Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe przygody 15:03, 22 mar 2015

Do góry
Dzisiejsze zdjęcia stipki i werbeny

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 15:03, 22 mar 2015

Do góry
Roślina nr 2 - pozimowo zasuszona. Czy ktoś potrafi rozpoznać?
Kosolkowa Pasja 14:59, 22 mar 2015

Do góry
Tak wyglądają róże dzisiaj:

Moja codzienność - ogród Oli 14:58, 22 mar 2015

Do góry
Witam.
Tak jak pisałam w miejsce trawy. Muszę przy przypływie energii ją przekopać.

Na Łowieckiej 14:42, 22 mar 2015

Do góry
inag napisał(a)
A to mój nowy "nabytek" Tylko jakoś dziwnie "biało" wyszły te kamienie na zdjęciu. W rzeczywistości są inne. W tych czterech miejscach zaznaczonych doniczkami w obwódce jest miejsce na róże herzogin christiana
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img] [img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

świetnie wyszło
u mnie biały kamyk po czasie przestał być ładny ale u ciebie może szybko nie straci na urodzie tym bardziej , że jak piszesz nie jest taki biały jak na zdjęciu
Wilcza Góra 14:36, 22 mar 2015

Do góry
Enya napisał(a)
Śnieg masz? O matko, mam nadzieję, że to chwilowe . Buziam
w nocy padało i przymroziło...zobacz moje czosnki...

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 14:33, 22 mar 2015

Do góry
Witam wszystkich wiosną!
Mam ogromną prośbę o pomoc w identyfikacji kilku roślinek.
Roślina Nr 1 zaczyna kwitnąć na żółto w tej chwili czyli druga połowa marca. To jakiś krzew.

Verbena bonariensis - werbena patagońska 14:31, 22 mar 2015

Do góry
Werbena posiana 14 marca, dziś wygląda już tak:

Posiałam w pudełeczku po cieście, stoi z zamkniętym wieczkiem, jednak zostawiłam prześwit do wentylacji na pół centymetra. Temp. w pomieszczeniu ok. stopni, okno od wschodu, dachowe, małe.. a stoi na podłodze..wiec światła nie ma za dużo.
Nasiona trzymane dość długo w lodówce, w dolnej szufladzie, temp. ok. 0-1 stopień.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:29, 22 mar 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Wilczyco....ogromnie trudną drogę pokonaliście, wiem jak było ciężko, wiem, jak druga strona się czuje, co przeżywa, mój mąż też zapłakał, ale potem tylko siła, żadnego rozczulania, działanie, działanie i dobrze, bo sama nie dałabym radę, absolutnie, mój stan fizyczny był okropny, bo w sumie walczyłam z dwoma chorobami....
cieszę się, że wszystko u was dobrze, że sobie poradziliście, my na razie też, życzę nam obu mnóstwa sił, dziekuję ci bardzo za twoją historię

to mamy wiosnę, zaraz pierwsze tulipany, dedykuję wam
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.jpg[/img] [img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.jpg[/img] [img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.jpg[/img] [img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.jpg[/img]

to prawda ... ta przeogromna siła, która na mnie spłynęła była czymś niesamowitym ... płakałam tylko w nocy, albo spacerując w deszczu tak, żeby nikt nigdy się o tym nie dowiedział...życie jest przeogromnym darem i cieszmy się nim każdego dnia...dziękujemy za kwiatki
Tu ma być ogród :) 14:28, 22 mar 2015

Do góry
Wiosenne dekoracje

Typografia ogrodu 14:25, 22 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Krokusy cieszą się słońcem a ja nimi
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Siedzę i nadrabiam u Ciebie zaległości.. bo miałam na forum nie zaglądać Krokusy z trawką wyglądają rewelacyjnie !!!

Róże masz zdrowe i piękne... dorodne... oj zacmokałam z zachwytu.

Pytałaś się o uwagi do szkiców planów części ogródkowej i ogniskowej.

Mam jedną uwagę praktyczną do części "gospodarczej". Planujesz ściankę wspinaczkową dla dzieci.. a pod tym piaskownicę.. nie jest to dobre rozwiązanie. Pod ścianką najlepiej jak jest miękka trawa i nic wystającego... bo nawet z pół metra można skręcić nogę. Obrzeżę z piaskownicy jest niebezpieczne (kręgosłup). Chyba, że piaskownica dojdzie aż pod ściankę.. jednak zawsze coś w piasku może się zakopać np łopatka, wiaderko.. i utrudni to przejście do części wybitnie gospodarczej (kompostownik, drewno). Najlepiej jak pod ścianką jest trawnik.

