Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja bajka 14:14, 14 lut 2015

Do góry
Pogoda cudowna, słonko, delikatny wiaterek, więc wyżyłam się trochę w ogrodzie. Przycięłam atkindię, troszkę pograbiłam i jeszcze po kretach posprzątałam. Przy okazji zauważyłam tulipanki, krokusy i - co mnie cieszy ogromnie - zauważyłam także, że wszystkie moje maleńkie hortensje ogrodowe (sadzonki) przezimowały . Bez okrywania. Na jedną tylko położyłam gałązkę jedliny, bo po stroikach została, ale to chyba dopiero z 3 tygodnie temu.

przebiśniegi
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:05, 14 lut 2015

Do góry
Dziewczynki znawcxynie bukszpanow....to kudłate psie straty...jakos to da sie wykorzystać?do wody,do ziemi,do ukorzeniacza? Bo tym razem półka w garazu chyba nie wystarczy
Ogród w skali mikro cz.II 13:59, 14 lut 2015

Do góry
A zatem na Waszą prośbę trochę importowanej z Antyli zieleni
Dobrze nam znane z domowych doniczek krotony dorastają tam do takiej wielkości , że ogrodnicza miara " do cycków " juz nie wystarcza

Przy większości roślin były tabliczki z nazwą rodzajową i krajem pochodzenia
na przykład :

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:49, 14 lut 2015

Do góry
Byliśmy się wyszaleć.....było słońce, śnieg i biały stok....nic więcej do szczęścia nie potrzeba.....podładowałam akumulatory i złapałam energi na cały tydzień

W cieniu - zacieniona 13:35, 14 lut 2015

Do góry
an_tre napisał(a)

te białe są ładne, mają takie długie łodyżki, moje jak kwitną trzymają się blisko ziemi, że żeby je oglądać przerzedzam liście...
...to są bardzo interesujące,nie widziałam ich "na żywo"...
Mała Eleczka 13:35, 14 lut 2015

Do góry
Z okazji 14 lutego dla wszystkich odwiedzających coś przesłodkiego
Kocham Was hahaha

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:32, 14 lut 2015

Do góry
Kasia tylko dlaczego te widoki są tak daleko
droga do widoków, jeszcze sporo się trzeba nadreptać a później wrócić, na szczęście inną drogą - prawie bo ten asfalt też muszę zaliczyć

ale po paru godzinach jest już dobrze Smutna Przełęcz a dalej Rohacze i Wołowiec -można zaczynać z Doliny Chochołowskiej i Wołowca

pomysł na oczko

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:30, 14 lut 2015

Do góry
Kasia, Ewka, buziam

Nie tylko ludzie się kochają. Moje zwierzaki też żyją w harmonii pod jednym dachem

Kondziowy ogrod cz II 13:28, 14 lut 2015

Do góry
Rewizytuję Walentynkowo! Samych miłych kontaktów na najbliższy sezon!
Nie pamiętam czy dziś Twoje imieniny, ale, że w kalendarzu jest napisane: Konrad świętuje, więc jeszcze przed północą Tobie winszuję! POwodzenia!
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:25, 14 lut 2015

Do góry
Witam
mam pytanie dotyczące przycinania żywopłotu z mieszanych gatunków żywotników. W większości są to szmaragdy, ale w tym np. trzy pod rząd niebieskie kolumniaris, po dwa żólte cyprysy, a nawet trzy jałowce. W jaki sposób wówczas przycinać żywopłot? Wszystko na równo?, jałowce również?. W ogóle nie wiem co mi strzliło do głowy, żeby sadzić te jałowce
.
W cieniu - zacieniona 13:09, 14 lut 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

te białe są ładne, mają takie długie łodyżki, moje jak kwitną trzymają się blisko ziemi, że żeby je oglądać przerzedzam liście...
W cieniu - zacieniona 13:00, 14 lut 2015

Do góry
an_tre napisał(a)

robione nie całą godzinę temu
...ładnie wyglądają...a u mnie tylko te białe...
W cieniu - zacieniona 12:55, 14 lut 2015

Do góry
an_tre napisał(a)

