Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Laskiem

Pod Laskiem

monia 23:11, 07 kwi 2015

no tą resztę z podwórkiem da rady bez większego wysiłku. Krzaki na razie zostawiam a resztę w planach jak niebieską
Pszczelarnia 23:15, 07 kwi 2015

monia napisał(a)
są dwa duże płożące jałowce chyba ? jedna tuja, jedna sosna z brzozą a za nimi w stronę niebieskiej żywopłot mieszany na siatce czyli moja największa zgroza

teren tak jak na zdjeciu schodzi dość mocno w dół około 1m na około 3m później delikatnie równuje, dlatego tak widać wyraziscie te budynki od drugiej strony i wydają się duże

To może sosnę i brzozę - delikatnie wyeksmitować i w ramach ugody zostawić jałowce i tuję.I rabatę zrobić przed?

A za siatką już sadzić piękny żywopłot z grabów dookoła i nie oddzielać szklarni od warzywnika. Ale to potem.
monia 15:47, 08 kwi 2015

sosnę brzozę wywalę. Tam przed iglakami jest cementowa ścieżka i rabata z różami chopinami delikatnymi czerwonymi i żółtymi więc może je też w spokoju zostawię ? a jak kiedyś krzaki usunę to dużo miejsca zostanie
monia 15:53, 08 kwi 2015

poniżej róże na tle krzaczorów za różami wąska ścieżka tam jednak różne róże różowe też są, koło figurki wszystko zlikwidowane puste miejsce na trawę
monia 16:59, 08 kwi 2015

Tą rabatę od bluszczu mam już przygotowaną też trzymać się czerwieni i żółtego ? Jest dość wąska 1,10m
Pszczelarnia 17:27, 08 kwi 2015

Która to jest od bluszczu? NR 5 - wrota? 110 cm - wystarczy - zrobimy ją bezobsługową. Dziś ją wyrysuję.

Moni, błagam narysuj, co tam masz przy tych iglakach - dokładnie jak to rośnie, w jakim układzie? Może tam jest rabata niepotrzebna? Bo już coś jest - tylko poprawić? Pogubiłam się.

Trzymaj się obranej gamy kolorystycznej. Czerwień i żółty z mocniejszym i jaśniejszym granatem ładnie wyglądają z białymi ścianami, czarnymi wrotami i dachówką.
Pszczelarnia 17:28, 08 kwi 2015

monia napisał(a)
poniżej róże na tle krzaczorów za różami wąska ścieżka tam jednak różne róże różowe też są, koło figurki wszystko zlikwidowane puste miejsce na trawę

Pięknie!
monia 19:15, 08 kwi 2015

nr 6 mam już gotową tam gdzie bluszcz
monia 19:28, 08 kwi 2015

na biało brzoza
czerwono rabata z różami
zielono krzaczory

monia 19:40, 08 kwi 2015

tak jest od bluszczu teraz rabatę zrobiłam na 1,10m, na 8 m do łuku z kamienia na bluszczu jest róża różowa i czerwona. Czerwona powtarza kwitnienie ta od okna od drzwi różyczka z kwiatami małymi w kupie kwitnie wcześnie