Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 19:17, 01 kwi 2015

Do góry
Katkak , inag,agata19762 , grzeguz, kasiek dzięki za odwiedzinki i miłe słowa

niestety w poniedziałek wieczorem spotkała nas niezbyt miła sytuacja
w dęba na naszym ogrodzie uderzył niespodziewanie piorun... nic nie wskazywało, że będzie burza, wszystko odbyło się błyskawicznie...nagle się ściemniło, przyszła po minucie wichura ...jeden błysk i grzmot...i po wszystkim
piorun spiralnie oskurował drzewo z kory, część kory wybiła w domu okno , reszta była rozrzucona po całym ogrodzie, w domu nikt nawet nie zdąrzył powyłączać urządzeń i popaliło nam sprzęty na ok.5 tyś

drzewo po spotkaniu pierwszego stopnia

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:15, 01 kwi 2015

Do góry
No to jeszcze może jakiś świąteczny klimacik....i spadam do dalszych domowych obowiązków....

To tu... 19:13, 01 kwi 2015

Do góry
MAD napisał(a)
Akcja całodziennego sadzenia cisów odbiła się z lekka na moim zdrowiu. Dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie, które nie chce przejść.

Pomimo tego akcje weekendowe w ogrodzie trwają. W ten weekend działaliśmy może trochę mniej spektakularnie ale to zawsze jakiś krok w dobra stronę.

Z serii w trakcie i po.

I jeszcze szerszy kadr na "ogród" oświetlony słońcem na tle cięzkiego, granatowego nieba... (Na taczki nie zwracamy uwagi bo zdjęcie robione w trakcie prac. )

o w mordę, o mały włos nie padłam w wrażenia
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:09, 01 kwi 2015

Do góry
Za płotem mam nowe "jezioro" i o wejściu na spacer do lasu nie ma co marzyć

Moja forsycja to jakiś obibok nie kwitnie jeszcze...no może teochę zaczyna...
ale to i tak kiepsko w porównaniu do forsycji u Zielonej Marty albo choćby u mojego sąsiada za płotem
Ale za to trawa po tych deszczach nadaje sie już do koszenia - tu porównanie jej wysokości do mojego buta

Lifting starego ogródka 19:05, 01 kwi 2015

Do góry
Ludwiko
masz piękne imię. I ogórd na pewmo też będzie piękny.
Co do przedogródka to wydaje mi się, że posadzenie roślin w linii jeszcze bardziej podkreśli jego długość.
Moja propozycja:
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:04, 01 kwi 2015

Do góry
Fotka dla Karoliny Popcorn - chciałaś zobaczyc moje "wymienione" na nowe 2 kulki bukszpanowe kupione dzieki twojej informacji
Oto one - nie widac które są nowe, ładnie sie wtopiły do pozostałych co ?

Ciemiernik - Helleborus 19:01, 01 kwi 2015

Do góry
ooo te też ładne
to na pocieszenie
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 19:01, 01 kwi 2015

Do góry
Żurawki ożyły po zimie i nabierają koloru

Peonie drzewiaste tez maja sie całkiem całkiem....

Ale generalnie widoki ogrodowe ciągle jeszcze szaro-bure i nijakie

Ogrodowe przygody 18:59, 01 kwi 2015

Do góry
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:57, 01 kwi 2015

Do góry
Zdjęcie poglądowe - prosta linia dochodzi od prawej do tego dużego bukszpana. I właśnie chodzi o to czy włączyć go w linię rabaty?

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:57, 01 kwi 2015

Do góry
patyczki hortensji Anabel w ziemi w zacisznym miejscu

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:56, 01 kwi 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
To masz pięknie i nawet słoneczko a u mnie leje cały czas na zmianę śnieg i deszcz i jest teraz 4 st., ale jakby było na minusie bo jest wiatr, słonka nie ma

Aniu to słoneczko ładne ale tylko przez okno
specjalnie dla ciebie i KasiWB wyszłam na dwór w zimowej kurtce

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:55, 01 kwi 2015

Do góry
Po krokusach juz zostały same liscie ale ciemierniki cały czas kwitną
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 18:53, 01 kwi 2015

Do góry
Ponieważ polatałam po ogrodzie i porobiłam troche porządków po wczorajszej nocnej wichurze to przy okazji wrzucam kilka najaktualniejszych fotek

Tulipany się zpowiadają...

i hiacynty oraz szafirki - te z szerokim liściem też juz tuż tuż....

a żonkile miniaturowe już są

Ogród Loczka 18:52, 01 kwi 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Zima wróciła!!!

Jak mogłeś ją wpuścić?!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 18:51, 01 kwi 2015

Do góry
Waldek 727 książkę na pewno kupię bo mam jeszcze dużo do zaaranżowania
jeśli chodzi o tą rabatę to w zasadzie wiem co mam z nią zrobić, bo mam projekt tej rabatki od Danusi

chodzi mi o linię rabaty biorąc pod uwagę warunki w rzeczywistości tj. chodzi mi głównie o tego wielkiego bukszpana, którego już nie przesadzę.
Projekt muszę nieco zmodyfikować tj. kulki będą bardziej na froncie, bo raz, że Nigry już nie przesadzę, bo boję się że ją stracę, a dwa kulki które są obecnie posadzone są pożerane przez hortki i mus je wysunąć bardziej do przodu. Żwirek dojdzie kiedyś, bo jeszcze na to za wcześnie.

Proszę o podpowiedz w sprawie linii rabaty - czy włączyć dużego bukszpana czy też zakończyć linię wcześniej? tylko, że jak zakończę wcześniej to powstanie klin, który chyba nie będzie wyglądał zbyt pięknie
Ogród z łezką II 18:50, 01 kwi 2015

Do góry
Dotarłam do domu, zdjęcia są. Pawie sięgają mi do ud, gdyby to kogoś interesowało...Trzeba o jakimś mocowaniu do ziemi pomyśleć, inaczej mi odfruną

Piwonie mają pączki, po jednym widać na każdej, ale czy z tego zakwitną?

Do raju daleko - u Ewy 18:48, 01 kwi 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zaraz odpiszę, ale najpierw pochwalę się przesyłką. Chociaż nie jestem z niej do końca zadowolona, bo w naszym dużym centrum ogrodniczym były większe i tańsze egzemplarze. Chyba pojadę poprawić sobie humor takim wypasionym ciemiernikiem

Wszystkie piękne... jak możesz to napisz na PW gdzie kupowałaś
Malutki pod lasem 18:43, 01 kwi 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dzisiejszy dzień był gorszy niż zapowiadali. Deszcz ze śniegiem przeszedł w śnieg i zero stopni A mój M akurat dziś pracował w domu i mógł mi z godzinkę pomóc, niestety nie dało się wyjść. Jak tak dalej pójdzie, to do świąt nic się nie zmieni na moim pobojowisku. No i na dodatek schlapało mi okna, które wczoraj umyłam.

Widzę, że u Ciebie dokładnie jak u mnie. Ja biegam z dodatkową agro i przykrywam moje wschody pod folią.
Ogród Mirelli 18:37, 01 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Posadzone kuleczki

Hej
czy zgodnie z planem ze strony 19 przed trzmielinami mają być hortensje? Jeśli trzmielinki masz wysokość 1,20m to moim zdaniem pozostają Ci mniejsze odmiany hortensji np. Little Lime i trawki na przód. Stipa mogłaby być.
Większe odmiany hortensji po 2-3 sezonach przykryją Ci trzmielinowe kulki. Chyba, że co roku wiosną będą dośc silnie cięte.
Poza tym odpowiadając na Twoje pytanie dot trawek mniejsze odmiany miskanta Yakushima Dwarf (do 1,0m) lub stipa tirsa z delikatniejszych, zwiewnych (ok 80cm)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies