U mnie przed chwilą deszcz ze śniegiem leciał
W ogrodzie nawet nie mam jak popracować ale za to zakończyłam porzadki w domu i już się świąteczne zrobiło
To mogę zajechać po parę siewek ciemierników tych białych. Wiem, że trzeba trochę poczekać na takie kwiaty jak u Ciebie, ale mi się nigdzie nie śpieszy... Są cudne
musiałabym chyba poszperać mocno w starych zdjęciach
kupowałam je wiosną 2012 lub latem 2011 , w tamtym roku jak zmieniałam zawijasową to pytałam Finkę o nią na podstawie zdjęcia
powiedziała że to chyba Aureola
Te duże kępki były takie jak te malutkie przy lini kamyków. Chciałabym utworzyć w tym miejscu taką włochatą poduchę. POki co nie wiem jak zachowuje się w perspektywie dłuższej niż te 3 lata. Jak się rozrośnie nadto, będę sadzonki sprzedawać
jak dbam? nie robię nic szczególnego, dostanie czasami florowitu przy tzw okazji, i woda, nic więcej. Na zimę zostaje z liśćmi, wiosną nisko przycinam.
Taka sama poducha marzy mi się pod cisowym bosajem
zdobniczkę miał a teraz po zimie taką "coś" na pniu ...
Podejrzewał, że zbyt wcześnie pokusiłam się na oprysk olejowy a był spadek temperatury i może dla tego albo jakiś pieron czytaj grzyb … już sama nie wiem ale tak to wyglądało:
Dziewczyny zaznaczyłam na szkicu najważniejsze rośliny w ogrodzie
Hortensje będę przesunięte bliżej płota,wgłąb tej rabaty.
Kulki są fajne i z Ice Dance dają ładne połączenie ale nie będę miała w ogrodzie żadnej formy kulistej...nawet śliwy wiśniowe na przedpłociu chcę prowadzić w ekran...
Zastanawiam się tylko czy jeśli dam ten żywopłot zamiast kulek bukszpanowych to nie będzie dziwnie to wyglądać, taki oderwany nie wiadomo od czego?? Po prawej i lewej stronie będzie sąsiadował z niskimi trawami...a jednak kulki mają już sporą wysokość...