Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dla odmiany czas na zmiany... 21:56, 18 mar 2015

Do góry
bylinki

ostróżki...a jeszcze kilka dni temu do nich zaglądałam...i nic....

rozchodniki

miodunki

nie wyszły jeszcze jeżówki...ale w tamtym roku też późno zaczęły

uwielbiam ten czas w ogrodzie chyba najbardziej...fajne jest to odkrywanie codziennie czegoś nowego...i to oczekiwanie...cóż za emocje
Ogródek Ewy 21:56, 18 mar 2015

Do góry
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Wszystkich Was też pozdrawiam.

Zostawię Wam kwiatucha, byłam przekonana że będzie żółty.....

Ogród - Azyl Amatora 21:55, 18 mar 2015

Do góry
Wszechobecne Ciemierniki:

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:54, 18 mar 2015

Do góry
Pokazywałam jeden bok.. pora na drugi

Jabłonka była jako poziomy bonzaj.. ale dałam jej wolność.. przesadzona... z krokuskami.. też krokusy lubią wolność

I Mała Mi się zdublowała.... sorki ślepa jestem
Roztoczańskie klimaty 21:53, 18 mar 2015

Do góry
I królikowo u Maksia w pokoju....

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:52, 18 mar 2015

Do góry
te malutkie po bokach kuleczki białe
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:51, 18 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

w Rzeszowie Castorama kupuje od trzech lat

Inne wielkie też mają.. i małe też

I krokusowo..

Lawenda wydaje sie być z liskami, ale to podpucha, po dotknięciu się kruszą
Ogród - Azyl Amatora 21:51, 18 mar 2015

Do góry
Przed pałacem Królowej:

Roztoczańskie klimaty 21:51, 18 mar 2015

Do góry
Ranyyy nie wiem czy nadążę za tym szałem ogrodowiskowym.....dzięki za wpisy ....plany u mńie duże na wiosnę ...ale potem mam zamiar trochę pokorzystać z lata ...
Stawiam w tym roku na mnóstwo różowych begoniii ...różowych ale nie że szykuje się jakaś siostrzyczka heheh..... dzisiaj działałam trochę ze świątecznymi ozdobami skoro na ogro ....królików brak to ja Was zakróliczę .......
Najpierw mój wianek Wielkanocny.....
Narazie leży na ziemi bo czekam aż mój nowy psiak zaśnie bo to taki czort że jak ja coś wystawię na zewnątrz to ona zje ...nie ważne czy to szkło plastik ceramika.....
No tak dużo się działo przez tą zimę......psiak mi zdechł i było sporo płaczu ...
Ale mamy nowego czorta .......
No a to mój wianek

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:49, 18 mar 2015

Do góry
Kochane sezon przeziębieniowy otwarty
I oko dziabnięte trawą albo czymś innym.. wiec niewiele widzę na kompie. Nie posiedzę z Wami.. idę się kurować..
Pokażę tylko kolejne krokusy.. Joaśki ..cudne są .. szkoda, że późne.

W różach po Hanusinych kwiatkach pora na wielkokwiatowe

Wyciapana rabata z bylin i widać krokuski

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:45, 18 mar 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Ale wgłębnik to super pomysł. Widzę, że wgłębiasz się temat trawek?. Ja u siebie też trochę posadzę. Jakie do rabaty różanej, biało- foletowej? Coś wyższego i zwiewnego, ażurowego, zielonego poproszę.

Nie wiem, w którym miejscu ta rabata? ... ale zobacz to:

Dla mnie bajkowo

Widziałam jeszcze u kogoś róże z lawendą O... mam:

A jeśli chodzi o trawy nie wiem za bardzo...
Dla odmiany czas na zmiany... 21:45, 18 mar 2015

Do góry
a teraz zagadka.....czy to werbena?...czy chwast?

sesleria...kocham ją

Ogród - Azyl Amatora 21:42, 18 mar 2015

Do góry
Kolejna porcja zdjęć: lutowy Londyn:

W cieniu - zacieniona 21:42, 18 mar 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Dzisiaj pikowałam kleome...ponad 40 sadzonek...

Bogusiu - dorodne masz wszystkie siewki, a kleome aż nie mogę uwierzyć.
Ja zasiałam i stoją w miejscu, tylko wyciągnęły się strasznie i cieniutkie jak niteczki.
Początki w Kruklandii 21:41, 18 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Nie chodziło mi o wyszukiwarkę internetową....tylko o wyszukiwarkę tu na forum
No ale ok.... wrzucę swoje, będzie szybciej.

a poduszeczki sama robiłaś?
Moja codzienność - ogród Oli 21:40, 18 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Juzia burdelu nie znoszę więc fota po uprzątnięciu
Tuje, które zostały jutro idą w dobre ręce, deski do przeniesienia i powoli można dalej działać

Ciebie to strach na dwa dni z oczu stracić!!

Błyskawica...
Agapant - Agapanthus 21:39, 18 mar 2015

Do góry
Agapanty w Rzymie
Pomysł na ogród 21:38, 18 mar 2015

Do góry
są :

Lifting starego ogródka 21:35, 18 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Witaj.
Co do roślin doskonale rozumiem, że nie chcesz ich wyrzucać, ale czasem trzeba podjąć drastyczne kroki i pozbyć się wszystkiego tym bardziej, że nie masz tego za dużo. Oczywiście to pozostawiam Twojej decyzji. Nie wiem czy za domem też jest ogród, ale może na chwile obecną przesadzić te rośliny do drugiej części, a tutaj zacząć od nowa.

Te tuje, a dokładnie jałowce Skyrocet (chociaż nie do końca jestem pewien ) ja bym wyciął bo przyznasz racje, że przeszkadzają i ładne nie są. Z korzeniami sobie poradzicie, na pewno nie będą wielkie, a jak coś zostanie w ziemi to nie szkodzi.

Ładnie byłoby się osłonić z tej jednej strony, stworzy się ładne tło dla nasadzeń, za czerowną linią oczywiście rabaty. No i trawnik założyć od nowa.
Jeżeli jeszcze nie jesteś pewna układu rabat itd to z oświetleniem się nie śpiesz. Jeżeli chodzi o kable to oczywiście już można pociągnąć, ale jeżeli chodzi o umieszczenie samych lamp to najlepiej zrobić to na krawędziach rabat bo w trawniku będą przeszkadzać podczas koszenia.

Co do roślin na prawdę warto się zastanowić. Pomijam już fakt, że masz zestaw roślin o różnych wymaganiach co do gleby i nasłonecznienia.

Czekam na odpowiedź

Dziękuję bardzo za zainteresowanie moim tematem i za cenną podpowiedź dotyczącą lamp. Nie pomyślałam wogóle, że można je wkomponować do rabaty i oszczędzić sobie kłopotu podczas koszenia
A odpowiadając na jedno z zagadnień dotyczących układu rabat właśnie, to chciałąbym napisać, że odwiedzałam już Twój ogród i bardzo podobają mi się linie Twoich rabat - delikatnie falujące. Według mnie wprowadzają do ogrodu jakąś taką delikatność... Proste linie i kąty kojarzą mi się raczej z ogrodami nowoczesnymi. Do naszego domu i do otoczenia chyba by nie pasowały. Ale gdyby spróbować spotkać się gdzieś w połowie drogi? Tzn lekko zaoblić linie rabat, które zaproponowałeś? Myślisz, że nie wyglądałoby to dobrze?

Co do wielkich thuji, to chyba jednak je wytniemy, bo z nimi to raczej nie ruszymy dalej z niczym ładnym...

Płot dzielący nas od sąsiada mam w planie obsadzić metrowymi thujami. Widzę, że niemal wszyscy używają szmaragdów, a czy są jeszcze może jakieś inne opcje? Wiem, że pani Danusia lubi świerki serbskie, ale one chyba będą duużo szersze a mi zależy na czymś docelowo wysokim ale raczej smukłym.
Płot dzielący nas od drogi raczej nie będę mocno zasłaniała, lubię jednak mieć choć odrobinę kontakt ze światem Pod tym płotem myślałam o hortensjach bukietowych, ale chyba to zbyt słoneczne stanowisko dla nich ... (?)

Z roślinami, które rosną w środkowym fragmencie to chyba powoli się przekonuję do tego, żeby większość wyeksmitować. Jak pisałam, nie chcę ich wyrzucać, wiec spróbuję zrobić z tyłu domu coś w rodzaju "przechowalnika" i tam je umieścić. (tak, z tyłu domu jest ogród, ale nie będę go nawet pokazywała, bo to istna masakra... ) Na przodzie chciałąbym jednak zostawić tę azalię, hibiskusa i może tę hortensję ogrodową (kwitnie na czerwono) udałoby się gdzieś dać?
Marzą mi się piękne kompozycje z bukszpanami i żurawkami i chyba to jedyna droga, żeby osiągnąć zadowalający mnie efekt...
Do raju daleko - u Ewy 21:31, 18 mar 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Kupiłam lawendę francuską i teraz proszę o radę, czy posadzić ją do ogrodu, czy wystawiać w dzień do ogrodu, a nocą chować? Ona chyba nie lubi mrozów.
W O. są już 6 paki lawedy, gdyby ktoś był zainteresowany

Ewcia, śliczna ta lawenda
Nie smuć się... Tak jak piszesz, chowaj ją na razie na noc, żeby nie zmarzła i będzie Cię cieszyć cały sezon
Tak piękną wiosnę już masz.
Ale najbardziej uśmiałam się z opróżnionej wreszcie wanny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies