Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Może niedoskonały ale.....

Może niedoskonały ale.....

Ola54 21:57, 02 sie 2013

Pelargonie

nowe przyrosty na Rose de Molinard

2 Hortensje Tardivy

Hortensja Limeligt

dyha 22:56, 02 sie 2013

Oczywiście nie tylko róże masz piękne - cały ogród zachwyca. Mnie jakoś w tym roku radość z róż opuszcza. Dwa razy miałem zalany swój ogród przez rzeczkę płynącą za płotem, do której w razie potrzeby wrzucam pompę. Przykro było patrzeć jak od deszczu wiele róż pływało w brudnej wodzie. Obecnie też aura raczej im nie sprzyja, albowiem (przynajmniej u mnie) nie wyglądają one tak jak kiedyś wyglądały - są jakieś smutniejsze i zawsze niemal z jakąś skazą na liściach czy płatkach. Hortensji również mam kilka, liatry czy odętki itd. Jednak pójdę chyba w kierunku "krzaczków" typu pęcherznica, krzewuszka, irga, berberysy, ogniki czy mahonie. Może i łatwiej będzie je utrzymać, bo w dużych ogrodach trudno walczyć z chwaściorami. Podziwiam i pozdrawiam cieplutko
Ola54 18:54, 04 sie 2013

dyha, u mnie pisaki więc dołki pod róże tylko "zaprawione" i jakoś sobie dają radę.Woda szybko wsiąka i nigdy nie miałam stojącej wody.Ciężka sprawa idealny "podkład"
Też idę teraz w ubieranie ogrodu w to co mniej uwagi wymaga Pęcherznice, krzewuszki mam i się sprawdzają czyli mogę je dalej dosadzać

Brzoskwinia- pomimo starań nie polubiła nas.Jesienią wytniemy to co zostało. Szkoda bo owoców miewała sporo.To jej ładniejsza strona

ptasia stołówka już się zapełnia
JoannA 23:11, 04 sie 2013

U nas Michalino sucho i upalnie. Biedne roslinki, biedne zwierzęta i ptaki.
W mojej stołówce oskubały już owoce bzu pierzastego, jarzębiny i dobrały się do borówki amerykańskiej.
Piękna limka Michalino, jestem zauroczona tymi hortensjami.
pozdrawiam
Ola54 23:25, 04 sie 2013

Joasiu, u mnie w nocy padało i to mocno, teraz też się szykuje . Pewnie starczy na jakiś czas wilgoci .Ptakom porobiłam kilka poidełek z których korzystają.Psom też dogadzam nawet biednego psa sąsiada "raczę wodą" bo właściciele ...szkoda słów. Ciężkie lato .
Limonkowa chyba najładniejsza ze wszystkich jakie posiadam.
00:44, 05 sie 2013
Też miałam taką dorodną brzoskwinię...miałam...już wycięte drzewo..pozostaje tylko oblizać się ..
Lato daje się wszystkim we znaki,u mnie też pełno pojemników z wodą dla ptaszków.
Dobrej nocki
Ola54 07:33, 05 sie 2013

Anulko, też mi szkoda tym bardziej,że jak zaczęła chorować to owoców było coraz więcej.Pewnie ten wysiłek jej zaszkodził
Szkoda bo na kolejne [jak posadzimy] znowu trzeba będzie czekać
Ola54 12:49, 05 sie 2013

Jedna z kordylin dostała ciężka donicę [wyszperałam na starociach,lubię takie okazje]
druga jeszcze w starym garnku

paprocie trochę ucierpiały od suszy a oleander nadal ma żółte liście

reszta w porannym słońcu ma się dobrze

chociaż już wszystko zarasta trawa
ale nie kazałam kosić w te upały
Ola54 13:07, 05 sie 2013

Kwitną
Baron Girod l'Ain

Od lewej FJ Grotendorst, Margaret Hilling, Pink Grotendorst

Margaret Hilling

FJ Grotendorst

Stanwell Perpetual

Chcago Peace

Comte de Chambord

White Haze

Leonardo da Vinci

Lavende Lassie wypuściła wysokie pędy
Ola54 13:15, 05 sie 2013

Która ładniej pachnie-

wnuczka ma dylemat

wybrała lilię, floksy jej nie podeszły

Ja wybrałabym obydwa zapachy no ale.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies