Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pomarancza 11:39, 10 kwi 2015

Może jakoś tak?

Ma to sens?
EwciaK 15:03, 10 kwi 2015

Kochani pomóżcie. Co posadzić pod ścianą na której rośnie winobluszcz pieciolistkowy? Pstrykne zdjęcie i wrzucę dla lepszego rozeznania. Bardzo Was proszę o sugestie.
Malgosik 15:31, 10 kwi 2015

Pomarańcza a jak dalej idzie ten gaz przy budynku?
Wpada tam w ścianę?
Tam bym właśnie miskanta nie dawała, bo wielką karpę trzeba siekierą rąbać.
Jałowce dołem wyłysieją i będziesz wymieniać.
Możesz dać 2 miskanty zamiast jałowców. 2 trzmieliny kulki na pniu między okna. Stożek urośnie i zasłoni okno.
hortensje chociaż 3.
Pomarancza 16:26, 10 kwi 2015

Gaz jest doprowadzony prostopadle do ściany i potem po ścianie pionowo do miejsca, gdzie jest taka dziura w styropianie między oknami:

Zdrowy rozsądek nie pozwala sadzić tam żadnych krzewów, tylko trawy i kwiatki. Trzmieliny zatem nie mogę tam być. Poza tym sceptycznie podchodzę do krzewów szczepionych na pniu na tej rabacie, bo spadający z dachu śnieg je łatwo połamie.

Hortensje 3szt obok siebie, czy rozrzucone?

Z traw nie musi być akurat miskant, ale pasuje mi coś takiego ok 1,5m wysokości, żeby zasłonić dolot powietrza do kominka i ta dziurę od gazu (tam będą drzwiczki rewizyjne). Zatem co innego?
EwaK1984 20:21, 10 kwi 2015

Odnośnie mojego wąskiego pasa Danusia poradziła"W tym pasie powyżej to możesz jedynie posadzić np, śliwy wiśniowe podsadzona choinami kanadyjskimi strzyżonymi do wys. płotu, ewentualnie również hortensje Limelight" i kompletnie nie wiem jak sie do jej rad zastosować.
Wyszło mi coś takiego:

Po lewej hortensje,wierzba hakuro nishiki(już tam rośnie), zielone to choiny kanadyjskie,fioletowe-śliwa wiśniowa.Na końcu różaneczniki.
Nie wiem ile tych sliw i choin-strasznie pusto to wygląda(rysunek tez nie bardzo I pytanie- czy te śliwy to lepiej by na pniu były czy normalne?
Ja chyba do projektowania ogrodów sie nie nadaje
lena 20:53, 10 kwi 2015

Sliwy jak juz to na pniu, umbraculifery, ale po calej dlugosci

bold text
EwaK1984 napisał(a)
Odnośnie mojego wąskiego pasa Danusia poradziła"W tym pasie powyżej to możesz jedynie posadzić np, śliwy wiśniowe podsadzona choinami kanadyjskimi strzyżonymi do wys. płotu, ewentualnie również hortensje Limelight" i kompletnie nie wiem jak sie do jej rad zastosować.
Wyszło mi coś takiego:

Po lewej hortensje,wierzba hakuro nishiki(już tam rośnie), zielone to choiny kanadyjskie,fioletowe-śliwa wiśniowa.Na końcu różaneczniki.
Nie wiem ile tych sliw i choin-strasznie pusto to wygląda(rysunek tez nie bardzo I pytanie- czy te śliwy to lepiej by na pniu były czy normalne?
Ja chyba do projektowania ogrodów sie nie nadaje
lena 20:55, 10 kwi 2015

Sorki pomylilam z wisnia osobliwa umbraculifera
lena 20:57, 10 kwi 2015

EwciaK napisał(a)
Kochani pomóżcie. Co posadzić pod ścianą na której rośnie winobluszcz pieciolistkowy? Pstrykne zdjęcie i wrzucę dla lepszego rozeznania. Bardzo Was proszę o sugestie.

Moi znajomi w japonskim ogrodzie maja winobluszcz na ogrodzeniu a przed nim ekran z cisów
EwaK1984 21:05, 10 kwi 2015

Lena uwazasz ze tak mogloby byc? Nie jest jakoś tak pusto?

Wypowie sie ktoś jeszcze?
EwaK1984 21:10, 10 kwi 2015

A jeśli chodzi o moje małe oczko:

to czy tak dobrze by wyglądało:

lub