Werbenie patagońskiej pozwalaj rosnąc gęściej, nie będzie trzeba uszczykiwać do zagęszczenia a kępa będzie dorodniejsza i szybciej zakwitnie. Ja sadziłam w jedno miejsce po kilka szt.. nie bawiłam się w pojedyncze sadzonki.
Na Łowieckiej 14:06, 22 mar 2015

Do góry
A to mój nowy "nabytek" Tylko jakoś dziwnie "biało" wyszły te kamienie na zdjęciu. W rzeczywistości są inne. W tych czterech miejscach zaznaczonych doniczkami w obwódce jest miejsce na róże herzogin christiana
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:03, 22 mar 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Ha, ha ha jaki śliczny ten twój nowy pieseczek . Moja suka tez ze schroniska, z reszta to juz nasza kolejna psica schroniskowa i kochamy ją najmocniej na świecie a ona nas.

Wiosna u ciebie w pełni, jednak Dolny Sląsk wyprzedza nas pogodowo o jakies tygodnie, śliczne masz krokusy i zapowiedź kolejnych kwiatów.
Pozdrawiam niedzielnie!

I to jest cudne Małgosiu, nie chciałam kupowac psa, bo bym zboczyła w kierunku rottweilerów, moja ulubiona rasa, a wnusie małe i sie ciut bałam, a tak jest malutki piesektak jakos stale wyprzedzamy, a potem sie wyrównuje
życze udanej niedzieli, spacerku po ogrodzie i co tam sobie marzysz

Chyba w końcu u siebie jestem na bieząco, będę mogła biegac na kominki
na razie uciekam, pozdrawiam niedzielnie

wszystkie skróciłam, to Bronzita
czy jakos takoś

i niestety tam gdzie dziwnie żurawki wygladały, złapałam, wylazły bez korzeni i było pełno małych i duzych takich osobników przekopałam w okolicy cała ziemię, zbierałam, czy wszystko, okaże sie
Początki w Kruklandii 14:01, 22 mar 2015

Do góry
Pokazuję wczorajsze zakupy... nic specjalnego, w dodatku stokroty trochę podmarzły w nocy
Ogród Eli 13:59, 22 mar 2015

Do góry
Kasiu urosnąć może sporo, wszystkie ogrodowe mam z patyczka od mamy...ale dokładnie wieku nie umiem określić a i jedną Anabelkę też mam patyczkową a przesadzam je praktycznie co roku i nic im nie jest

Gosiu trochę tak wczoraj przy ładnej pogodzie trochę posprzątałam w ogrodzie, zrobiłam porządek w tunelu foliowy, w końcu wydarłam brukselkę i posiałam rzodkiewkę
dziś już zimno, deszcz ze śniegiem i tylko st na plusie

moja jedyna kupka irysków

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:55, 22 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Irenko niesamowita ta różnica pogodowa
w ubiegłym roku też jakaś róża mi ruszyła z patyka, zobaczymy czy w tym roku coś będzie z niej
Piękne te złote cisy !

Oj ciekawa jestem tej twojej rózy, wymienimy sie doświadczeniem no jakos w tym roku u nas pogoda super, nawet dzis +, choc chłodniej, jest słonecznie, ale susza okrutna.
Te cisy niebawem dopiero urode pokazą, bo zima sa zielone, a w sezonie az świecą no i czekam, żeby mi gazony zarosły, jak u ciebie buziolki
Na Łowieckiej 13:53, 22 mar 2015

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:51, 22 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Irenko, Ty nie patykowa dziewczynka tylko hortensjowa

Przyjemnej i spokojnej niedzieli kochana

Jak ładnie to ujęłąś dzięki i serdecznie pozdrawiam i przypominam o zaległej rewizycie
czekam na kwiaty, ten rok juz mnie ucieszy będzie dużono i wyjda trawy i zonkile i tulipany, hosty i za murem i wkoło stolika zielono, och jak cudnie będzie patrzeć, ciągle moje strachy w głowie siedzą..
Makowo na Kociewiu 13:48, 22 mar 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
takie niesamowite słońce dzisiaj
borówkowa = bez borówek
tak było jesienią

[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Kasiu, to przy rh to tulipany? Takie duże już masz?
Na Łowieckiej 13:45, 22 mar 2015

Do góry
Byłam dziś na "obchodzie"
Krokusy już "się kończą"

Tulipanki za to się zbierają w sobie i są coraz pokaźniejsze:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies