Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

waldek727 00:12, 07 kwi 2015

Iwonko.
Taki mały szczegół rzucił mi się w oczy i myślę, że przy drobnej korekcie Twój urokliwy kącik na ceglanym murku powinien nabrać bardziej naturalnych cech. Chodzi mi o to, abyś po przekątnej oddzieliła trawy ozdobne od pozostałych roślin nieco innym podłożem. Wokół traw zamiast kory rozrzuciłbym drobny żwir który wizualnie stanowiłby lepsze tło dla tych roślin. Oczywiście przekątna nie musiałaby być klasyczną linią prostą.

eda 10:43, 07 kwi 2015

Macham po światecznie serdecznie
Ale śniego cholerka jeszcze jest Iwonko? U Gosi byłam jeszcze więcej ma u mnie po gradobiciu co chwila spokuj teraz mam i wiatr ustał....
Margo 11:54, 07 kwi 2015

Oj, poszalał ten zajączek u Ciebie
szemusia 16:15, 07 kwi 2015

Tyle śniegu jeszcze u Ciebie?!
U mnie też zimno, ale biało to nie jest
Doczytałam o zakupach. Będziesz miala co sadzić
Pszczelarnia 16:35, 07 kwi 2015

Buk i klon - fajne drzewa, niech pięknie rosną na chwałę Gospodarzy!
I miła wiadomość, że można jeszcze użyć promanalu.
beata_m 16:45, 07 kwi 2015

Iwonko piękności u Ciebie i jakie zakupy!!!! hihihih czyli Wielka Sobota naprawdę była WIELKA! Organizacja u Was na piątkę z dużym plusem
Ewa777 17:48, 07 kwi 2015

Obejrzałam wszystkie prezenty od zajączka i gratisy też Bardzo udane jak dobrze, że zajączek wie o czym marzysz
Iwk4 17:59, 07 kwi 2015

Ewelina, dziękuję bardzo Cieszę się, że to co piszę, dobrze się czyta

Łukasz, ile racji jest w tym planowaniu. Nasadzenia zaprojektowane wcześniej robi się o wiele łatwiej, niż te improwizowane. Choć, jak przez zimę naoglądałam się pisma obrazkowego na wątkach, to teraz łatwiej jest sobie wyobrazić, co z czym pasuje i jak sadzić, aby tworzyć piętrowe nasadzenia Pojawienie się roślinek było dla mnie miłą niespodzianką Taki prezent dał mi wiele radości, a mój M się cieszył, że ja się cieszę
Co do drzewek, na pewno znajdziesz dla nie miejsce, ale wszystko wymaga czasu. Jak u pomysłowego Dobromira, będzie moment, że zapali się światełko

Edit, dziękuję za wizytę. Przy okazji przypomniałam sobie, jaki masz piękny ogród

Iwk4 18:07, 07 kwi 2015

waldek727 napisał(a)
Iwonko.
Taki mały szczegół rzucił mi się w oczy i myślę, że przy drobnej korekcie Twój urokliwy kącik na ceglanym murku powinien nabrać bardziej naturalnych cech. Chodzi mi o to, abyś po przekątnej oddzieliła trawy ozdobne od pozostałych roślin nieco innym podłożem. Wokół traw zamiast kory rozrzuciłbym drobny żwir który wizualnie stanowiłby lepsze tło dla tych roślin. Oczywiście przekątna nie musiałaby być klasyczną linią prostą.

Waldku, dałeś mi do myślenia. Nawet nie wpadłam na to, by na murku dać żwirek Za trawkami są hortensje, jeszcze nie widoczne i to one będą stanowić tło dla trawek, ale tak sobie myślę nad tym, co piszesz, i zimą hortensje będą słabo widoczne, a wtedy żwirek z trawami by współgrał. Może więc tak? Na żółto zaznaczyłam żwirek.

Iwk4 18:15, 07 kwi 2015

Edytko, śnieg zginął szybko, bo ziemia była nagrzana, po południu już go nie było.

Małgosiu, nie powtórzę zajączkowi, bo następnym razem się rozmyśli i nic nie dostanę,

Beatko, śniegu nie ma już, ale też jest zimno. Dziś rano było słoneczko i poszłam do ogrodu. Już przed 9.00 wykopywałam bergenię, bo umówiłam się z listonoszem na odbiór paczki i chciałam przygotować przesyłkę. Zdążyłam Potem pracowałam na północnej rabacie, towarzysząc panu, co kafelki kładł z tyłu domu Jak pan pojechał na przerwę do domu, posadziłam bukszpany i poprawiłam dywan z trzmieliny na prostokątnej rabacie
Teraz jestem padnięta, tzn. wszystko mnie boli i nie wiem, jak usiedzieć. Ale zawsze mówię, że jak boli, znaczy że żyję