Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:08, 28 sty 2015

Do góry
Karol nie masz wyjścia musisz sobie go zafundować

Kasia szczepione często tak maja ta po prawej z sadzonki idzie prosto
stopień podgięcia igieł jest bardzo zmienny

ta jodła przebija je o głowę - jodła kalifornijska Argentea
Ogród Beaty 21:04, 28 sty 2015

Do góry
witam po świątecznej przerwie czas i chyba zacząć planować nasadzenia na ten rok zostało jeszcze kilka miejsc do obsadzenia między innymi ta rabata ze szpalerem śliw wiśniowych. Chciałabym przed nimi dosadzić róże w kolorze jasnego różu, nie za niskie tylko kompletnie nie wiem jakie? Rabatowe to chyba będą za niskie no i coś jeszcze do tych róż albo niebieskie ostróżki albo werbenę patogeńską. Jak ktoś ma jakąś koncepcję to zapraszam Dodam jeszcze tylko tyle ,że po lewej stronie wzdłuż posadziłam berberysy admiration, musiałam je tam posadzić bo w cieniu mi marniały na zdjęciu ich nie ma bo fotka była robiona przed ich posadzeniem dodam jeszcze tylko ,że ten zielony krzaczek po lewej stronie to pęcherznica i zawijasek z bukszpanu
Mój nowy stary ogród 20:53, 28 sty 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Jestem Tośka

Tośka powaliła mnie na łopatki, ale superowa ta Twoja Tośka.

Znalazłam różyczkę, rośnie z Lariską, której ja nie mam :

/No, a to zdjęcie dopełniło wszystkiego, ale słodziaki. Przecudne. Każdy mały zwierz jest taki słodki

Dorotko, jak długo masz różę burgundy i ile urosła u Ciebie na wysokość ?
Kosolkowa Pasja 20:50, 28 sty 2015

Do góry
Wiśnie umbry zimą..

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 20:48, 28 sty 2015

Do góry
W części jadalnej znalazły miejsce talerze, leżały kilka lat nie wiedziałam gdzie je umieścić.

tu bliżej widoczne.

Do bilelotów to mam słabość, aż boję się pokazywać.
Szkoda wyrzucić, powinnam zacząć sprzedawać na Kole.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:44, 28 sty 2015

Do góry
witam wszystkich zaglądających na ogrodowisko. Załączam pytanie o pomoc i mam nadzieję ,że ktoś będzie miał jakiś fajny pomysł na dokończenie małej rabaty Rabata wygląda następująco: po lewej stronie rosną annabelki , między nimi na jesieni wsadziłam narcyzy dalej jest pęcherznica a przed nią są trzy trzmielinki i niżej tawuły " japanese dwarf". chciałam między tawuły i za trzmielinkami posadzić turzyce a przed tawułami dać żurawki. Czy to będzie dobre zestawienie ?
Kiedyś będzie tu ogród 20:37, 28 sty 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
...
Ja jednak dorzuciłabym białą i Strawberry Shortcake, taka biało różowa. Szybko się rozrasta

Masz tu namiar na sklep z jeżówkami, wypróbowany. Dbają o klienta i cenowo tez przystępnie

http://www.sklep.bylinowyraj.pl/rozwin/jezowka_-_echinacea/0

Najważniejsza jest gleba dla nich. One lubią żyzną wilgotną, ale nie mokrą ziemie. Korzenie nie mogą być w wodzie.

Mam nadzieje, że Ci pomogłam...

Ewo bardzo mi pomogłaś, bardzo ci dziękuję. Wstępnie rozważałam Caribbean Green. Jakoś nie wpadłam na niby proste rozwiązanie z białą jeżówką. Bardzo mi się podoba też pomysł połączenia z drugą- biało-różową.
Tu gdzie będę sadzić nie ma problemu z nadmiarem wilgoci.

Bylinowy Raj znam, kupowałam już u nich u nas na targach i byłam bardzo zadowolona.

Dziękuję.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 20:35, 28 sty 2015

Do góry
Dekalog ogrodniczy wydrukowany i wklejony do mojego ogrodowego zeszytu ☺
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 20:35, 28 sty 2015

Do góry
Dziś odkryłam ten wątek. Piszecie nie wyobrażasz białej kuchni, bo latanie ze ścierką.
Nie planowałam w tym roku wymiany kuchni ale w ostatniej chwili podczas remontu zaczęło razić to co było i szybka decyzja zmiany.
Były czarne szafki z białymi dodatkami i czarna podłoga.
Teraz odwrotnie białe szafki czarny blat, szaro/popielata podłoga.
Wreszcie mogę powiedzieć mniej latam ze ścierką i mopem.
Czarne to dopiero mycie było.

Jeszcze stół do wymiany na węższy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:28, 28 sty 2015

Do góry
Moja róża Nostalgia jest z trawami i wygląda dobrze Ale trawy sztywne. Nie lecą na różę.

Przed róże możesz dać taki kawałek obwódki z bukszpanu, ale w rabacie, a przed buksem coś, ale nie na całości.. hmmm myślę głośno..
Co te forum ze mnie wyprawia... zastanawiam się co i gdzie posadzić.. u siebie kupuję co się podoba i potem myślę co z tym zrobić

To foto robione przez ciebie

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:24, 28 sty 2015

Do góry
Na dziś wystarczy ogrodowych działań

Zostawiam dla Ewy moją tawułę na przedplociu

a dla wszystkich coś z 21 lipca

a było dziś o zółtym

a pomarańcz jeszcze "lepszy" od zółtego

pozdrawiam

Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:23, 28 sty 2015

Do góry
Witam,

Małgorzato_s z Buczkowic rzeczywiście niewiele nas km dzieli, jak następnym razem będę jechać do Żywca to będę się oglądać za słupem obrośniętym trzmieliną i milinem, obym tylko wypadku przy tym nie spowodowała bardzo ładna ta trzmielinka mam ją również w ogrodzie, znam jej zalety ale widać nie wszystkie, nie wiedziałam, że tak ładnie może obrosnąć drzewo jak u Ciebie. Pozdrawiam.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Małgorzata_s wita Małgorzatę_s Mamy te same inicjały i 12 km do siebie. Widząc twojego słupa i czytając że do Żywca jeździsz skojarzył mi się słup na tej właśnie drodze obrośnięty trzmielina i milinem.
Jak ostatnio jechałam to rzucił mi się w oczy. Wygląda super Mam wiele trzmielin na płocie, na drzewie i
Bardzo je lubię. Mam dwie wysokie które mogę oddać są zimozielone
Tutaj drzewo pokryte trzmielina
Tutaj na płocie

Daj znać jak zobaczysz to usunę
Kiedyś będzie tu ogród 20:18, 28 sty 2015

Do góry
roma2 napisał(a)
...A co tam, sarna też człowiek.
Prawda, że z takim podejściem inaczej patrzy się na te nienażarte bestie...
Ale drzewka też owinęłam...

roma2 napisał(a)
Jeśli chodzi o staw, to jak tylko coś małż będzie działał, dam znać.
Jakbym przegapiła to krzycz...
Pozdrawiam.
Ogrodowa zachciewajka :) 20:14, 28 sty 2015

Do góry
Mam pytanie. Czy to drzewko nn dobrze rośnie? Rok temu puściło spory przewodnik, który dziwnie sie zagszcza na górze. Tak ma być? Czy coś mu się mogło stać?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:14, 28 sty 2015

Do góry
Łukasz z rysowaniem to u mnie gorzej...
Z sąsiedztwem dla róż to też nie najlepiej... ale róże z bodziszkami mi się podobają. Można je obsadzić kocimiętką.. zanim róże zakwitną to kocimiętkę przytniesz na niziutko i róże będą mieć przewiew powietrza. Za kocimiętką ale w sąsiedztwie róż można dać bodziszka innego, one kwitną w czerwcu i będzie jak na inspiracji
Do róż trawy?? Nie mam pomysłu jakie. Róże nie lubią jak je coś zarasta bo zaraz chorują. A trawy jednak maja swój wymiar.. rozplenice jak już to z niższych i kawałek od róży. Może stipa??
Przy drzewach i za nimi dałabym cieniolubne. Od pobytu w Wojsławicach chora jestem na łan Ice Dance.. nawet kompletny cień trawie nie przeszkadza..

Na brzeg bym dała mniej rodzajów, ale w środku plamy.. już różne..
Na brzeg słoneczny nadaje się rdest, za nim koniecznie niskie różowe jeżówki (razem wyglądają bomba), moje nowe odkrycie bodziszek kantabryjski Karmina.

Szałwia, kocimiętka jak przekwitnie jest brzydka... nie na brzeg..

Pysznogłówki ale małymi plamami, bo jak przekwitną to też są brzydkie.. ale jak kwitną to są fajne

Ogólnie chyba taki układ będzie lepszy.. i wiadomo, że wszytko będzie się przenikać góra dół.
Dla mnie roślin na rabatę nie jest za dużo.. Ale widziałeś mój ogród i wiesz co ja mam

Edit.. dałam na brzeg rabat obwódki bukszpanowe, ale ogólnie wolałabym bez nich.. niestety z powodu psa muszę coś dać by zasłonić płotki Jak bukszpan urośnie to siatki założę za bukszpanem. Najbardziej lubię jak z rabat się wylewa i widać do samego dołu kfiotki...
Wyjątek stanowi obwódka przy różach białych.. z szałwią od Finki i niskim przywrotnikiem.. to możesz skopiować
Ogródek w którym klon osłupiał:) 20:07, 28 sty 2015

Do góry
Małgorzata_s wita Małgorzatę_s Mamy te same inicjały i 12 km do siebie. Widząc twojego słupa i czytając że do Żywca jeździsz skojarzył mi się słup na tej właśnie drodze obrośnięty trzmielina i milinem.
Jak ostatnio jechałam to rzucił mi się w oczy. Wygląda super Mam wiele trzmielin na płocie, na drzewie i
Bardzo je lubię. Mam dwie wysokie które mogę oddać są zimozielone
Tutaj drzewo pokryte trzmielina
Tutaj na płocie

Daj znać jak zobaczysz to usunę
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:05, 28 sty 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...wizytówka mnie zachwyciła...najpierw na smartfonie w wolnej chwili teraz na większym ekranie oglądam wypatrując szczegółów
...mam pytanie o kilka roślin które mnie zainteresowały i proszę wybacz jeśli już kiedyś gdzies odpowiadalas...chyba je przegapiłam...
...co to są te niskie różowe kwiatuszki? Zawciag?

I jeśli możesz podać nazwę tych tulipanów...

i kolejne różowe...

...z góry dziękuję za pomoc
...pozdrawiam

Agnieszko,

toto różowe to zawciągi.

Burgundowe tulipanki to Virdiflora Violet Bird.
Jasnoróżowe to China Town.
A ta ostatnia bylinka - zapomniałam nazwy cholewcia….

Pozdrawiam

Prawie - jak ogród 20:04, 28 sty 2015

Do góry
Ponieważ u mnie ni to zima, ni to wiosna postanowiłam powspominać letne widoki.
Mój taras w zielonej odsłonie...

Ogród w Tarnowie 20:00, 28 sty 2015

Do góry

Ogród w Tarnowie 19:58, 28 sty 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

A gdzie Twoje lampkowe ozdoby na Święta? Zawsze było tak pięknie!

Kasiu dopiero teraz zrobiłem kilka fotek bo wczesniej było mało śniegu i nie byłoby takiego efektuSorry.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies