Pracowicie minęła nam sobota, ja tylko w roli fotoreportera
Ogród musi być najpiękniejszy w tym roku i mam nadzieję, że cały rok będzie wyjątkowy
eM pracował nad trawnikiem i pogoda dopisała...sprzęt wypożyczony i przywieziony, gotowy do pracy
trawnik już po rekultywacji
filc już zebrany
dosypka trawy wysiana w miejscach po kretowiskach, naprawdę dużo tego było
nawóz jeszcze czeka na dzeszczową pogodę
Mam w ogrodzie rodzinę kosów, one są zawsze, sąsiedzi maja stary sad i tak jest tych ptasich mnóstwo, więc codzienie od rana mam prawdziwe ptasie radio, cudowne te trele
Przy takim słońcu jak dzisiaj wiosna się szybko budzi, zaczynają żonkile, sasanki, szafrki, prumule pięknie się rozkwitają, magnolie wolniej, teraz jest czas dla gwiaździstych
Iwonko, magnolie pięknie wyglądają jak mają za sobą zielone tło, Genie może się podobać ma kwiaty jak jabłuszka i ten kolorek czerwonego wina..przechodzący w malinę
Pąk jedyny pąk Aleksandriny
Aleja jeszcze młoda, to dopiero alejeczka...dopiero początek
Ja też jestem ciekawa, ale nie mam pewności, że to są pąki kwiatowe, są dwa większe od pozostałych, i szczelnie zamknięte
Byliśmy wczoraj u lekarza, jest lekka poprawa, czyli kolano powoli się goi...w Wieliczce, czyli niżej już magnolie w kolorach, ja mieszkam na górce, mamy jednak zimniej, dopiero pękają pąki
szkoda tych magnolek, ja też miałam straty w magnoliach.
To czas gwiaździstych, moje już pokazują się w bieli i takie je lubię, tą biel wśród zieleni
Siostra jak ty to robisz, pstryk i już masz, 3 Crimsonki, super będziesz zadowolona
W ogrodzie eM miał cięzkie zadanie do wykonania, trawnik wymagał zabiegów, bo po kretowiskach trzeba było zrobić dosiewkę i wcześniej rekultywację, ale sie udało..,a ja go dzielnie wspierałam..i podziwiałam moją dzielną wisienko-brzoskwinkę
Joasiu, ja też ich nie rozróźniam, rozróźniam tylko odgłosy piórkówki ...u sąsiadów rośnie dużo starych czereśni, żyje tam dużo szpaków, bo one uwielbiają czereśnie i o świcie mnie budzą, może to one