Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 15:52, 29 mar 2015

Gardener27 15:58, 29 mar 2015

Agcia napisał(a)
Łoo jaka czadowa rozsada pięknie trawki wyglądają. Ja też planuje siać dmuszka ale zostawiłam go na kwiecień. Będzie raczej w doniczkach niż na rabatach.

Mam jeszcze do rozsadzenia jednoroczną rozplenice i wieloletnią Nie wiem gdzie ja te wszystkie trawy poupycham ale jakoś będę musiał to ogarnąć
Dmuszek bardzo szybko wylazł i rośnie w ekspresowym tempie Nie mam jeszcze na niego pomysłu Widziałem że Anglicy sadzą go w kompozycjach doniczkowych i bardzo ładnie się prezentuje
Gardener27 16:06, 29 mar 2015

AgataBC 16:08, 29 mar 2015

No właśnie tak sobie widzę tego dmuszka w doniczkowych kompozycjach miałam go kiedyś w mojej łące kwietnej ale tam go mało było widać- trzeba by go więcej wysiać, żeby był efekt.

Gardener27 16:13, 29 mar 2015

Agcia napisał(a)
No właśnie tak sobie widzę tego dmuszka w doniczkowych kompozycjach miałam go kiedyś w mojej łące kwietnej ale tam go mało było widać- trzeba by go więcej wysiać, żeby był efekt.

Ja posiałem dwa opakowania i wyszło z nich 14 doniczek ale jak by się uparł i podzielił na mniejsze mogłoby być tego i 50 doniczek

Jakie jeszcze trawki posiałaś lub będziesz siać ?
Gardener27 16:19, 29 mar 2015

AgataBC 16:31, 29 mar 2015

To rzeczywiście sporo tego dmuszka będziesz miał. Czytałam też, że dobrze jest go w odstępach dosiewać żeby mieć kłosy dłuższy czas.
Będę siać jeszcze włośnice ber (wielkokłosową) bo dostałam dużo nasion a wygląda jak rozplenica z daleka (na googlach jest mało zdjęć i nie ładne, na żywo wygląda lepiej), no i zobaczę jak mi przezimowały w piwnicy rozplenice te bordowe (rubrum). Więcej traw nie planuje siać.
pawel_snopek 16:39, 29 mar 2015

Moja stipa wygląda nędznie a twoja kipi wigorem
Gardener27 16:50, 29 mar 2015

Agcia napisał(a)
To rzeczywiście sporo tego dmuszka będziesz miał. Czytałam też, że dobrze jest go w odstępach dosiewać żeby mieć kłosy dłuższy czas.
Będę siać jeszcze włośnice ber (wielkokłosową) bo dostałam dużo nasion a wygląda jak rozplenica z daleka (na googlach jest mało zdjęć i nie ładne, na żywo wygląda lepiej), no i zobaczę jak mi przezimowały w piwnicy rozplenice te bordowe (rubrum). Więcej traw nie planuje siać.

Gdybym to ja wcześniej z Tobą na jego temat rozmawiał to pewnie w tych odstępach bym posiał bo dwa opakowania miałem Teraz to już po ptokach a kolejnej paczki już nie będę kupował
Włośnicy o której wspominasz nie znam Będę u Ciebie obserwował jak się prezentuje i ewentualnie ładnie się uśmiechnę na wiosnę
Podoba mi się rubrum i chyba w tym roku sobie sprawię do donic ze dwie sztuki Najładniej wyglądają solo ewentualnie podsadzone czymś niskim płożącym od dołu najlepiej w bieli
Gardener27 16:52, 29 mar 2015

pawel_snopek napisał(a)
Moja stipa wygląda nędznie a twoja kipi wigorem

Moja na początku też była miernotą a teraz można ją spokojnie jeszcze raz podzielić Daj jej czas a na pewno pozytywnie Cię zaskoczy