Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek w którym klon osłupiał:) 17:47, 28 sty 2015

Do góry
Zrobiłam projekt "szkieletu" ogrodu. I tak: podmurówka przykryta żywopłotem z cisu lub bukszpanu.

W miejscu gdzie jest słup myślę o kupieniu wysokich cisów i zrobieniu mojemu klonowi takiego jakby "pokoiku" dodatkowo cisy zasłoniłyby słup energetyczny.

W miejscu nad okręgiem z kostki powstają piętra. najwyższe z cisu
niższe z traw i kwiatów kolejne z cisa a najniższe graniczące z kostką jest obsadzone jednym gatunkiem trawy. Obok oczko obsadzone 1 gatunkiem trawy i żurawkami.

Ścianka ogrodowa na obrazku symbolizuje słup.

Proszę o opinie czy idę w dobrym kierunku czy też błądzę we mgle.
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:34, 28 sty 2015

Do góry
Grażyna , Ewa wysłałem

Kasia przez tą różnorodność mam wciąż bałagan i brak "szlifu" ogrodowego ale widocznie tak lubię
zapraszam częściej - od wiosny podejmuję heroiczną próbę uporządkowania bałaganiku

tutaj właściwie to tylko buk i wiąz bez przeprowadzki

jodły koreańskie:
jodła Cis...................................................................Brillant (chyba)

2x Silberlocke

Komendówka 17:09, 28 sty 2015

Do góry
Na szybcika z pracy bo laptopik domowy padł!!!!
Ogrodowiskowo, bo kwiatki są!!!!
Dzieło mojej siostry, bo ja do robótek takowych raczej maślane łapy mam.

Firaneczki w domku ogrodnika.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 16:58, 28 sty 2015

Do góry
I tego się trzymajmy. Nic więcej nie możemy. Tylko, a może aż, zadbać by czuły się szczęśliwe i kochane te nasze zwierzątka.
Ja pożegnałam moje cudowne seterki

Boli, ale staram się zadbać o kolejne psie i o co sama się nie podejrzewałam (!) kocie "nieszczęscia". Dla mnie szczęścia!!!
Kosolkowa Pasja 16:55, 28 sty 2015

Do góry
Wciąż kombinuję z garden composerem. Oczywiście nie wszytkie rośliny które bym chciała są tutaj (albo troche dziwnie wyglądają ) ale:

tak mniej więcej będzie wyglądała moja rabata tzw. "zimozielona" - dodam tylko byliny i cebulowe (ona będzie przedłużona jeszcze w prawo później)

a tu widok z tarasu - po prawej jakoś tak bedzie rabata z brzozami na wzór rabaty Any https://www.ogrodowisko.pl/watek/674-any-ogrod-maly-czyli-wygrana-walka-z-ugorem?page=1666 (tu tylko są tak lużno wrzucone, bez szczegółów pod brzozami i bez konkretnego kształtu), może jeszcze bardziej wysunięta w trawnik, za nią - w str garażu może kiedyś jakieś oczko.. Nie wiem jeszcze. Przed garażem (gospodarczym) elmshorn (przy prawej róży jeszcze trzeba coś dodać, tam z tyłu są i jakoś trzeba tak wykombinować zeby było przejscie do tyłu do kompostownika ale żeby jak najmniej było widać i po lewej od garażu też rabata ale jeszcze bez koncepcji. Tak więc pergola z giardiną za huśtawkę nie będzie zasłaniała widoku na rabatę brzozową, na której mi zależy

PS. Garaż będzie przemalowany i obrośnięty winobluszczem, bluszczem..
Wilcza Góra 16:40, 28 sty 2015

Do góry
a dla odmiany, po kwiatkacha, znów ptaszki
dziś Mazurki (Passer montanus) w Wilczej stołówce
od wróbli różnią się tym, że samiec wróbla ma szarą górę głowy (ciemię/czapeczka)a mazurki mają brązową czapeczkę ; mazurki mają też bardzo charakterystyczną czarna plamę na policzku

W ogródku Iwony 16:32, 28 sty 2015

Do góry
grazyna napisał(a)
Iwonko, chwilowy atak zimy może potrwać do połowy lutego ale co tam niebawem wiosna

Połowa z tego śniegu juz stopniała. I znów jest plucha.

Właśnie sobie uświadomiłam, że wczoraj minął rok mojej obecności na forum. Rok bardzo miły, wiele nowych znajomości, wizyta u Bogdzi i u Basi (najpierw Basia u mnie), mnóstwo ciekawych informacji, pięknych zdjęć no i ta niepowtarzalna atmosfera. Dla wszystkich którzy tu zaglądają oficjalnie i anonimowo moje ulubione kwiaty
[/img]

Mój 4 arowy azyl... 16:21, 28 sty 2015

Do góry
Na działce nie byłam już ponad tydzień, ale fotkę z ogródka przed domem mam

Mój 4 arowy azyl... 16:20, 28 sty 2015

Do góry
Wypadłam z rytmu i nieprędko go złapię. Poprawię się jak wnuki wyjadą, bo teraz absorbują czas. I mimo niesprzyjającej pogody, bo ponuro i siąpi, to staramy się, aby trochę tej niby-zimy zaznali.

Na rozgrzewkę przygotowalam im zapiekanki

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 15:50, 28 sty 2015

Do góry
ja miałem Tobie pokazać swój las , ale w sanatorium tak net chodził , że jeszcze napisać coś nie było problemu , ale załadować zdjęcie to już kosmos

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 15:32, 28 sty 2015

Do góry
a z planów ogródkowych, to w tym roku jeszcze chciałabym się jakoś z boku osłonić, tuje nie wchodzą w grę z przodu będą serby (ich zadanie zasłonić kosz), z tyły też chciałam powtórzyć serby i może trochu bluszczu puścić na siatkę??? plan póżniej postaram się skończyć i załączyć ... naoglądałam się ostatnio zaś u dziewczyn i tak tęskno mi za moim ogródkiem, żeby w końcu był

tutaj domek 4 m od granicy (plus opaska z kostki i mała skarpka także wąskie przejście jest dlatego myślałam o bluszczu)
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:26, 28 sty 2015

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:25, 28 sty 2015

Do góry
Proszę bardzo Kasiu
Moja jedna z ulubionych bylinek rutawka orlikolistna, różowy tez łagodzi zimową chandrę

w towarzystwie chabrów
Ranczo Edy 15:23, 28 sty 2015

Do góry
Ciemierniki , skalnica i goździk

Skąpana w słońcu 15:23, 28 sty 2015

Do góry
Kasial napisał(a)
Witam się w nowym wątku.
Kawał roboty za tobą i kawał przed Tobą. Kibicuję i zaznaczam
Bardzo podoba mi się zestawienie burgundu i kremowego
Pozdrawiam

witaj Kasiu

Razem przywołajmy wiosnę

Ranczo Edy 15:22, 28 sty 2015

Do góry
A tu wiosna zimą

Ranczo Edy 15:20, 28 sty 2015

Do góry
Podcięte choinki i jeszcze będą podcinane trochę łyso ale wole na razie to niż się ich całkiem pozbyć

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:20, 28 sty 2015

Do góry
Pozdrawiam popołudniowo

Ciekawy jestem Lili w tym roku co pokażą szczególnie tej 1 bo miała 58 kwiatów na jednym pędzie

Laur 15:10, 28 sty 2015

Do góry
Wrzucę dziś po pracy. Co to są "kąciki liściowe"?

Edit:
Tak wygląda mój laur a raczej jego smutny koniec

Zdjęcia mogą być dość duże (2,5 mb). Będę wdzięczny za pomoc.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:07, 28 sty 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Na poczatek nowej strony.....znalazłam dzisiaj w mojej ogrodowej galerii, moje najsłoneczniejsze wiosenne fotki, bo pragnienie i tęsknota za słońcem i wiosną coraz większa

Agatka ja proszę o jeszcze, już mi się nastrój poprawił.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies