Rzeka bylin. Niezapominajki i hosty białoobrzeżone - bajka. Liliowce - miodzio.
Ten busz jest bardzo miły dla oka. Zawsze chętnie przylecę na zdjęcia, bo kocham kwiatki.
O rany, to jest rozchodnik .
A ja myślałam o innej roślince - Hesperis matronalis (wieczornik damski).
Ten rozchodnik też mi się podoba i do róż pasuje .
Aniu, życzę Ci wiary, że wszystko ma sens. Życzę Ci nadziei, która obudzi Twoje serce i z nowym zapałem pozwoli spojrzeć na to, co już gdzieś przygasło. Życzę Ci miłości tak ogromnej, że nie można jej zatrzymać dla siebie. Życzę ci radości tak wielkiej, jak wielki jest kolorowy zapach kwiatów w twoim ogrodzie. Życzę ci sił na realizację następnych planów, niekoniecznie ogrodowych. Życzę ci nowych zleceń, abyś miała ich tyle, ile ci będzie potrzebne. A przede wszystkim, życzę Ci, aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego. Sto lat, a może więcej
Rabata jest długa na ok.9m. i szeroka +-2m
Tujki do cięcia na żywopłot.
Surmia jako wisienka osobliwa, w garden jest duża.
Potem hortensje bukietowe i chciałabym coś zimozieloneg?
z BOKU jest cis oddzielający basen.
Nie wiem co przed nim dać? Jest widoczny z tarasu.
Bok z cisem dł.na 6m a szer.zobaczymy jak wyjdzie.
Piękna jest.. A słyszałam głosy że trudna. Może kiedyś spróbuję ją zaprosić do siebie. Na razie zakupy różane zakończone, w tym roku planowane inne Pozdrawiam Aniu. Fajnie ze już jesteś.
Wysiałam werbenę (za radą Malej Mi zostawiłam część nasion, które pójdą wiosną wprost do gruntu - sprawdzimy jak lepiej), białą naparstnicę i ostróżki. Reszta pójdzie w kwietniu prosto do ogrodu. Warzywa też.