Bogusiu twoja zacieniona piękna i już tętni życiem, a przedszkole w domu radośnie się rozrasta
ja jeszcze nic nie siałam, dziś zrobiłam obchód i dojrzałam pąki ciemierników ukryte głęboko pod liśćmi, jedynie ranniki śmiało wyciągają łebki ku słońcu
moje ogrodowe przedszkole pokazało mi taki dość budujący obrazek,

który i ciebie może zainteresuje pozdrawiam
Aniu...wiesz ,ze mnie interesuje...bardzo mi się podoba.To zdjęcie nowe czy ubiegłoroczne?
W cieniu - zacieniona 12:52, 14 lut 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu twoja zacieniona piękna i już tętni życiem, a przedszkole w domu radośnie się rozrasta
ja jeszcze nic nie siałam, dziś zrobiłam obchód i dojrzałam pąki ciemierników ukryte głęboko pod liśćmi, jedynie ranniki śmiało wyciągają łebki ku słońcu
moje ogrodowe przedszkole pokazało mi taki dość budujący obrazek,

który i ciebie może zainteresuje pozdrawiam
Wilcza Góra 12:51, 14 lut 2015

Do góry
Ewo w jakiej trawce/turzycy mają sesję te cudowne prymulki?

WilczaGora napisał(a)
Jeśli ktoś ma inne, wiosenne fotograficzne życzenia, piszcie...spełniam (prawie wszystkie) marzenia

Ja mam nie marzenie, a ogromną prośbę i do tego nie do końca wiosenną. Ale mam nadzieję, że mnie Wilczyco nie pogonisz.
Poszukuję drzew które są piękne zimą i wczesną wiosną. Których urok widać jak zrzucą liście- układ gałęzi, kora .... Może pomożesz...

Mój ogród 12:45, 14 lut 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Wszyscy tęsknimy do tych widoków i spacerów po kwitnącym ogrodzie
pozdrawiam Bożenko
Mały miejski ogród Ewy 12:22, 14 lut 2015

Do góry
Idzie wiosna i zaczynam myślec, co by tu ulepszyć. Ale obawiam się ze moje pomysły mogą wprowadzić tylko większy haos. Może mogłabym liczyć na podpowiedzi z Waszej strony?
Nie wiem, czy prosić o pomoc w swoim wątku, czy gdzieś się przenieść?

Na zdjęciu które wklejam, jest miejsce widoczne z salonu i oczywiście tarasu.

w - wiśnia umbraculifera
T - tulipanowiec
M - miłorząb pendula

Po wycięciu klonu sąsiada jest tu bardzo pusto. Jak wcześniej pisałam, posadziłam jesienią tulipanowca, ale nie wiem czy te trzy drzewka są dobrze rozmieszczone. Czy nie posadzić na miejscu miłorzębu tulipanowca , a mojemu miłorzębowi znaleźć inne miejsce. Tulipanowiec chciałabym aby rzucał trochę cienia na taras bo w tej chwili jest to patelnia. Planujemy markizę aby taras trochę zacienić, ale nie ma jak to naturalny cień drzewa. Jak myślicie, zostawić tak jak jest czy zmieniać? Drzewka rosną dopiero kilka miesięcy wiec chyba nie powinnam bać się przesadzania.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:09, 14 lut 2015

Do góry
Piękna słoneczna sobota sprzyja świętowaniu

życzę Wam przemiłych walantynek

Ogródek Iwony 12:08, 14 lut 2015

Do góry
To ja sie wpraszam na ciasto Zyczonka i kwiatucha przynioslam, a jakze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:51, 14 lut 2015

Do góry
Taką mamy wiosnę! W nocy pewnie było zapaowiadane -4, nad ranem -2 a teraz +6
Dlategko kupiłam azofoskę do cebulowych, bo wszystkie wyłażą bo ziema po sniegu wilgotna i nie zamarźnieta. Dlatego zasilę cebulowe aby pięknie kwitły. Dzisiaj równiez planuje posypac Dolomitem trawnik aby odkwasić glebę, pod warunkiem, że M go zwałuje i lekko wygrabi.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies