Weroniko i ja muszę na śnieżniki jeszcze poczekać, to jest cebulica, jak ja bym chciała popracować w ogrodzie, mam jeszcze tyle tam do zrobienia ale prace tunelowe są ważniejsze i są bardziej pracochłonne więc ogród odstawiam na dalszy plan
nie wspomnę już o trzmielinach na pniu, te z dużymi listkami
porażka okropna !!!!!!!!!
mam 4 sztuki w takim stanie ...
pierwsza zima za nimi
miedzianem je opryskałam przy okazji
nie wspomnę już o trzmielinach na pniu, te z dużymi listkami
porażka okropna !!!!!!!!!
mam 4 sztuki w takim stanie ...
pierwsza zima za nimi
miedzianem je opryskałam przy okazji
Sliczna przylaszczka, u mnie jeszcze nie kwitnie. Może nie zakwitnie bo zmieniłam jej miejsce, a one chyba nie lubią przesadzania. Mam jednak cichutką nadzieje, że jeszcze zakwitnie. Daj znać, a my czekamy.
Kolejny działkowy dzień. Mimo, że kondycji brak, sporo zrobiłam.
Wykopałam dużą kępę lawendy, co rosła tuż przy róży. Znalazłam jej inne miejsce. Przesadziłam też ładnie ukorzenionego bukszpanika, Louis Odier dostała podporkę z odzysku, no i dalsze czyszczenie rabat za mną. Tak byłam zajęta, że o robieniu fotek nawet nie myślałam, ale zaczynający kwitnienie wrzosiec różowy uwieczniłam
A ja oprócz różnych fajnych prezentów urodzinowych dostałam również ciemiernika podróżnika , co to przyjechał do mnie specjalnie aże z Gardenii noo i dziś , ponieważ mi troszku lepiej ,włączyła mi się żyłka upychacza .. Robiłam ciemiernikowi przymiarki.....
Zobaczcie
Ze skimmią kwitną w tym samym czasie a i kolor kwiatów jest bardzo podobny
Z bronze form też mi się podoba .. A ponieważ ma on z tej rabaty pójść aut , to mogę połączyć obie koncepcje i mieć i skimmię i bronze form i ciemiernika w jednym miejscu ciekawe czy nie przekombinuję ??
Proszę Danusiu o opinie na temat moich planów. Rzut z gory to plan rabat, a pod spodem skarpa. Nie wiem czy zaproponowane rośliny przeżyją od strony południowej???
SKARPA:Całość w irdze major, do tego coś na pniu (trzmielina lub cyprysik), skarpety z Carex Everest White lub Hakonechloa macra "Aureola", a przy schodach na dole rozplenica. Obwódka z bukszpanu. Po bokach pergoli - trawy w donicach lub coś pnącego.