Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kochanowy ogród 10:55, 13 sty 2015

Do góry
szklarnia której nie będzie

W cieniu - zacieniona 10:51, 13 sty 2015

Do góry
Ciasto z Ogrodowej kuchni...
Owocowy murzynek 10:48, 13 sty 2015

Do góry
...wersja z bitą śmietaną.
Kochanowy ogród 10:46, 13 sty 2015

Do góry
Idziemy dalej

mijamy domki letnie mamy towarzystwo
W cieniu - zacieniona 10:44, 13 sty 2015

Do góry
...czekam na białe....
Kochanowy ogród 10:41, 13 sty 2015

Do góry
Kochanowy ogród 10:36, 13 sty 2015

Do góry
Zapraszam

W Gąszczu u Tess 10:29, 13 sty 2015

Do góry
Dziewczyny, kocham Was

Nie mam czasu zupełnie, jestem pierwszy dzień w pracy po chorobie, więc nawał.
Pogadam wieczorkiem, a teraz tylko wrzucam inspirację trzcinnika z werbeną.
Bo ciągle mam wątpliwości, czy dobrze kombinuję.
chciałam z tyłu dać trzcinniki, a przed nimi werbenę. Na tyle roślin, co tu widać, miejsca nie mam.

bdan napisał(a)
Trzcinniki piękne, mogły by być

www.ogrodowisko.pl/artykuly/328-kwiaty-i-rabaty-jesieni

W Gąszczu u Tess 10:22, 13 sty 2015

Do góry
Tessko samych dobrych dni w Nowym Roku.
Czytam dyskusję o ciskach, mam takie same spostrzeżenia odnośnie Hilli jak Ewa, usiłuję robić kulki z różnych, teraz przerzuciłam sie na Repandens, który ma więcej poziomych gałązek tak jak baccata. Trudno u nas kupić pospolitego, który by się nadawał na kulkę. Pokażę swoją kulkę, później mogę usunąć fotkę, zrobiłam ją z trzech małych sadzonek Hilli, w rzeczywistości jest bardziej pękata, fotka ją wydłużyła. Na pierwszym planie kulka z Davida. Też była bardziej łysa u dołu, teraz lepiej, ale tendencje takie jak Ewa pisała.

Fajne trawki wybrałaś, mam wszystkie, głowię się nad znalezieniem miejsca dla molini.
Ogród w budowie - nieustającej 10:17, 13 sty 2015

Do góry
Przyjechały do mnie wczoraj, zapakowane w wielkie pudła, przemyślnie z dużą ilością styropianu i tektury w środku. Całe, a przemierzyły samochodem niemal 2000 km, nawet przepłynęły morze.
Wyczekane dwa wielkie glinianie rhubarb forcer, czyli "dzwony" do bielenia rabarbaru i nie tylko. Bo i do endywii i do modraka, na którego nabrałam ochoty po przeczytaniu artykułu Pippy Greenwood w polskim Gardeners' World.
No to teraz jeszcze bardziej czekam na marzec, żeby zacząć pędzić...

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:42, 13 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Anek jakam ja głupia była, ze przez 3 lata kupowałam tylko NIGRA !!!!! Normalnie muszę to szybko zmienic. Cudne te Twoje ciemierniki. I nic mi z tego, ze tak jak Ewa pisze wymagają ceregieli!!!
Zamówiłam same pelne... Prawie...

Jak dobrze posadzisz to z nimi jest zero ceregieli. Jedynie trzeba obciąć wczesną wiosną stare liście, bo się robią brzydkie i mogą mieć grzyba. Zresztą z powodu liści słabo widoczne są kwiaty, wiec jak się je przytnie to ciemiernik zyskuje na urodzie. Ja ścinam jak już kwiaty wybiją się ładnie w górę, albo jak jakiś jest brzydki to wcześniej. Nowe liście co urosną są ładne i nie warto trzymać starych liści (widać które stare). Nie lubią przesadzania, ale ja przesadzałam. I kochają skorupki od jajek.. Już pisałam kiedyś, jednego (Bollene) posadziłam na kwaśnej rabacie, żył tam 3 lata i nie padł.. tylko nie przyrastał, po przeniesieniu na lepsze stanowisko i jak dostał skorupek, to w jeden sezon urósł kilkakrotnie i w końcu zakwitł... Kolejny siedział 5 lat pod klonem (50 cm od pnia), gdzie miał tak sucho, że dziw, że przeżył.. Przesadziłam w zeszłym roku (wycięłam fragmenty bo inaczej się nie dało) i widzę, że rośnie jak głupi
Czasami jakiś ciemiernik może paść z powodu grzyba, al tak się dzieje i z innymi. Jak podejdzie miejsce to może w nim rosnąć naprawdę długo.. to długowieczne byliny, jak piwonie, czym dłużej tym lepiej. Ale ostatnia informacja dla ciebie nie jest dobra
To 2 letnia sadzonka.. takie liście są do wycięcia, zostawiamy tylko to co nowe.

