona
W ogrodzie eM miał cięzkie zadanie do wykonania, trawnik wymagał zabiegów, bo po kretowiskach trzeba było zrobić dosiewkę i wcześniej rekultywację, ale sie udało..,a ja go dzielnie wspierałam..i podziwiałam moją dzielną wisienko-brzoskwinkę

Agania 23:06, 11 kwi 2015

ewsyg napisał(a)
Aga, jakie masz odmiany magnolek ?

Ewa już piszę
1) stellata
2) Susan
3) Galaxy
4) Yelow River
5) Aleksandrina
6) Rosea miała być Sentinel
7) Lennei
8) Rustica Rubra
9) Parasolowata
10) Royal Crown
11) Sunsation
12) Genie
13) Blue Opal
wcześniej, źle policzyłam
Agania 23:12, 11 kwi 2015

jona napisał(a)
A ja słucham tego radia najczęściej na dyżurach nocnych . Pierwsze coś (nie wiem co)śpiewa jak na dworze jest jeszcze ciemno

Znów nie cytowałam, a u Ciebie dużo się dzieje.

Joasiu, ja też ich nie rozróźniam, rozróźniam tylko odgłosy piórkówki ...u sąsiadów rośnie dużo starych czereśni, żyje tam dużo szpaków, bo one uwielbiają czereśnie i o świcie mnie budzą, może to one
Dorota123 07:48, 12 kwi 2015

Kwitnąca magnolia pięknieeeee się prezentuje.