Wojtuś lubię bardzo takie zestawienia ale akurat na tej rabatce chyba tego nie widzę jednak.
Jazzy chyba Twoja koncepcja jest mi najbliższa, tz soliter i kulki: taki też miałam plan w głowie...kulek miało być mniej
ale te pin-y wyglądają super więc chyba będzie więcej. Małe kropki to żurawki lub trawki - sprawa wtedy nie była rozstrzygnięta. Co do solitera to chyba jednak najbardziej mnie przekonuje miłorząb lub jakiś bonsai. Miłorzęba nie jestem pewna bo obok będą wiśnie osobliwe - nie wiem czy to będzie współgrało. Bonsai drogie .... najwyżej będą kulki i miejsce na zjawiskowy krzok jak się dorobię obym tylko w dekadzie zdążyła
Ewunia zanim się namyślę co i jak odpowiem w kwestii host. Jeśli chcesz hosty to ja mam takie 3, które większość dnia są w słońcu i bardzo dobrze sobie radzą. Zamierzam je wiosną podzielić bo zasłaniają pierisa, który rośnie za nimi. Jeśli Ci się podobają to powiedz słowo, a z przyjemnością Ci je wyślę.
Natomiast ja tak uwielbiam tę swoją rabatę z trawami, hortensjmi i berberysami czerwonymi, że pewnie nie będę zbyt oryginalna kiedy i Tobie coś takiego polecę. Ta rabatka nawet zimą jest fajna.
A co do trawek to koniecznie muszę sobie sprawić jeszcze proso różgowate. Wygoogluj sobie jakie śliczne. Buźka