A to rok później... też duże liście do wycięcia...

Lawendowy zawrót głowy 09:37, 13 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Jolu, zrobiłam rysunki (bardzo nieudolnie, ale jakieś są)
Tak wygląda z tujami szmaragd i wiśnią umbrą

A tak gdybyś zrobiła ekrany przycinane - może być prosto jak po prawej lub z łukiem wklęsłym 2. i 3. ekran

Ewcia z mojego okna bardzo mi sie te trzy tuje róznych wysokosci podobały, jednak jsk sie przygladam tym rysynkom to lepiej nad cieciem sie zastanowic , bo zawsze one tskie róznorodne moga róznie rosnac i zrobi sie bałagan

Wole prostote wiec chyba to proste ciecie bez uskokow zreszta kto by to u mnie ciął hihihi

Ewciu dzieki wielkie to dla mnie ogromna pomoc takie kolejne przegadanie
Norweski ogródek... 09:32, 13 sty 2015

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

Uwielbiam zaglądać przez okno
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:08, 13 sty 2015

Do góry
Stresować zawczasu nie ma sensu
bo to i tak nic nie zmieni.
Wyciągnij nasionka z kredensu
i posiej równo na świeżej ziemi.

Przykryj je cienką kołderką
aby się nie przegrzały.
Czasem pokropić trza z wiaderka
za chwilkę kiełki będą kukały.

Ogród tworzony z pasją 09:06, 13 sty 2015

Do góry
Witam
wpadam z rewizytą super że masz taką pasję jak ogrodnictwo. Ja też od małego uczę dziewczynki miłości do roślin
na dobry start
Rozpoznawanie roślin domowych 09:01, 13 sty 2015

Do góry
Proszę o pomoc w identyfikacji tej rośliny. Dziękuję
Moja bajka 08:45, 13 sty 2015

Do góry
Postanowiłam wrzucić to zdjęcie, mimo świadomości brzydoty tej rabatki. Wiosną i latem jest ok. Jest tu sporo funkii i paproci, ale teraz straszy, a szkoda, bo widać ją z okna. Muszę zrobić coś, żeby za rok już tak nie straszyła. Coś zimozielonego musi się na niej pojawić. Wszelkie pomysły na wagę złota
Pasta - wiosną 2014 08:33, 13 sty 2015

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Pasta-lato 2014r

Zapraszam

Latem w moim ogrodzie rządzą 3 kolory biały, różowy i fiolet. W ogrodzie królują hortensje, clematisy,jeżówki.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 08:11, 13 sty 2015

Do góry
tak, to ta z frontu z bramą.

przy samej bramie, która otwiera się na prawo (czerwona linia) dosadzę cisy albo dokonczę żywoplot z tuj aż do światła bramy. Przed nimi miłaby być śliwowiśnia z hostami.
Teraz znowu gdybam nad samym wejściem. Przepraszam ale naprawdę nie potrafię się zdecydować. Stąd natręctwo pytań
na pewno za rok będę mądrzejsza o Waszą i swoją wiedzę.
Uczę się z ogrodowiska baaaardzo dużo ale to nadal powijaki.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:05, 13 sty 2015

Do góry
Przebiśniegi kiełkują na Śląsku Dolnym,
Rannik w Łodzi , och jaki zdolny!
Chyba przyspieszyć trzeba wysiewy?
Przegląd nasionek dzisiaj planuję,
kilka doniczek z ziemią uszykuję,
Na pierwszy ogień pójdą liliowce,
zebrałam latem, może skiełkują.
Takie nasiona nic nie kosztują,
I jak nic z nich nie wyjdzie- to nie stresują.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies