Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 04 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale czyściutki jest, musi czyjś...

Ostróżki mi zdychają...i floksy...i lilie...zalania długiego i powtórnego nie zniosły

Ostróżki przytnij, to co zdycha też...... wykop to wszytko z bryłą ziemi...niech obeschną, jeżeli są jeszcze w wodzie. Wsadź do doniczki , podlej topsinem, a potem previcurem lub na odwrót.. co 7 dni.. Podlej bez różnicy czy w doniczki wsadzisz by przeschły korzenie i sie przewentylowały czy w gruncie.
Odżyją.. to silne rośliny, co najwyżej kwitnienie będzie do niczego..

Dalej optuję byś zrobiła podwyższona rabatę.. bo co roku będziesz miała powtórke z rozrywki...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:28, 04 lip 2013

Do góry
Ale czyściutki jest, musi czyjś...

Ostróżki mi zdychają...i floksy...i lilie...zalania długiego i powtórnego nie zniosły
Ogród z łezką 11:00, 04 lip 2013

Do góry
Już wczoraj było widać co się udusiło w ogrodzie...
ostróżki, nawet ich koloru nie zobaczyłam,
floksy też ledwo zipią, pewno dogorywają,
część astrów,
jodła jeszcze niewyraźna.
Natomiast luiski i new dawn stoją na baczność i nie widać po nich zalania.
Ogród... reni 22:24, 03 lip 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Reniu róże cudne. Malwy też lubię, ale coś nie mam do nich szczęścia, chorują i następnego roku już się nie pojawiają, więc dałam sobie z nimi spokój.
A co to za floksy, takie niskie, czy tak zdjęcie zrobione, teraz kwitną?

Witaj Aniu, dziękuję...floksy są niziutkie i teraz kwitną, kupione na targu więc jak to bywa nazwy brak... Pan tylko powiedział, że to floksy i że kwitną długo, zobaczymy
Ogród... reni 22:17, 03 lip 2013

Do góry
Reniu róże cudne. Malwy też lubię, ale coś nie mam do nich szczęścia, chorują i następnego roku już się nie pojawiają, więc dałam sobie z nimi spokój.
A co to za floksy, takie niskie, czy tak zdjęcie zrobione, teraz kwitną?
Ogród... reni 22:11, 03 lip 2013

Do góry
i takie tam...

czosnki przekwitły

liliowce

floksy
Nasz mały raj na ziemi :) 12:53, 03 lip 2013

Do góry
Rysióweczko jeszcze jedna fotka dla Ciebie Tak wyglądają moje przycięte po kwitnięciu floksy Z pewnością to im nie zaszkodziło Wyglądają o niebo lepiej

ogrodoweimpresjejolki 11:12, 03 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
A irysek to teraz?
Floksy i irysy kwitną w tym samym czasie!

A pogoda, to chyba dzisiaj śródziemnomorska w całej Polsce!

Jeśli chodzi o irysek to tylko wspomnienie

A wczoraj po drodze takie widoki

ogrodoweimpresjejolki 11:01, 03 lip 2013

Do góry
A irysek to teraz?
Floksy i irysy kwitną w tym samym czasie!

A pogoda, to chyba dzisiaj śródziemnomorska w całej Polsce!

Ogród z łezką 08:04, 03 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kasiu, rozejrzę się na giełdzie za białą, ale to chyba dopiero wiosną, niech ta Twoja się rozrośnie porządnie, bo duża kępa jest ładniejsza. Patrz... moje floksy

Tylko ta różowa taka wyrośnięta...bordowa i biała z tych mniejszych.

Twoje floksy (moje też) bardzo ucierpiały przez wodę, nie wiem co z nich będzie. To dziwne, bo przecież lubią wilgotno...Od dołu żadnego listka nie ma. Jednak nadzieję mam, że żyją
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:28, 03 lip 2013

Do góry
giza napisał(a)

Moim zdaniem to "białe, wysokie" to floksy

floksy też ładnie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:13, 02 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie miałam pojęcia, że można zrobić pergolę z dwuskrzydłowych drzwi ... hmmm ... z rozebranej "Norki" mam takie w garażu )))))))) ... zastanawia mnie co to to białe po prawej ... ładne i wysokie ...

źródło http://pinterest.com/pin/497577458800285737/

Moim zdaniem to "białe, wysokie" to floksy
Ogród z łezką 20:27, 02 lip 2013

Do góry
Kasiu, rozejrzę się na giełdzie za białą, ale to chyba dopiero wiosną, niech ta Twoja się rozrośnie porządnie, bo duża kępa jest ładniejsza. Patrz... moje floksy
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:00, 02 lip 2013

Do góry
mój angielski zakup - dzisiaj dopiero posadziłam z wielkim namaszczeniem

floksy w lipcu muszą być w ogrodzie

czas tawułek fajne są w towarzystwie host i paproci

już kilka lat mam tą różę i zastanawiam sie jak wiekowe są róże

Piaskownia na zakręcie 10:58, 30 cze 2013

Do góry
A ja czekam i czekam na floksy, nawet pąków jeszcze nie mają, a Twoje już kwitną

Mam niebieskie i czerwone, tylko czerwonych jeszcze nie widziałam jak kwitną, ciekawe jaki będzie naprawdę kolor
Ogród z łezką 20:11, 28 cze 2013

Do góry
Roślinki czekają

a na ogrodzie tak

łezka jest cała pod wodą, kamyczki w wodzie (chyba nie widać tego na zdjęciu), lilie, floksy,tawułki, trawy...wszystko jest w wodzie, ździebełka trawki tylko wystają...

Nie mam słów...a jeszcze ma padać kilka dni...
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 28 cze 2013

Do góry
od kilku dni wpadam na moment coby sę rozpatrzyć co się dzieje na słonecznym wzgórzu - kwitnie Ci wszystko wcześniej - floksy np. czy jeżówki
no lilie to wiadomo - ale jak to możliwe że na tylu stronach wpadło mi w oko info najważniejsze że zostaniesz babcią -

pozdrawiam - młoda babcia . /znaczy ja /

a ptaszki rewelacja - dzieci lubią patrzeć na ptaszki
Ogrodowe skarby 14:16, 28 cze 2013

Do góry
Betka napisał(a)

Dzięki Agnieszko za podpowiedzi

Do tej stodoły moim zdaniem styl wiejski pasuję więc chyba tego będę się trzymać.

PS już widzę te firaneczki

Trzymaj się, trzymaj! Już widzę te malwy, łubiny, słoneczniki, rudbekie, floksy wysokie i jeszcze tysiąc innych, a ponad nimi króluje róża. Będzie pięknie, a firaneczka jeszcze to podkreśli. Już się nie mogę doczekać zdjęć.
Żywopłotki cisowe. 17:26, 27 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No nie wiedziałam Haniu, że floksy można uszczykiwać a moje takie ogromne kępy w tym roku szczególnie bo ciągle mokro u nas.Podlałam moje horti wg.Twojej receptury i mam wrażęnie, że pąki w oczach rosną Pozdrawiam serdecznie

Danusiu ja w ubiegłym roku dowiedziałam się od koleżanki i jeszcze o astrach Novi Belgi, czy inne odmiany też można kosiarką wiosną przejść, nie będą wyrastały wysokie.
Budleje wiosna wyłamuję to wiedziałam dawno.
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:25, 27 cze 2013

Do góry
Cudny masz ten przetacznik, czy szybko sie rozrasta? Nawet floksy juz u Ciebie kwitną no i nie wiedziałam , ze trzeba uszczykiwiac no zas człowiek mądrzejszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies